Na een pechperiode scheen de zon volop voor aspirant Jado Bleyenberg in Drongen. In een sprint met 7 wist hij de bloemen binnen te halen. In de lastige koers te Mater mocht Quinten Dalving mee op het podium na een puike 3e plaats.

Op het BK tijdrijden presteerden onze meisjes collectief sterk: Lotte Rotman werd knap 5e, Lize Struyf 9e en Marjon Claus 13e. Bij de U17 werd Branko Huys knap 6e, Thomas Vercauteren werd mooi 18e.

De U19 reden dit weekend in Frankrijk een rittenwedstrijd van internationaal niveau. In de eerste rit, in heel barre weersomstandigheden, werd Gerben Van Houte knap 21e (2e jongere), Tim Bierkens 31e en Jari Wante 32e. Heel puik met een deelnemersveld van 170 renners en goed voor een knappe 6e plaats in de tussenstand. Jari Clauwaert kreeg met pech af te rekenen, waardoor we een belangrijke pion kwijt waren voor de ploegentijdrit. Daarin werden we 17e. In de slotrit werd Gerben 58e, Geert Verheijen 62e, Tim 66e en Jari Wante 96e na 2x pech te hebben gehad. In de eindstand per ploeg eindigden we mooi halfweg als 14e, in het jongerenklassement werd Gerben mooi 18e.

Ook de U17 reden dit weekend een rittenkoers, op de flanken van de Maasvallei in Wallonië. Arjan Poleij reed een heel knappe 2 daagse met een 22e plaats in de tijdrit en een 8e en 5e plaats in de ritten, goed voor de 5e plaats in de eindstand. Uitmuntend voor een eerstejaars. In de tijdrit werd Pepijn Hillemans knap 9e.

Belofte Dieter Claus stal de show in het dernycriterium te Hamme-Zogge met een 5e plaats in de reeksen en een aanval in de finalereeks. Enkele van onze miniemen gingen multisporten en namen deel aan de stratenloop naar aanleiding van het criterium. Een ideale combinatie!

Vier van onze aspiranten trekken eind deze week naar Denemarken voor een rittenkoers, voor de U17 staan het Vlaamse en provinciaal kampioenschap op de agenda. De dames-jeugd strijden voor de titel van Antwerps kampioene en de U19 rijden een manche van de Beker van België in Korbeek-Lo. Succes iedereen!