Onze renners en medewerkers hebben het drukste weekend van het jaar (op 6 fronten tegelijk actief op clubniveau) succesvol afgerond. Meer dan 30 renners kregen de kans om ervaring op te doen op het hoogste niveau, nationaal en internationaal. We leerden ook dat onze ploeg collectief steeds sterker voor de dag komt.

De hoofdvogel werd afgeschoten door Branko Huys, die in Anzegem oververdiend Belgisch Kampioen tijdrijden U17 werd! De kers op de taart na een lange en specifieke voorbereiding. Thomas Vercauteren werd ook mooi 23e tussen de 40 beste Belgische tijdrijders. Nog in Anzegem behaalde Sophie Tierolf een mooie 6e plaats (2e eerstejaars) bij de U17 dames. Marjon Claus ten slotte bolde als 9e over de streep bij de dames U19. Proficiat!

Nog bij de U17 kon Arjan Poleij zijn 3e zege boeken te Ramsel. Zaterdag was Arjan ook, samen met 5 ploegmaats, actief in de Wim Hendrikstrofee in Nederland. Arjan behaalde de top 20 in deze druk bezette wedstrijd, waar ook onze andere renners goed uit de verf kwamen, ondanks de pech. Onze A ploeg werd verdienstelijk 12e op 42 deelnemende ploegen.

Een andere selectie van 8 renners ging in Wallonië de klimbenen testen in de Tour de la Basse Meuse. In deze 2-daagse lieten Sybren Van Houte en Wouter Hopmans hun visitekaartje na met top 15 noteringen in de tijdrit. In de eerste rit eindigden de meeste clubrenners in het peleton, met ereplaatsen voor Sybren Van Houte (13e) en Felix Impens (22e). In de slotrit showde Sybren Van Houte nog eens zijn provinciale trui met een 5e plaats (en knap 8e in eindstand), ook Wouter Hopmans eindigde in de top 20 na een aanval in Felix Impens werd mooi 21e. De andere eerstejaars deden tonnen ervaring op die later ongetwijfeld nog van pas zal komen.

Tot slot waren ook enkele U17 youngsters aan de slag in Hoboken, maar valpartijen en materiaalpech gooiden hier roet in het eten.

De U19 dan waren actief in de Ster der Vlaamse Ardennen en in de Tour du Pays Portes d’Othe in Frankrijk. In de UCI-race in Frankrijk, met 160 deelnemers van allerlei landen, deden onze teamleden het goed. In de ploegentijdrit behaalden ze een mooie 11e plaats en ook een 9e plaats algemeen in het ploegenklassement. In de 2e rit werd Tim Bierkens knap 8e en ook Geert Verheijen, Sam Tillett en Steven Vermeulen zorgden met ereplaatsen mee voor de 6e plaats in het dagploegenklassement. In de Ster behaalde onze Britse renner Louis Rose-Davies een knappe 9e, 5e en 17e plaats in de ritten. Daarmee werd hij 8e in het algemeen klassement en 3e in het puntenklassement.

Bij de U12 en U15 tot slot ook heel wat enthousiast volk aan de start dit weekend, die allen het beste van zichzelf gaven. Fleur De Veirman mocht het podium op met een 3e plaats in Drongen.

 

 

 

Onze jeugdrenners zorgden voor puike resultaten op het provinciaal kampioenschap tijdrijden. Na het zilver van Aaike Cools vorige week in Antwerpen mochten onze renners 4x op het podium: Branko Huys stoomde naar een verdiende zege bij de U17, Sybren Van Houte werd knap 5e en strandde op 3 seconden van brons. Bij onze meisjes U17 werd Sophie Tierolf mooi 3e, Gemke De Rocker belandde net naast de top 5. Bij de U19 werd Marjon Claus mooi 2e. Bij de aspiranten eindigde ook Fleur De Veirman heel knap 2e. Ook onze andere renners die de confrontatie met zichzelf aangingen, deden een pak ervaring op. Proficiat!

Direct na afloop trok de U17 kern op stage naar Luxemburg om daar aan de klimbenen te schaven.

   

  

 

 

Hieronder vind je een link naar onze nieuwsbrief van maart met divers clubnieuws...

Nieuwsbrief maart 2017

Op de juiste momenten de meest gepaste trainingen onder de knie krijgen onder deskundige leiding, daar besteedt onze club veel aandacht aan. Afgelopen week bijvoorbeeld konden onze oudere miniemen en aspiranten de pisteknepen onder de knie krijgen onder leiding van de opleiders en pistecoach Catherine Wernimont. Onze U17 en U19 renners kregen dan weer een gerichte tijdrittraining op de rollen onder het toeziend oog van topsporttrainer Michel Geerinck. Kleine puzzelstukjes die ervoor zorgen dat onze renners op termijn het beste opleidingstraject onder de wielen geschoven krijgen. Eerst de vaardigheden en de wil om te leren, eventuele resultaten volgen dan wel vanzelf.

 

 

Onze U17, U19 en dames-jeugd renners trokken eind februari op stage naar Spanje. Onder een stralende hemel en onder deskundige begeleiding konden ze er gericht trainen en veel bijleren.

 

 

Met trots stelden we op 13 januari ons team 2017 aan pers, publiek en facebookvolgers voor! Een 100-tal renners zal onze clubkleuren verdedigen, ondersteund door onze trouwe én nieuwe sponsors en met meer dan 30 supergemotiveerde en deskundige medewerkers. Met een zeer uitgebreid wedstrijdprogramma, een verstevigde internationale samenwerking via het ITD Project en een kwaliteitsvolle jeugdopleiding zijn we er alvast klaar voor. 

Volg ons team op Facebook: https://www.facebook.com/Rudycocyclingteamvzw/?fref=ts -> Vind ik leuk.

Lees alles over het reilen en zeilen van onze club in deze laatste editie van 2016.

Nieuwsbrief december 2016


Met de transferperiode in zicht is de kern voor het Hamse Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team voor 2017 nu al zo goed als samengesteld. Bij de nieuwelingen wordt de volledige beloftevolle kern eerstejaars behouden en stappen ook alle talenten van 14-jarige aspiranten mee in een nieuw project. Met een provinciale titel op de weg, een 2e plaats op het Belgisch kampioenschap, een 2e, 5e en 7e plaats op het Vlaams kampioenschap, een 2e plaats op het provinciaal kampioenschap tijdrijden, een 5e op het Belgisch kampioenschap tijdrijden, een 4e plaats op het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden, een 7e plaats in het eindklassement in de West-Vlaanderen Cycling Tour en een pak overwinningen werd het een boerenjaar voor deze categorie.

De club is dan ook trots dat de volledige kern zich ook in 2017 verder binnen de club wil ontwikkelen. Naast het zeer uitgebreide Belgische programma van topwedstrijden zal het internationale programma verder uitgebreid worden. Daarnaast zal de begeleiding zich verder optimaliseren door samenwerking met een professionele partner.

Deze lijn wil de club ook doortrekken naar de junioren toe. Ook hier blijven de sterkhouders aan boord. Daarnaast wil de club zich nog verder versterken met een 2-tal renners die graag een mooi nationaal en internationaal programma rijden en die hun strepen verdiend hebben op Belgisch niveau. Dit om tot een kern van 15-17 renners te komen. Ook hier wordt de begeleiding verder versterkt en kan de club een mooi aanbod aan extra-sportieve en materiële voordelen bieden via de partners Specialized en Bioracer. Mogelijke kandidaten kunnen een seintje geven via rudycocyclingteam@hotmail.com, waar de kandidaturen discreet worden verwerkt.

Naast de sportieve uitbouw engageerden ook de huidige sponsors zich om zich op lange termijn aan de club te verbinden. Daarnaast werden ook nieuwe sponsors aangetrokken. Het Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team is dus klaar om ook in de komende jaren het jeugdwielrennen in Vlaanderen verder te helpen ontwikkelen.

Onze miniemen gingen op ‘stage’ naar Voeren. Impressies van deze fantastische uitstap kon je gisteren al bekijken tijdens het filmpje dat op onze facebook pagina is gepost.

Eerder deze week toonden onze clubrenners zich al op de piste. Zo behaalde Quinten Dalving zijn 4e opeenvolgende zege bij de 13-jarigen. Bij de 14-jarigen kon Alec Maes een knappe 2e plaats behalen. Een mooie bekroning voor het zomerse pisteseizoen. Op de weg won Quinten Dalving de sprint voor de 2e plaats te Wortegem. Fleur De Veirman was het beste meisje bij de 13-jarigen.

In de Beker van België manche in Ophasselt sprintte Arjan Poleij naar een knappe 14e plaats. Ook de andere renners, allen eerstejaars, deden het heel goed.
In Gits sprintte Sybren Van Houte naar een 2e zege. Het werd een vruchtbare dag want Sybren won ook het sprintklassement. In Poeke werd Milan Cosyns mooi 6e.

Fotos vind je terug op onze facebookpagina.

Medewerkers 2022
Medewerkers Ad hoc 2022
Medewerkers-ouders 2022
Dames Jeugd 2022
Elites, U23 en vrije bonden 2022
U12 2022
U15 2022
U17 2022
U19 Competitiekern 2022
U19 Topsportkern 2022
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Een jeugdolympische kampioen in de club en nog veel meer...
01/08/2022
Auke De Buysser Vlaams kampioene, Laura Fivé provinciaal kampioene en 11 medailles in totaal dit weekend. U19 neemt leiding per team en individueel in Beker van Belgie
07/06/2022
Citius, Altius, Fortius of Sneller, Hoger, Sterker. Dit Olympisch citaat past perfect bij wat onze renners ook dit weekend weer uit de kuiten schudden.
23/05/2022
Nieuwe provinciale kampioen U19 met Jens Verbrugghe en winst voor Lomme Van den Meerssche in topcompetitie U17 (GP Van Springel)
16/05/2022
2 nieuwe provinciale kampioenen U17 (en 5 podia) en winst en leiderstrui in Beker van Belgie U19
09/05/2022
Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com