Na een pechperiode scheen de zon volop voor aspirant Jado Bleyenberg in Drongen. In een sprint met 7 wist hij de bloemen binnen te halen. In de lastige koers te Mater mocht Quinten Dalving mee op het podium na een puike 3e plaats.

Op het BK tijdrijden presteerden onze meisjes collectief sterk: Lotte Rotman werd knap 5e, Lize Struyf 9e en Marjon Claus 13e. Bij de U17 werd Branko Huys knap 6e, Thomas Vercauteren werd mooi 18e.

De U19 reden dit weekend in Frankrijk een rittenwedstrijd van internationaal niveau. In de eerste rit, in heel barre weersomstandigheden, werd Gerben Van Houte knap 21e (2e jongere), Tim Bierkens 31e en Jari Wante 32e. Heel puik met een deelnemersveld van 170 renners en goed voor een knappe 6e plaats in de tussenstand. Jari Clauwaert kreeg met pech af te rekenen, waardoor we een belangrijke pion kwijt waren voor de ploegentijdrit. Daarin werden we 17e. In de slotrit werd Gerben 58e, Geert Verheijen 62e, Tim 66e en Jari Wante 96e na 2x pech te hebben gehad. In de eindstand per ploeg eindigden we mooi halfweg als 14e, in het jongerenklassement werd Gerben mooi 18e.

Ook de U17 reden dit weekend een rittenkoers, op de flanken van de Maasvallei in Wallonië. Arjan Poleij reed een heel knappe 2 daagse met een 22e plaats in de tijdrit en een 8e en 5e plaats in de ritten, goed voor de 5e plaats in de eindstand. Uitmuntend voor een eerstejaars. In de tijdrit werd Pepijn Hillemans knap 9e.

Belofte Dieter Claus stal de show in het dernycriterium te Hamme-Zogge met een 5e plaats in de reeksen en een aanval in de finalereeks. Enkele van onze miniemen gingen multisporten en namen deel aan de stratenloop naar aanleiding van het criterium. Een ideale combinatie!

Vier van onze aspiranten trekken eind deze week naar Denemarken voor een rittenkoers, voor de U17 staan het Vlaamse en provinciaal kampioenschap op de agenda. De dames-jeugd strijden voor de titel van Antwerps kampioene en de U19 rijden een manche van de Beker van België in Korbeek-Lo. Succes iedereen!

 

 

 

 

 

 

Nu de belangrijke meimaand eraan komt, tonen onze renners hun beste benen. Lotte Rotman toonde zich heer en meester in Boezinge, waar ze haar 2e zege behaalde. Lize Struyf, Marjon Claus en Brenda Van Goethem waren samen met 2 gastrensters actief in de Omloop van Borsele. Lize en Marjon haalden enkele mooie ereplaatsen, ondanks de valpartijen die hen hinderden. Als club eindigden we knap 8e op 20 ploegen, als beste Belgische ploeg ook.

Bij de U17 stonden 2 kanjers van wedstrij...den op het programma. Eerstejaars Arjan Poleij (23e in trofee Wim Hendriks) en Branko Huys (36e in Beker van België te Vezin) onderstreepten hun potentieel in dergelijke koersen. In de regionale wedstrijd te Berlare zorgde Milan Cosyns voor een uitschieter door knap 2e te worden. Een mooie beloning na hard werken voor deze guitige kerel!

Bij de aspiranten behaalde Quinten Dalving in het Nederlandse Koewacht een mooie 3e plaats na een zware wedstrijd.

En ook de U19 renners zijn op dreef. Tim Bierkens haalde met een 3e plaats zijn eerste podium dit jaar, Jari Clauwaert bevestigde zijn zege van vorige week met 2 6e plaatsen en Geert Verheijen (7e) en Jari Wante (8e) doken ook de top 10 binnen. Ze zijn dus klaar voor de rittenkoers volgend wekend in Frankrijk.

Het belooft trouwens een superdruk weekend te worden met de Franse uitstap van de U19, onze U17 renners die naar de Tour de la Basse-Meuse trekken in Wallonië en het BK tijdrijden in Borlo. Succes iedereen!

  

Een vruchtbaar weekend was het voor de club, met een pak mooie prestaties. Top of the bill was junior Jari Clauwaert, die in Geluveld zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde na een aanvallende koers. Een mooie beloning na een winter hard werken! Ook onze dames blonken uit: in een massasprint in Pommereuil strandde Lotte Rotman op een zucht van de zege, met een mooie 2e plaats als resultaat. Lize Struyf klasseerde zich 4e. En de de aspiranten-dames was Sofie Tierolf de sterkste in Wemmel bij de 14-jarigen, Fleur De Veirman werd 2e bij de 13-jarigen. Nog bij de aspiranten werd Quinten Dalving 6e.

Onze U17 renners toonden ook hun sterke benen, met een mooie 5e plaats van Sybren Van Houte en ook Arjan Poleij eindigde op deze plaats en een 6e plek voor Tristan Van Hassel.

Bij de elites waren er ook enkele opstekers met een 6e plaats voor Dieter Claus en een 7e plek voor Kevin Van Goethem.

Volgend weekend staan er bij de U17 2 interclubs op het programma met de Wim Hendrikstrofee in Nederland en de Beker van België te Vezin. Onze dames kamperen ook weer 3 dagen in Nederland voor de Omloop van Borsele. Succes!

  

Centraal staan deze week onze dames, hun avonturen kon je deze week al volgend op de facebookpagina van de club. Met een 10e plaats in het ploegenklassement (tussen oa 15 nationale selecties) mogen we heel fier zijn op onze rensters Marjon Claus, Lize Struyf en de gastrensters! Ook Lotte Rotman, actief bij de nationale ploeg, deed het uitstekend met een 14e plaats in het eindklassement en een 5e in het jongerenklassement. Ze was ook beste Belgische. Proficiat! In België was aspirant Quinten Dalving het dichtst bij de zege. In een massasprint te Ramsel strandde hij op enkele cm van de zege. Knap!

 

Onze U17 renners hebben uitstekende resultaten behaald op het PK tijdrijden Oost-Vlaanderen te Ursel. Branko Huys strandde op minder dan 2 seconden van de zege en werd heel knap 2e, Thomas Vercauteren werd mooi 5e. Wannes De Beer legde op een gewone wegfiets beslag op een mooie 13e plaats. Proficiat!

Nieuws
U19 Team Belgisch Kampioen ploegentijdrijden! U17 verdienstelijk 10e...
01/07/2018
Wielerkamp Hamme 6 tem 10 augustus
16/06/2018
Nieuwsbrief maart Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team
16/03/2018
Ploegvoorstelling Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team 2018
22/01/2018
Dit was 2017...
03/11/2017
Kalender
  August 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
In de Kijker

© 2016, website powered by Twizzit.com