Ook het Pinksterweekend staat steeds garant voor een druk koersprogramma. Gespreid over het hele land kwamen zowel op zaterdag, zondag als maandag heel wat renners aan de start. Hierbij (een poging tot) een overzicht:

 Op zaterdagmiddag stonden de miniemenproeven in Kastel op de agenda, met een talrijke opkomst van onze club. Zowel in tijdrit als in de wegrit gaven ze het beste van zichzelf. Oskar De Meester trok op zondag naar Veldegem voor zijn proef. Ook op maandag waren heel wat miniemen actief in Maldegem.

De junioren heren waren op 2 fronten actief. In de zaterdagrit van de Ster van de Vlaamse Ardennen moest Gerben Van Houte na een valpartij in de eerste kilometers opgeven met een barst in de elleboog. Na een lastige koers met meerdere beklimmingen van La Houppe kwamen de anderen verspreid in verschillende groepjes over de meet. Zondagochtend werkten ze hun ploegentijdrit af, in de namiddag stond de rit rondom de Stuyvenberg op de agenda. Tot slot volgde op maandag de apotheose met meerdere beklimmingen van de Berendries. Jari Clauwaert toonde zijn vorm door op zondag en maandag, met een 15e en 17e plek, 2 keer in de top 20 te eindigen, met een 32e plek in het eindklassement als gevolg.

Op zaterdag kwamen eveneens heel wat junioren in actie in Kieldrecht. Niet zoveel verder in Verrebroek zagen we op zondag heel wat nieuwelingen aan het werk. De aspiranten daarentegen trokken wat verder het land in. Zij waren terug te vinden in Sint-Joris-Weert en Veldegem, waar Quinten Dalving zijn wedstrijd wist te winnen. 

Lotte Rotman mocht een nieuwe overwinning op haar conto schrijven in Boortmeerbeek, tevens het PK van Vlaams-Brabant. Ook Marjon Claus klom als derde het podium op. Op Pinkstermaandag herhaalden ze dit bijna in De Pinte, ditmaal werd Lotte 2e en Marjon 5e. Proficiat dames!

Ondertussen slaagde Thomas Vercauteren erin om de wedstrijd voor nieuwelingen in Merchtem te winnen, Milan Cosyns werd er ook knap 5e. Ook verder in het pak deden onze clubrenners het prima.

Tot slot kregen de elites zonder contract en beloften op de interclub in Averbode op zondag een verraderlijk parcours voor de wielen geschoven. Dieter Claus kwam hier als 50e over de streep, met in zijn spoor ook Kevin Van Goethem en Nick Wante.

Hieronder kan je doorklikken naar onze clubnieuwsbrief van mei met kampioenennieuws, impressies van onze opleiding, sfeerbeelden van interclubs in het buitenland en Rudyco in het roze...

Nieuwsbrief club mei 2016

 

Een heerlijk lang wielerweekend was het, gekruid met veel zon en een pak puike resultaten van onze clubrenners. Zoals elke week hieronder een overzicht van de uitschieters:

Onze U17 renners spanden afgelopen weekend de kroon. Op het Vlaamse kampioenschap donderdag in Laarne werd Branko Huys na een lange aanval heel knap 2e. Thomas Vercauteren en Sybren Van Houte, die samen met Kai Pauwels Branko’s vlucht knap afschermden, konden het peloton in de slotronde nog verschalken en werden respectievelijk 4e en 7e. Straf, een uitslag om in te kaderen!

Op zaterdag was er dan het provinciale kampioenschap te Schelderode. Hier was het Sybren Van Houte die samen met een metgezel het hazenpad koos. Ook Sybren kon rekenen op de ploegmaats in het peloton en kon in de slotronde met een solo het peloton afhouden en werd zo provinciaal kampioen. Een kleine traditie in de maak dus bij de familie Van Houte, nadat Gerben vorig jaar al kampioen werd. Een dikke proficiat dus aan alle U17 renners voor de sterke individuele prestaties maar vooral ook het collectieve blok, het was echt indrukwekkend! In Nederland werd U17 renner Tristan Van Hassel mooi 5e in Yerseke, ook al na een aanvallende koers.

4 van onze aspiranten waren dit weekend in Denemarken aan de slag voor de Tour de Himmelfahrt. Quinten Dalving won meteen de openingsrit en pakte zo het geel. Met nog 1 6e plaats, 2 8e plaatsen en een knappe 3e plaats in de bergrit werd Quinten uiteindelijk 5e in het eindklassement. Straffe prestatie op het internationale toneel! Ook Sophie Tierolf kon zich onderscheiden bij de meisjes en werd 16e in het eindklassement (op meer dan 50 meisjes). Fleur De Veirman werd uiteindelijk 43e, Fabrice De Veirman 42e. Proficiat aan iedereen! In Hoboken werd Jado Bleyenberg knap 3e en Iljo Blansaer behaalde in Deinze een mooie 4e plaats. Intussen zien we ook verschillende andere aspiranten, velen aan hun eerste koersjaar bezig,  mooie vooruitgang boeken. Doe zo voort mannen!

Bij de dames-jeugd stond het provinciale kampioenschap van de provincie Antwerpen op het menu. Lotte Rotman reed een fraaie koers en werd knap 2e, goed ook voor een zilveren medaille in de titelstrijd. Donderdag werd Lotte al knap 15e op 114 deelnemers tussen de eliterensters te Wanzele. Ook donderdag was Marjon Claus al dicht bij de zege in Hoboken maar een schuiver in de slotfase deed haar de das om.

 

Voor de U19 stond na de Franse trip de Beker van Belgie manche in Korbeek-Lo op het programma. Met 195 deelnemers op een loodzwaar parcours eindigden we met 3 mooi vooraan in de eerste groep: Jari Clauwaert 35e, Jonas Matthys 40e en Gerben Van Houte 42e. Goed voor een 12e plaats in het ploegenklassement. De investeringen in zware koersen beginnen hun vruchten af te werpen.

Tot slot deden onze beloften en elites ervaring op in de Beker van België manche te Denderhoutem. Een druk koersweekend dus en zeker eentje om fier op te zijn!

Na een pechperiode scheen de zon volop voor aspirant Jado Bleyenberg in Drongen. In een sprint met 7 wist hij de bloemen binnen te halen. In de lastige koers te Mater mocht Quinten Dalving mee op het podium na een puike 3e plaats.

Op het BK tijdrijden presteerden onze meisjes collectief sterk: Lotte Rotman werd knap 5e, Lize Struyf 9e en Marjon Claus 13e. Bij de U17 werd Branko Huys knap 6e, Thomas Vercauteren werd mooi 18e.

De U19 reden dit weekend in Frankrijk een rittenwedstrijd van internationaal niveau. In de eerste rit, in heel barre weersomstandigheden, werd Gerben Van Houte knap 21e (2e jongere), Tim Bierkens 31e en Jari Wante 32e. Heel puik met een deelnemersveld van 170 renners en goed voor een knappe 6e plaats in de tussenstand. Jari Clauwaert kreeg met pech af te rekenen, waardoor we een belangrijke pion kwijt waren voor de ploegentijdrit. Daarin werden we 17e. In de slotrit werd Gerben 58e, Geert Verheijen 62e, Tim 66e en Jari Wante 96e na 2x pech te hebben gehad. In de eindstand per ploeg eindigden we mooi halfweg als 14e, in het jongerenklassement werd Gerben mooi 18e.

Ook de U17 reden dit weekend een rittenkoers, op de flanken van de Maasvallei in Wallonië. Arjan Poleij reed een heel knappe 2 daagse met een 22e plaats in de tijdrit en een 8e en 5e plaats in de ritten, goed voor de 5e plaats in de eindstand. Uitmuntend voor een eerstejaars. In de tijdrit werd Pepijn Hillemans knap 9e.

Belofte Dieter Claus stal de show in het dernycriterium te Hamme-Zogge met een 5e plaats in de reeksen en een aanval in de finalereeks. Enkele van onze miniemen gingen multisporten en namen deel aan de stratenloop naar aanleiding van het criterium. Een ideale combinatie!

Vier van onze aspiranten trekken eind deze week naar Denemarken voor een rittenkoers, voor de U17 staan het Vlaamse en provinciaal kampioenschap op de agenda. De dames-jeugd strijden voor de titel van Antwerps kampioene en de U19 rijden een manche van de Beker van België in Korbeek-Lo. Succes iedereen!

 

 

 

 

 

 

Nieuws
Het wielerjaar 2018 was een prachtig jaar voor de club: geniet mee na met onderstaand foto-overzicht...
07/12/2018
Restaurantweekend 8 en 9 december 2018
31/10/2018
Overzicht samenstelling teams 2019
04/10/2018
Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team gaat samenwerken met Autoglas Wetteren Cycling Team en Top Gear BMX om jeugdwerking verder te versterken
15/09/2018
Initiatie wielrennen en info-avond voor beginnende fietsers van 8 tot 14 jaar in september
06/09/2018
Kalender
  December 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
In de Kijker

© 2016, website powered by Twizzit.com