Na tal van top 5 plaatsen (vrijdag nog 4e in Berlare) behaalde Marjon Claus zondag haar oververdiende eerste overwinning in Ledegem.

Op het BK aspiranten was Quinten Dalving onze beste renner met een 6e plaats in de tijdrit en een 5e plaats in de wegrit, op een zucht van het podium. Bij de 14-jarigen ging het er razend snel aan toe (41.5 km/u gemiddeld). Iljo Blansaer (12e) en Jado Bleyenberg (19e) reden een knappe top 20 tussen de 80 besten van het land, Manu Van Hoof kon zich ook in het koppeloton handhaven. Bij de meisjes viel Fleur De Veirman (11e) net buiten de top 10.

In de andere aspirantenwedstrijden konden Jeff Van Pelt (6e) en Natan Cornelis (9e) een ereplaats behalen.

Onze nieuwelingen waren actief in de 3-daagse West-Vlaanderen Cycling Tour. Ook hier was het niveau heel hoogstaand. Arjan Poleij kon in de 2e rit mee met de toppers en wered knap 7e. In het eindklassement werd hij ook knap 7e en in het jongerenklassement werd hij 2e. Met onze voornamelijk eerstejaarsteam konden we veel ervaring opdoen. In de ploegentijdrit kon onze ploeg een 11e plaats behalen.

Daarnaast waren onze junioren actief in de Omloop Vlaamse Gewesten en de beloften in de Ronde van Oost-Vlaanderen U23, daar konden we geen topnotering behalen. Onze miniemen lieten zich oa zien in Herzele en Hoegaarden.

Een druk weekend dus met veel kansen voor onze renners om zich te ontwikkelen.

Eerder deze week waren Jari Clauwaert en Quinten Dalving ook al de beste op de piste. Proficiat!

Volgend weekend staan onze dames-jeugd centraal, met een interclub te Zottegem (2-daagse).