Met het afgelasten van het BK tijdrijden, eindigt dit speciale wielerjaar met een noodgedwongen valse noot. Hoe kort het seizoen ook was, als we alle prestaties van onze clubrenners op een rijtje zetten en kunnen we maar 1 conclusie trekken: indrukwekkend!

Alleen al op kampioenschappen haalden we vanaf de winter 2019 tot nu maar liefst 47 medailles op kampioenschappen, waarvan 24 titels!

Met 1 Europese titel, 20 Belgische titels en 3 Vlaamse titels konden onze renners zich vele keren onderscheiden.

Titels en medailles werden behaald bij de U15, U17, U19, zowel door jongens als meisjes en in verschillende disciplines: piste, weg en tijdrijden.

En dit dus zonder provinciale kampioenschappen , geen Vlaamse kampioenschappen op de weg, geen BK tijdrijden, geen BK ploegentijdrijden…

 

Daarnaast waren er ook nog de vele overwinningen op de eg en piste en de puike prestaties in de interclubs met bv 3 top 10 plaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne U19 in het openingsweekend.

 

Laten we er volop van genieten, het zijn uitzonderlijke prestaties waar we ook velen jaren later nog fier op zullen terugkijken.

 

Meer nog dan al het geblink van de titels, blijven we als club volop inzetten op de ontwikkeling van de talenten van onze renners en rensters. Dan komt de rest vanzelf.

Door niet veel te kunnen koersen, hebben we allemaal wel beseft hoezeer koers onze passie is en in ons DNA zit. We duimen alvast dat 2021 een min of meer ‘normaal’ koersjaar mag worden.