Onze clubrenners hebben alvast voor een spetterend heropeningsweekend van de koers gezorgd: in elke categorie werd reeds gewonnen (ondanks het beperkte aantal koersen) en we veroverden 2 provinciale titels bij de U15. Een overzicht:
Zaterdag zette U19 renner Joppe Heremans alvast de toon door zich de snelste te tonen van een kopgroep in Glabbeek. Zondag streed Belgisch kampioen U17 Steffen De Schuyteneer zich naar een eerste zege, na een knappe 3e plaats de dag ervoor.
Ook het U17 debuut van Nolan Huysmans viel op, met 2 knappe 4e plaatsen. Bij de meisjes viel ook het knappe debuut van Julie Vlyminck op, die in haar eerste koers ooit knap 4e werd bij de U17!
Het orgelpunt kwam er van onze U15 renners, die direct voor de provinciale titels mochten koersen: met maar liefst 14 top 20 plaatsen in de 3 categorieën zagen we hoe breed en kwalitatief onze U15 lichting wel is. Bij de U13 sprintte Senne De Loose zich naar een mooie 3e plaats. Bij de U14 werden Storm Van den Eynde (zijn eerste koers!), Giel De Nul en Ian Kimpe respectievelijk 3e, 4e en 5e met ook nog 3 andere ploegmaten in de top 20. En bij de U15 sprintten Thibaut Van Damme bij de jongens en Auke De Buysser bij de meisjes zich naar een provinciale titel. Ook hier noteerden we nog 3 andere top plaatsen bij de jongens. En in Antwerpen ten slotte reed Lenn Huych zich in de kijker met een knappe 3e plaats.
Daarnaast reden diverse renners zich nog in de top 10 in de verschillende categorieën en gaven ook onze U12 renners en rensters het beste van zichzelf in Beveren. Een vliegende start dus en een bewijs dat jullie niet stil hebben gezeten de voorbije coronaperiode maar hard hebben verder gewerkt aan jullie ontwikkeling. Proficiat aan iedereen voor de knappe prestaties en volgehouden inzet!