Er zijn zo van die zaken die jaren later nog in het geheugen gegrifd staan, en dit weekend is er alvast zo eentje.
Zoals reeds gemeld, doen onze 3 vertegenwoordigers op het EK het voortreffelijk, met reeds 1 Europese titel, 1 keer zilver en 1 6e plaats voor Noah, een 6e en 8e plaats voor Gianluca en 2 5e plaatsen voor Sara. Vandaag en morgen zijn er nog kansen (puntenkoers, ploegkoers, omnium), succes gewenst alvast!
Daarnaast was er voor U17 het Belgisch kampioenschap in Affligem. Steffen De Schuyteneer schudde bij de eerstejaars een magistrale sprint uit de benen en vloog zo naar de titel. Hij volgt hierbij Yoran Van Gucht op, dus de titel blijft binnen de club. Bij de tweedejaars sprintte Milan Van Hollebeke naar een zeer knappe 4e plaats, op een zucht van het podium.
Ook de U15 reden hun Belgisch kampioenschap te Saint-Ghislain, en ook hier toonden onze clubtalenten wat ze in hun mars hebben: Auke De Buysser vernieuwde haar wegtitel, en dit amper een week na haar zware val. In de tijdrit eindigde ze 3e, op een zucht van zilver. Nieuwkomster Phebe De Clercq reed als debutante een ijzersterk BK en eindigde 5e. Straffe prestaties! Bij de jongens vloog Thibaut Van Damme naar goud in de tijdrit, na een spannend secondenspel. Ook in de breedte toonden onze renners en rensters dat ze een hoog niveau aankunnen, met tal van ereplaatsen. Proficiat iedereen! Enkele renners kwamen ook pijnlijk ten val, hen wensen we alvast veel beterschap!
In de laatste U19 interclub van het seizoen (Ster Zuid-Limburg) konden onze renners zich heel goed plaatsen met een 10e (Jens Delahaye), 13e (Senne Willems) en 15e (Cédric Van Raemdonck) plaats, na een collectief sterke prestatie en met een knappe 6e plaats in het ploegenklassement.
In de weinige lokale wedstrijden toonden oa Lucas Van Der Vreken (5e bij U17), Théo Lowie (5e) en Jelle Van Genechten (7e) hun goede benen.
Straffe uitslagen dus, met 3 Belgische titels en 1 Europese titel op enkele dagen tijd. Het zijn uitzonderlijke dagen als club om zo’n weelde mee te maken, dus een reden te meer om er uitgebreid van te genieten.
Naast al deze prestaties zagen we ook weer heel veel gemotiveerde rennertjes op de crosstraining, zij ontwikkelen zich met het oog op de toekomst. Meer foto’s en filmpjes van hen op onze crosspagina.