Bijna 1 oktober, tijd dus om een aantal renners (die naar de U23 categorie gaan) stilaan uit te wuiven en de verschillende categorieën terug samen te stellen.

Hierbij zetten we maximaal in op de huidige renners in de club, waarbij ook dit seizoen meer dan 90% de club trouw blijft (behalve zij die naar U23 gaan of stoppen uiteraard). Met een 8-tal renners was er geen wederzijdse match meer (waaronder enkele crossers), van hen nemen we afscheid. Bij de inkomende transfers focusten we verder op kwaliteit, om de kernen aan te vullen.

Bij onze dames-jeugd rensters blijft de kern intact, met dank aan iedereen voor het vertrouwen.

Bij de U19 haalden we een pak kwaliteit binnen om in de voetstappen te treden van de afzwaaiende generatie: Hammenaar Gianluca Pollefliet, dit jaar goed voor 5 zeges op de weg en WK deelname op de piste, kiest voor de club waar hij als jeugdrenner ook al actief was. Zijn pistepartner Noah Vanden Brande, ook piste WK ganger en ook winnaar van de Beker van Belgie te Rekkem, versterkt ook de topsportkern van de U19. Ook Nils Muyshondt komt de U19 versterken. Daarnaast haalden we 3 eerstejaars U19 binnen met Jelle Van Genechten (eerste jaars wielrenner maar al goed voor een pak zeges), Senne Willems (combineert weg en veld, ook dit jaar 2x aan de winst op de weg) en Théo Lowie (dubbel Henegouws kampioen). In combinatie met de sterkhouders U19 van 2019 en de sterke U17 lichting, zijn we ervan overtuigd dat we ook in 2020 onze rol zullen spelen in deze categorie.

Bij de U17 krijgt dubbel Belgisch kampioen op de weg Yoran Van Gucht al zijn eerstejaarsploegmaats U17 terug naast zich, wat op zich al een kwalitatieve groep vormt. Bij de 2ejaars komt ook Milan Van Hollebeke deze kern versterken, samen met nog een renner die we eerstdaags bekend maken. Bij de 1e jaars trokken we de lokale talenten Jaan Sterck en Mout Van Peteghem aan. Verder vonden ook de Oost-Vlaamse kampioenen op de weg (Steffen De Schuyteneer) en tijdrijden (Milan Van Den Haute) hun weg naar ons team. Met ook aanvaller Thor Siebens dus een pak sterke benen om 2020 aan te vatten.

Zowel bij de U17 als U19 sluiten we de kernen dus af op +-25 renners, om zo een kwalitatieve werking te garanderen.

Bij de U15 is Belgisch kampioen omnium op de piste Nicolas Aernouts de meest opmerkelijke transfer. Daarnaast zijn er weer een heel pak nieuwe renners die zich aansluiten, waarbij we voor 2020 wellicht de kaap van de 70 U12 en U15 renners overschrijden. Hier stellen we vooralsnog geen beperking, om zoveel mogelijk youngsters uit de streek kennis te laten maken met het wielrennen.

Ook onze sponsors en medewerkers zijn in 2020 weer paraat, waardoor we nu al volop de voorbereiding voor het nieuwe seizoen kunnen inzetten. Dank voor het vertrouwen aan de nieuwe renners en vooral ook dank aan de vele renners die hun lidmaatschap bij onze club verder zetten. Op naar 2020!