Bijna 1 oktober, tijd dus om een aantal renners (die naar de U23 categorie gaan) stilaan uit te wuiven en de verschillende categorieën terug samen te stellen.

Hierbij zetten we maximaal in op de huidige renners in de club, waarbij ook dit seizoen meer dan 90% de club trouw blijft (behalve zij die naar U23 gaan of stoppen uiteraard). Met een 8-tal renners was er geen wederzijdse match meer (waaronder enkele crossers), van hen nemen we afscheid. Bij de inkomende transfers focusten we verder op kwaliteit, om de kernen aan te vullen.

Bij onze dames-jeugd rensters blijft de kern intact, met dank aan iedereen voor het vertrouwen.

Bij de U19 haalden we een pak kwaliteit binnen om in de voetstappen te treden van de afzwaaiende generatie: Hammenaar Gianluca Pollefliet, dit jaar goed voor 5 zeges op de weg en WK deelname op de piste, kiest voor de club waar hij als jeugdrenner ook al actief was. Zijn pistepartner Noah Vanden Brande, ook piste WK ganger en ook winnaar van de Beker van Belgie te Rekkem, versterkt ook de topsportkern van de U19. Ook Nils Muyshondt komt de U19 versterken. Daarnaast haalden we 3 eerstejaars U19 binnen met Jelle Van Genechten (eerste jaars wielrenner maar al goed voor een pak zeges), Senne Willems (combineert weg en veld, ook dit jaar 2x aan de winst op de weg) en Théo Lowie (dubbel Henegouws kampioen). In combinatie met de sterkhouders U19 van 2019 en de sterke U17 lichting, zijn we ervan overtuigd dat we ook in 2020 onze rol zullen spelen in deze categorie.

Bij de U17 krijgt dubbel Belgisch kampioen op de weg Yoran Van Gucht al zijn eerstejaarsploegmaats U17 terug naast zich, wat op zich al een kwalitatieve groep vormt. Bij de 2ejaars komt ook Milan Van Hollebeke deze kern versterken, samen met nog een renner die we eerstdaags bekend maken. Bij de 1e jaars trokken we de lokale talenten Jaan Sterck en Mout Van Peteghem aan. Verder vonden ook de Oost-Vlaamse kampioenen op de weg (Steffen De Schuyteneer) en tijdrijden (Milan Van Den Haute) hun weg naar ons team. Met ook aanvaller Thor Siebens dus een pak sterke benen om 2020 aan te vatten.

Zowel bij de U17 als U19 sluiten we de kernen dus af op +-25 renners, om zo een kwalitatieve werking te garanderen.

Bij de U15 is Belgisch kampioen omnium op de piste Nicolas Aernouts de meest opmerkelijke transfer. Daarnaast zijn er weer een heel pak nieuwe renners die zich aansluiten, waarbij we voor 2020 wellicht de kaap van de 70 U12 en U15 renners overschrijden. Hier stellen we vooralsnog geen beperking, om zoveel mogelijk youngsters uit de streek kennis te laten maken met het wielrennen.

Ook onze sponsors en medewerkers zijn in 2020 weer paraat, waardoor we nu al volop de voorbereiding voor het nieuwe seizoen kunnen inzetten. Dank voor het vertrouwen aan de nieuwe renners en vooral ook dank aan de vele renners die hun lidmaatschap bij onze club verder zetten. Op naar 2020!

Met de Belgische kampioenschappen voor de U15 het voorbije weekend, liggen nu alle individuele kampioenschappen van 2019 voor jeugdcategorieën achter ons. Alleen voor het ploegentijdrijden staan nog titels op het spel begin oktober, waar onze club oa haar Belgische U19 titel verdedigt. 

Tijd dus om al even terug te blikken, en als we naar de resultaten voor onze club kijken dan kunnen we alleen maar heel fier zijn met het uitzonderlijke resultaat.

Voor alle duidelijkheid: de basisopdracht van onze club is en blijft om elke renner en renster alle kansen te geven om zijn of haar talenten zoveel mogelijk te kunnen ontplooien, dit met een heel gedifferentieerde aanpak per categorie en in lijn met de ambities van de renner of renster. De wedstrijduitslagen weerspiegelen de werkijver, het talent en de omkadering, maar zijn nooit een doel op zich. Voor wie hard werkt, volgt vroeg of laat de beloning. En dit jaar slaan onze renners nagels met koppen. Enkele cijfers:

 • Aantal behaalde medailles op provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen in de jeugdcategorieën: 36
  • Goud (titels): 13
  • Zilver: 12
  • Brons: 11
 • Verdeling per type kampioenschap:
  • Belgische medailles: 19
  • Vlaamse medailles: 4
  • Provinciale medailles: 13
 • Spreiding van de resultaten:
  • 16 renners en rensters die minstens 1 medaille behaalden
  • 5 meisjes, 11 jongens
  • Medailles (op provinciale kampioenschappen) behaald in 4 provincies
  • Medailles in alle categorieën: U15, U17, U19, U17 dames, U19 dames
  • Disciplines: 18 medailles op de piste, 10 medailles in tijdrijden, 8 medailles in wegritten

Hieronder vind je een overzicht van wie welke medailles behaalde op welk type kampioenschap.

Tot slot nog dit: Yoran Van Gucht behaalde in 2019 alle mogelijke titels op de weg (naast 2 Belgische titels op de piste) bij de U17, een huzarenstukje dat volgens ons nog nooit eerder gebeurde.

Deze resultaten, hoe uitzonderlijk ook, wegen in geen enkel opzicht op tegen het tragische verlies van U17 clubrenner Jarne Lemmens eerder dit jaar. 2019 is in dit opzicht ook een jaar van diepste dalen, niks dat tegen het verlies van Jarne opweegt. Maar we zijn er zeker van dat Jarne, zelf nog goed voor brons op het PK tijdrijden eerder dit jaar, heel fier zou zijn op zijn clubmakkers.

De klapper van het laatste weekend van juli was de nieuwe Belgische wegtitel voor Yoran Van Gucht. Yoran won tot nog toe alle wegkampioenschappen waaraan hij deelnam dit seizoen (provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen op de weg en Belgisch kampioen tijdrijden), ongezien! Ook zijn ploegmaten eerstejaars deden het heel goed, met heel puike ereplaatsen voor Nick Van Royen (7e) en Yorick Slaets (11e). Onze 2e jaars nieuwelingen reden een heel aanvallende koers en waren in elke ontsnapping betrokken. Voor de eindspurt waren de beste pijlen dan ook verschoten maar ook bij hen zijn we trots op de gereden wedstrijd.

Bij de U19 stond vorige week donderdag een nieuwe manche van de Beker van België op het programma voor de U19 te Glineur (GP Pino Cerami). Emile Brouwers behaalde een knappe 2e plaats en ook in het ploegenklassement kaapten we de 2e plaats weg.

Onze aspiranten stonden aan de start van de Antwerp Cycling Tour, voor velen een eerste ervaring met een rittenkoers. Onze renners toonden veel grinta en konden zelfs enkele top 10 plaatsen bemachtigen met Arne Mettepenningen (5e en 6e), Lowie Baeck (7e en 10e), Fons Laureys (8e en 9e) en Eve Van Buynder (9e en 10e). Voor onze renners weer een nieuwe stap in hun ontwikkeling als coureur….

Een pak puike prestaties dus, proficiat aan iedereen! #rideforJarne

 

  

Op het Vlaamse kampioenschap U17 behaalde Yoran Van Gucht een nieuwe titel bij de eerstejaars. In een massasprint was hij de snelste.

Ook Yorick Slaets (6e) en Matis De Meijts (15e) konden zich vooraan plaatsen. Yoran droeg de zege op aan Jarne Lemmens. S avonds gingen de boezemvrienden Yorick en Robbe de bloemen afgeven bij de ouders en zus van Jarne. Mooie gebaren van Jarnes ploegmaten. Bij de 2e jaars sprintte Joppe Heremans heel knap naar plaats 3.

Op het Belgisch kampioenschap voor U19 te Anzegem, noteerden we bij de meisjes 3 top 15 plaatsen met Sara Maes (9e), Leontine Farazijn (11e) en Kirin Punnewaert (14e). Bij de heren reed Branko Huys een sterke koers, met een 9e plaats als beloning.

Op het provinciaal kampioenschap U15 te Erpe-Mere behaalden we ook 2 podiumplaatsen: Oskar De Meester reed naar plaats 3 (nadat hij eerder op de week ook al 2e werd) bij de U13 en ook Arne Mettepenningen behaalde een mooie bronzen plak bij de U14. Bij de meisjes U14 eindigden Eve Van Buynder (4e en eerder in de week ook 4e) en Imke De Mol (5e) ereplaatsen.

 

  

 

Een onwezenlijk tragisch bericht: U17 renner Jarne Lemmens is vannacht in zijn slaap overleden. Jarne was een vrolijke, positief ingestelde en leergierige jonge kerel die in onze club zijn sportieve droom nastreefde. Hij was heel graag gezien bij binnen de club bij ploegmaten en begeleiders, altijd bereid om anderen te helpen en bij te staan. We kunnen het niet vatten en we zullen Jarne ontzettend hard missen. Het verlies is onbeschrijflijk. Al onze gedachten zijn bij zijn ouders, familie en vrienden die we onze innige deelneming betuigen en die we heel veel moed en sterkte toewensen.

Net als vorig jaar organiseert onze club, in samenwerking met de sportdienst van Hamme en 360-Sports, terug een heus wielerkamp voor jonge renners en sportievelingen. Iedereen met een koersfiets of mountainbike is welkom. Ook nu weer zullen de jongeren op een speelse manier kennis kunnen maken met alle aspecten van de koers, maar ook met andere spel- en sportvormen. Alle info vind je terug hieronder. Inschrijven kan via volgende link: 

http://www.360-sports.be/Inschrijvingen/wielerkampHamme

Yoran Van Gucht werd provinciaal kampioen Oost-Vlaanderen bij U17 eerstejaars. Bij de tweedejaars geen titel maar wel 3 renners in de top 10 met Joppe Sterck (5e), Thibo Bastiaens (7e) en Cédric Van Raemdonck (9e). In Antwerpen was er geen kampioenschap op de weg, maar werd er een alternatieve versie op de piste georganiseerd. Daar kaapte Yorick Slaets het brons weg.

 

1 mei was opnieuw een topdag voor de club. Op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Sint-Lievens-Houtem werd Yoran Van Gucht Belgisch kampioen bij de eerstejaars U17. Met duidelijk verschil was hij de beste op een heuvelend parcours. Bij de tweedejaars U17 pakte Luca D’Hollander zilver na een ijzersterke tijdrit. Bij de U19 viel Branko Huys net naast het podium met een 4e plaats, op een handvol seconden van brons. Eefje Brandt strandde bij de dames U19 op 3 seconden van zilver en werd heel mooi 4e. Kirin Punnewaert werd in dezelfde tijdrfit knap 8e. Verder waren er top 20 noteringen voor Cédric Van Raemdonck (12e U17 2e jaars), Thomas Vercauteren (15e U19) en Mats Van den Schoor (18e U19). Een heel knap rapport dus, proficiat aan alle deelnemers! Speciaal woordje van dank ook aan trainer Michel Geerinck die de tijdritcultuur binnen de club een boost heeft gegeven en onze renners vakkundig heeft klaargestoomd.

Ook de niet-tijdrijders lieten zich gisteren gelden. Zowel Joppe Sterck (U17) als Jens Delahaye (U19) knoopten aan met een eerste seizoenszege in Ninove.

 

 

 

Begin april vond het PK tijdrijden plaats in enkele provincies. Uitschieter was de provinciale titel tijdrijden van Stef Scharre bij de U19 in Antwerpen. Naast deze titel ook nog tal van top 5 plaatsen op de tijdritkampioenschappen met zilver voor Elvia Peeters (dames U17), brons voor Jarne Lemmens bij de U17 en vierde plaatsen voor Matis De Meijts, Yorick Slaets (U17), Sébastien Van Poppel en Mats Van den Schoor (U19). Zowel in Antwerpen, Limburg als Vlaams-Brabant vielen we dus in de medailles. De Oost-Vlaamse kampioenschappen worden pas in augustus afgewerkt.

Ondertussen vertoefden onze U15 renners op stage in de Ardennen, waar menige berg werd beklommen. 

   

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
Elites, U23 en vrije bonden 2023
U12 2023
U15 2023
U17 2023
U17-U19 Meisjes 2023
U19 Competitiekern 2023
U19 Topsportkern 2023
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Recap van een bijzonder succesvolle piste- en crosswinter: 59 medailles op kampioenschappen waarvan 17 Belgische titels, 4 Vlaamse en 2 provinciale. Proficiat!
08/02/2023
Clubfeest en ploegvoorstelling: een tien voor sfeer en gezelligheid...
30/01/2023
3 Belgische titels, 2x zilver, 2x brons en 2x winst in Beker van België op slotweekend piste!
30/01/2023
Ons team behaalt als enige Belgische club de 6 kwaliteitslabels van het jeugdsportfonds !
27/01/2023
2 nieuwe provinciale kampioenen cross U15
05/01/2023
Kalender
  February 2023  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com