Onze renners en medewerkers hebben het drukste weekend van het jaar (op 6 fronten tegelijk actief op clubniveau) succesvol afgerond. Meer dan 30 renners kregen de kans om ervaring op te doen op het hoogste niveau, nationaal en internationaal. We leerden ook dat onze ploeg collectief steeds sterker voor de dag komt.

De hoofdvogel werd afgeschoten door Branko Huys, die in Anzegem oververdiend Belgisch Kampioen tijdrijden U17 werd! De kers op de taart na een lange en specifieke voorbereiding. Thomas Vercauteren werd ook mooi 23e tussen de 40 beste Belgische tijdrijders. Nog in Anzegem behaalde Sophie Tierolf een mooie 6e plaats (2e eerstejaars) bij de U17 dames. Marjon Claus ten slotte bolde als 9e over de streep bij de dames U19. Proficiat!

Nog bij de U17 kon Arjan Poleij zijn 3e zege boeken te Ramsel. Zaterdag was Arjan ook, samen met 5 ploegmaats, actief in de Wim Hendrikstrofee in Nederland. Arjan behaalde de top 20 in deze druk bezette wedstrijd, waar ook onze andere renners goed uit de verf kwamen, ondanks de pech. Onze A ploeg werd verdienstelijk 12e op 42 deelnemende ploegen.

Een andere selectie van 8 renners ging in Wallonië de klimbenen testen in de Tour de la Basse Meuse. In deze 2-daagse lieten Sybren Van Houte en Wouter Hopmans hun visitekaartje na met top 15 noteringen in de tijdrit. In de eerste rit eindigden de meeste clubrenners in het peleton, met ereplaatsen voor Sybren Van Houte (13e) en Felix Impens (22e). In de slotrit showde Sybren Van Houte nog eens zijn provinciale trui met een 5e plaats (en knap 8e in eindstand), ook Wouter Hopmans eindigde in de top 20 na een aanval in Felix Impens werd mooi 21e. De andere eerstejaars deden tonnen ervaring op die later ongetwijfeld nog van pas zal komen.

Tot slot waren ook enkele U17 youngsters aan de slag in Hoboken, maar valpartijen en materiaalpech gooiden hier roet in het eten.

De U19 dan waren actief in de Ster der Vlaamse Ardennen en in de Tour du Pays Portes d’Othe in Frankrijk. In de UCI-race in Frankrijk, met 160 deelnemers van allerlei landen, deden onze teamleden het goed. In de ploegentijdrit behaalden ze een mooie 11e plaats en ook een 9e plaats algemeen in het ploegenklassement. In de 2e rit werd Tim Bierkens knap 8e en ook Geert Verheijen, Sam Tillett en Steven Vermeulen zorgden met ereplaatsen mee voor de 6e plaats in het dagploegenklassement. In de Ster behaalde onze Britse renner Louis Rose-Davies een knappe 9e, 5e en 17e plaats in de ritten. Daarmee werd hij 8e in het algemeen klassement en 3e in het puntenklassement.

Bij de U12 en U15 tot slot ook heel wat enthousiast volk aan de start dit weekend, die allen het beste van zichzelf gaven. Fleur De Veirman mocht het podium op met een 3e plaats in Drongen.