Een heerlijk lang wielerweekend was het, gekruid met veel zon en een pak puike resultaten van onze clubrenners. Zoals elke week hieronder een overzicht van de uitschieters:

Onze U17 renners spanden afgelopen weekend de kroon. Op het Vlaamse kampioenschap donderdag in Laarne werd Branko Huys na een lange aanval heel knap 2e. Thomas Vercauteren en Sybren Van Houte, die samen met Kai Pauwels Branko’s vlucht knap afschermden, konden het peloton in de slotronde nog verschalken en werden respectievelijk 4e en 7e. Straf, een uitslag om in te kaderen!

Op zaterdag was er dan het provinciale kampioenschap te Schelderode. Hier was het Sybren Van Houte die samen met een metgezel het hazenpad koos. Ook Sybren kon rekenen op de ploegmaats in het peloton en kon in de slotronde met een solo het peloton afhouden en werd zo provinciaal kampioen. Een kleine traditie in de maak dus bij de familie Van Houte, nadat Gerben vorig jaar al kampioen werd. Een dikke proficiat dus aan alle U17 renners voor de sterke individuele prestaties maar vooral ook het collectieve blok, het was echt indrukwekkend! In Nederland werd U17 renner Tristan Van Hassel mooi 5e in Yerseke, ook al na een aanvallende koers.

4 van onze aspiranten waren dit weekend in Denemarken aan de slag voor de Tour de Himmelfahrt. Quinten Dalving won meteen de openingsrit en pakte zo het geel. Met nog 1 6e plaats, 2 8e plaatsen en een knappe 3e plaats in de bergrit werd Quinten uiteindelijk 5e in het eindklassement. Straffe prestatie op het internationale toneel! Ook Sophie Tierolf kon zich onderscheiden bij de meisjes en werd 16e in het eindklassement (op meer dan 50 meisjes). Fleur De Veirman werd uiteindelijk 43e, Fabrice De Veirman 42e. Proficiat aan iedereen! In Hoboken werd Jado Bleyenberg knap 3e en Iljo Blansaer behaalde in Deinze een mooie 4e plaats. Intussen zien we ook verschillende andere aspiranten, velen aan hun eerste koersjaar bezig,  mooie vooruitgang boeken. Doe zo voort mannen!

Bij de dames-jeugd stond het provinciale kampioenschap van de provincie Antwerpen op het menu. Lotte Rotman reed een fraaie koers en werd knap 2e, goed ook voor een zilveren medaille in de titelstrijd. Donderdag werd Lotte al knap 15e op 114 deelnemers tussen de eliterensters te Wanzele. Ook donderdag was Marjon Claus al dicht bij de zege in Hoboken maar een schuiver in de slotfase deed haar de das om.

Voor de U19 stond na de Franse trip de Beker van Belgie manche in Korbeek-Lo op het programma. Met 195 deelnemers op een loodzwaar parcours eindigden we met 3 mooi vooraan in de eerste groep: Jari Clauwaert 35e, Jonas Matthys 40e en Gerben Van Houte 42e. Goed voor een 12e plaats in het ploegenklassement. De investeringen in zware koersen beginnen hun vruchten af te werpen.

Tot slot deden onze beloften en elites ervaring op in de Beker van België manche te Denderhoutem. Een druk koersweekend dus en zeker eentje om fier op te zijn!