Met de transferperiode in zicht is de kern voor het Hamse Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team voor 2017 nu al zo goed als samengesteld. Bij de nieuwelingen wordt de volledige beloftevolle kern eerstejaars behouden en stappen ook alle talenten van 14-jarige aspiranten mee in een nieuw project. Met een provinciale titel op de weg, een 2e plaats op het Belgisch kampioenschap, een 2e, 5e en 7e plaats op het Vlaams kampioenschap, een 2e plaats op het provinciaal kampioenschap tijdrijden, een 5e op het Belgisch kampioenschap tijdrijden, een 4e plaats op het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden, een 7e plaats in het eindklassement in de West-Vlaanderen Cycling Tour en een pak overwinningen werd het een boerenjaar voor deze categorie.

De club is dan ook trots dat de volledige kern zich ook in 2017 verder binnen de club wil ontwikkelen. Naast het zeer uitgebreide Belgische programma van topwedstrijden zal het internationale programma verder uitgebreid worden. Daarnaast zal de begeleiding zich verder optimaliseren door samenwerking met een professionele partner.

Deze lijn wil de club ook doortrekken naar de junioren toe. Ook hier blijven de sterkhouders aan boord. Daarnaast wil de club zich nog verder versterken met een 2-tal renners die graag een mooi nationaal en internationaal programma rijden en die hun strepen verdiend hebben op Belgisch niveau. Dit om tot een kern van 15-17 renners te komen. Ook hier wordt de begeleiding verder versterkt en kan de club een mooi aanbod aan extra-sportieve en materiële voordelen bieden via de partners Specialized en Bioracer. Mogelijke kandidaten kunnen een seintje geven via rudycocyclingteam@hotmail.com, waar de kandidaturen discreet worden verwerkt.

Naast de sportieve uitbouw engageerden ook de huidige sponsors zich om zich op lange termijn aan de club te verbinden. Daarnaast werden ook nieuwe sponsors aangetrokken. Het Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team is dus klaar om ook in de komende jaren het jeugdwielrennen in Vlaanderen verder te helpen ontwikkelen.

Onze miniemen gingen op ‘stage’ naar Voeren. Impressies van deze fantastische uitstap kon je gisteren al bekijken tijdens het filmpje dat op onze facebook pagina is gepost.

Eerder deze week toonden onze clubrenners zich al op de piste. Zo behaalde Quinten Dalving zijn 4e opeenvolgende zege bij de 13-jarigen. Bij de 14-jarigen kon Alec Maes een knappe 2e plaats behalen. Een mooie bekroning voor het zomerse pisteseizoen. Op de weg won Quinten Dalving de sprint voor de 2e plaats te Wortegem. Fleur De Veirman was het beste meisje bij de 13-jarigen.

In de Beker van België manche in Ophasselt sprintte Arjan Poleij naar een knappe 14e plaats. Ook de andere renners, allen eerstejaars, deden het heel goed.
In Gits sprintte Sybren Van Houte naar een 2e zege. Het werd een vruchtbare dag want Sybren won ook het sprintklassement. In Poeke werd Milan Cosyns mooi 6e.

Fotos vind je terug op onze facebookpagina.

De nieuwe schoolstart heeft de motivatie van onze renners zeker niet aangetast. Het werd een weekend vol mooie resultaten en enkele overwinningen.

Bij de aspiranten kon Quinten Dalving een 7e zege behalen, dit na een solo deze keer. Ook Fleur De Veirman mocht zegevieren in Stekene.

Nog in Stekene werd Nick Van Royen knap 5e bij de 12-jarigen. Ook bij de 13- en 14-jarigen konden we nog enkele top 10 plaatsen noteren. Ook een pluim voor onze miniemen in Stekene, ze deden onze clubkleuren veel eer aan!

Bij de nieuwelingen scoorden we collectief sterk in Wichelen met een 3e (Branko Huys), 4e (Tristan Van Hassel) en 8e (Arjan Poleij) plaats. Daags nadien werd Arjan ook nog sterk 2e in Nederland. In Oostende fietste Thomas Vercauteren naar een top 5.

Sybren Van Houte en Wannes De Beer deden internationale ervaring op met het ITD Team in Frankrijk. Sybren deed het heel goed met een ereplaats in het jongerenklassement en een 45e plaats in het algemene klassement. Ook Wannes deed zijn best en weet nu hoe het er internationaal aan toegaat. Tussen de 150 deelnemers en 12 nationaliteiten deden ook de andere ITD renners het heel goed met oa een 8e en 17e plaats in het eindklassement. Straffe resultaten.

Bij de junioren kon Jari Clauwaert een verdiende 3e zege in de wacht slepen, dat door de snelle mannen in een kopgroep te verrassen net voor de sprint. Op zondag behaalde Tim Bierkens nog een mooie 5e plaats.

Bij de meisjes-jeugd komt Lotte Rotman na een lange herstelperiode weer volop dreef. In Naast kon ze haar 4e seizoenszege behalen, net op tijd in vorm voor het EK dus. Op zaterdag werd Marjon Claus ook al knap 2e.

Zowel de nieuwelingen als de junioren zijn dus klaar om komend weekend de clubkleuren te verdedigen tijdens de Beker van België voor U17 te Ophasselt en de interclub in Zemst voor U19.

Na talloze ereplaatsen kon Quinten Dalving de overwinning behalen te Mechelen bij de 13-jarigen. Onze 14-jarigen behaalden ook top 10 met Thibeau Colman (7e) in Mechelen en Natan Cornelis (8e) en Manu Van Hoof (9e) in Woluwe.

In Oostakker leverden onze U17 een mooie collectieve prestatie, met Thomas Vercauteren als 2e en Arjan Poleij als 5e mooi in de top 5.

Bij de U19 werd Tim Bierkens knap 3e.

Onze miniemen gaven oa in Moerzeke bij Hamme het beste van zichzelf, met vele ereplaatsen.

Onze dames-jeugd was aan de slag in de 2-daagse te Zottegem. In een sterk internationaal peleton werd Marjon Claus knap 5e in de openingsrit. Op dag 2 reden gastrenster Shimoyama (13e) en lotte Rotman (16e) zich in de kijker. Intussen werd ook bekend dat Lotte Rotman de Belgische kleuren mag gaan verdedigen op de wegrit tijdens het Europese kampioenschap te Plumelec. Succes!

Volgend weekend verdedigen Wannes De Beer en Sybren Van Houte onze clubkleuren met het ITD Team, samen met 2 Fransen en een Luxemburger in het Criterium Européen in Luxemburg. Succes!

Na tal van top 5 plaatsen (vrijdag nog 4e in Berlare) behaalde Marjon Claus zondag haar oververdiende eerste overwinning in Ledegem.

Op het BK aspiranten was Quinten Dalving onze beste renner met een 6e plaats in de tijdrit en een 5e plaats in de wegrit, op een zucht van het podium. Bij de 14-jarigen ging het er razend snel aan toe (41.5 km/u gemiddeld). Iljo Blansaer (12e) en Jado Bleyenberg (19e) reden een knappe top 20 tussen de 80 besten van het land, Manu Van Hoof kon zich ook in het koppeloton handhaven. Bij de meisjes viel Fleur De Veirman (11e) net buiten de top 10.

In de andere aspirantenwedstrijden konden Jeff Van Pelt (6e) en Natan Cornelis (9e) een ereplaats behalen.

Onze nieuwelingen waren actief in de 3-daagse West-Vlaanderen Cycling Tour. Ook hier was het niveau heel hoogstaand. Arjan Poleij kon in de 2e rit mee met de toppers en wered knap 7e. In het eindklassement werd hij ook knap 7e en in het jongerenklassement werd hij 2e. Met onze voornamelijk eerstejaarsteam konden we veel ervaring opdoen. In de ploegentijdrit kon onze ploeg een 11e plaats behalen.

Daarnaast waren onze junioren actief in de Omloop Vlaamse Gewesten en de beloften in de Ronde van Oost-Vlaanderen U23, daar konden we geen topnotering behalen. Onze miniemen lieten zich oa zien in Herzele en Hoegaarden.

Een druk weekend dus met veel kansen voor onze renners om zich te ontwikkelen.

Eerder deze week waren Jari Clauwaert en Quinten Dalving ook al de beste op de piste. Proficiat!

Volgend weekend staan onze dames-jeugd centraal, met een interclub te Zottegem (2-daagse).

Geen overwinning dit weekend maar wel weer een pak mooie prestaties. Bij de aspiranten behaalden zowel Quinten Dalving als Fleur De Veirman een mooie tweede plaats. Iljo Blansaer behaalde ook een knappe 6e plaats. Ook onze miniemen lieten zich op diverse plaatsen weer opmerken.

Bij de nieuwelingen sprintten Arjan Poleij en Tristan Van Hassel zich naar een eervolle 3e en 4e plaats in Meulebeke. In de klimkoers te Polleur lieten Branko Huys (13e, 2e eerstejaars) en Sybren Van Houte (43e, 8e eerstejaars) hun klimcapaciteiten zien.

Naast de sportieve prestaties was er natuurlijk ook het huwelijk van Véronique en Rudy afgelopen weekend. Het werd een prachtige dag, met ook een receptie voor onze clubrenners.

De volgden dagen beloven alvast weer een heel druk weekend te worden: zo is er de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften waar we met een mix-ploeg aantreden, is er voor de nieuwelingen de West-Vlaanderen Cycling Tour vanaf vrijdag en zondag treden onze junioren aan in de Omloop der Vlaamse Gewesten, terwijl onze aspiranten strijden voor de Belgische titel. Succes iedereen!

Medewerkers 2021
Medewerkers Ad hoc 2021
Medewerkers-ouders 2021
Dames Jeugd 2021
Elites, U23 en vrije bonden 2021
U12 2021
U12 en U15 en DJ 2021
U15 2021
U17 2021
U19 Competitiekern 2021
U19 Topsportkern 2021
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
3 provinciale titels bij de U17, winst en witte trui in West-Vlaanderen Cycling Tour!
23/08/2021
Het meest recente nieuws en uitslagen van onze renners vind je op https://www.facebook.com/Rudycocyclingteamvzw
10/08/2021
3 nieuwe Belgische kampioenen U15, 2 medailles op PK MTB U15, winst en tweede in topcompetitie U17 en behoud gele leiderstrui Beker van Belgie U19 !
16/08/2021
Senne Willems wint U19 manche Beker van België, team wint ploegenklassement. Auke De Buysser Vlaams kampioen op de weg U15 meisjes, Thibaut Van Damme behaalt zilver bij de U15 jongens!
22/07/2021
Milan Van den Haute Belgisch kampioen tijdrijden U17 2ejaars, Nolan Huysmans behaalt zilver bij U17 1ejaars. Brons voor Thibaut Van Damme bij U15.
22/07/2021
Kalender
  September 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com