Na haar Belgische titel in 2015, veroverde Marjon Claus bij de dames-junioren nu een zilveren plak. Na de ontsnapte Nathalie Bex was ze de beste in de sprint. Een straffe prestatie als eerstejaars!
 
Onze miniemen en aspiranten trokken naar het Franse Roubaix voor hun mini Paris-Roubaix. Meer dan 20 enthousiaste clubrenners en hun begeleiders trotseerden er de kasseien en beleefden hun avontuur van het wielerjaar. Ook dit jaar reden materiaalpech en lekke banden mee, maar de lichamelijke schade was gelukkig beperkt. Sportief werd het alvast een voltreffer met op kop Sophie Tierolf die 2e werd bij de meisjes U15, enkel geklopt door de dochter van ex-winnaar bij de profs Servaas Knaven. Bij de jongens blonk Jado Bleyenberg uit, door 9e te worden op een deelnemersveld van meer dan 200 renners. Zonder een schuiver op de laatste kasseistrook zat er zelfs nog meer in. Bij de jongere ‘poussins’ werd Ian Kimpe knap 5e jongen en eerste Belg. Ook de andere renners deden het heel goed en konden zich grotendeels in het eerste deel van de grote pelotons plaatsen. Proficiat iedereen!
 
In Rumbeke werd Quinten Dalving mooi 4e bij de aspiranten. De junioren hadden minder geluk dit weekend, met een valpartij voor zowel Jari Clauwaert als Quinten Helsemans in het Belgisch kampioenschap en ook Timon Van Hooste belandde op de spoed. Veel beterschap allemaal!
 
Bij de beloften en elites reden onze clubrenners een verdienstelijk interclub te Laarne. Bij de vrije bonden was Steven Verschelden de beste in Waasmunster in de C categorie.

Aspirante Sophie Tierolf werd afgelopen weekend provinciaal kampioene mountain-bike. Een kampioene erbij, proficiat Sophie!

Aspirant Quinten Dalving werd mooi 3e in een sterk bezette koers te Grandglise. Fleur De Veirman werd ook mooi 3e in Watervliet in een ‘puntenkoers’ op de weg, een leuke nieuwigheid.
Nieuweling Arjan Poleij wordt stilaan weer de oude na zijn ziekte. Hij werd dit weekend heel knap 2e in een millimetersprint van een kopgroep in Outrijve.

De nieuwelingen trokken naar Dottignies voor een nieuwe manche van de Beker van België. Met een team van alleen eerstejaarsrenners deden we het heel goed: alle renners konden de wedstrijd uitrijden en we werden mooi 10e in het dagklassement per ploeg. In het PK voor junioren deden onze junioren het heel goed in een snelle wedstrijd. Jeroen Coppieters kon in de massasprint een 20e plaats veroveren en onze jongens lieten zich goed zien in de wedstrijd. In Nederland werd Tim Bierkens mooi 4e in zijn thuiswedstrijd, Geert Verheijen werd 9e.

Bij de beloften werd Dieter Claus 49e tussen de profs in Verrebroek, ondanks een lekke band in de slotfase.

Lotte Rotman daarentegen heeft het geluk niet aan haar zijde. Lotte brak dit weekend haar onderste ruggenwervel en is dus 6 weken out, inclusief het BK van volgende week. Maar dat is relatief natuurlijk want het had veel slechter kunnen aflopen. We wensen Lotte alvast veel sterkte en een snel herstel toe!

In bijlage ook nog de overwinningsfoto van Thomas Vercauteren van vorige week en een sfeerfoto van onze miniemen in domein breeven.

 

 

Ook het Pinksterweekend staat steeds garant voor een druk koersprogramma. Gespreid over het hele land kwamen zowel op zaterdag, zondag als maandag heel wat renners aan de start. Hierbij (een poging tot) een overzicht:

 Op zaterdagmiddag stonden de miniemenproeven in Kastel op de agenda, met een talrijke opkomst van onze club. Zowel in tijdrit als in de wegrit gaven ze het beste van zichzelf. Oskar De Meester trok op zondag naar Veldegem voor zijn proef. Ook op maandag waren heel wat miniemen actief in Maldegem.

De junioren heren waren op 2 fronten actief. In de zaterdagrit van de Ster van de Vlaamse Ardennen moest Gerben Van Houte na een valpartij in de eerste kilometers opgeven met een barst in de elleboog. Na een lastige koers met meerdere beklimmingen van La Houppe kwamen de anderen verspreid in verschillende groepjes over de meet. Zondagochtend werkten ze hun ploegentijdrit af, in de namiddag stond de rit rondom de Stuyvenberg op de agenda. Tot slot volgde op maandag de apotheose met meerdere beklimmingen van de Berendries. Jari Clauwaert toonde zijn vorm door op zondag en maandag, met een 15e en 17e plek, 2 keer in de top 20 te eindigen, met een 32e plek in het eindklassement als gevolg.

Op zaterdag kwamen eveneens heel wat junioren in actie in Kieldrecht. Niet zoveel verder in Verrebroek zagen we op zondag heel wat nieuwelingen aan het werk. De aspiranten daarentegen trokken wat verder het land in. Zij waren terug te vinden in Sint-Joris-Weert en Veldegem, waar Quinten Dalving zijn wedstrijd wist te winnen. 

Lotte Rotman mocht een nieuwe overwinning op haar conto schrijven in Boortmeerbeek, tevens het PK van Vlaams-Brabant. Ook Marjon Claus klom als derde het podium op. Op Pinkstermaandag herhaalden ze dit bijna in De Pinte, ditmaal werd Lotte 2e en Marjon 5e. Proficiat dames!

Ondertussen slaagde Thomas Vercauteren erin om de wedstrijd voor nieuwelingen in Merchtem te winnen, Milan Cosyns werd er ook knap 5e. Ook verder in het pak deden onze clubrenners het prima.

Tot slot kregen de elites zonder contract en beloften op de interclub in Averbode op zondag een verraderlijk parcours voor de wielen geschoven. Dieter Claus kwam hier als 50e over de streep, met in zijn spoor ook Kevin Van Goethem en Nick Wante.

Hieronder kan je doorklikken naar onze clubnieuwsbrief van mei met kampioenennieuws, impressies van onze opleiding, sfeerbeelden van interclubs in het buitenland en Rudyco in het roze...

Nieuwsbrief club mei 2016

 

Een heerlijk lang wielerweekend was het, gekruid met veel zon en een pak puike resultaten van onze clubrenners. Zoals elke week hieronder een overzicht van de uitschieters:

Onze U17 renners spanden afgelopen weekend de kroon. Op het Vlaamse kampioenschap donderdag in Laarne werd Branko Huys na een lange aanval heel knap 2e. Thomas Vercauteren en Sybren Van Houte, die samen met Kai Pauwels Branko’s vlucht knap afschermden, konden het peloton in de slotronde nog verschalken en werden respectievelijk 4e en 7e. Straf, een uitslag om in te kaderen!

Op zaterdag was er dan het provinciale kampioenschap te Schelderode. Hier was het Sybren Van Houte die samen met een metgezel het hazenpad koos. Ook Sybren kon rekenen op de ploegmaats in het peloton en kon in de slotronde met een solo het peloton afhouden en werd zo provinciaal kampioen. Een kleine traditie in de maak dus bij de familie Van Houte, nadat Gerben vorig jaar al kampioen werd. Een dikke proficiat dus aan alle U17 renners voor de sterke individuele prestaties maar vooral ook het collectieve blok, het was echt indrukwekkend! In Nederland werd U17 renner Tristan Van Hassel mooi 5e in Yerseke, ook al na een aanvallende koers.

4 van onze aspiranten waren dit weekend in Denemarken aan de slag voor de Tour de Himmelfahrt. Quinten Dalving won meteen de openingsrit en pakte zo het geel. Met nog 1 6e plaats, 2 8e plaatsen en een knappe 3e plaats in de bergrit werd Quinten uiteindelijk 5e in het eindklassement. Straffe prestatie op het internationale toneel! Ook Sophie Tierolf kon zich onderscheiden bij de meisjes en werd 16e in het eindklassement (op meer dan 50 meisjes). Fleur De Veirman werd uiteindelijk 43e, Fabrice De Veirman 42e. Proficiat aan iedereen! In Hoboken werd Jado Bleyenberg knap 3e en Iljo Blansaer behaalde in Deinze een mooie 4e plaats. Intussen zien we ook verschillende andere aspiranten, velen aan hun eerste koersjaar bezig,  mooie vooruitgang boeken. Doe zo voort mannen!

Bij de dames-jeugd stond het provinciale kampioenschap van de provincie Antwerpen op het menu. Lotte Rotman reed een fraaie koers en werd knap 2e, goed ook voor een zilveren medaille in de titelstrijd. Donderdag werd Lotte al knap 15e op 114 deelnemers tussen de eliterensters te Wanzele. Ook donderdag was Marjon Claus al dicht bij de zege in Hoboken maar een schuiver in de slotfase deed haar de das om.

 

Voor de U19 stond na de Franse trip de Beker van Belgie manche in Korbeek-Lo op het programma. Met 195 deelnemers op een loodzwaar parcours eindigden we met 3 mooi vooraan in de eerste groep: Jari Clauwaert 35e, Jonas Matthys 40e en Gerben Van Houte 42e. Goed voor een 12e plaats in het ploegenklassement. De investeringen in zware koersen beginnen hun vruchten af te werpen.

Tot slot deden onze beloften en elites ervaring op in de Beker van België manche te Denderhoutem. Een druk koersweekend dus en zeker eentje om fier op te zijn!

Nieuws
U17 en U19 renners scoren op PK tijdrijden, U15 renners op stage in Ardennen
16/04/2019
Een pistewinter om in te kaderen: onze clubrenners en rensters behalen maar liefst 16 medailles, waaronder 4 Belgische titels en 1 Vlaamse titel!
30/01/2019
Ploegvoorstelling Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team 2019
26/01/2019
Presentatie ITD Team samenwerking op Velofollies
09/01/2019
Vliegende start van het nieuwe wielerjaar met 2 Belgische kampioenen en 12 medailles op de Belgische jeugdkampioenschappen op de piste
02/01/2019
Kalender
  April 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
In de Kijker

© 2016, website powered by Twizzit.com