Het wekelijkse overzicht met clubprestaties begint zo stilaan hallucinante vormen aan te nemen. Dit weekend haalden onze renners en rensters weer eens fel uit.

Op het Belgisch kampioenschap U15 behaalden we maar liefst 3 titels en 1 zilveren plak. Auke De Buysser strandde in de tijdrit op een zucht (78 hondersten van een seconde) van goud, in de wegrit toonde ze zich voor het 3e jaar op rij de beste. Bij de U15 jongens werd Thibaut Van Damme Belgisch kampioen, hij is bezig aan een indrukwekkende reeks. Nog in die wedstrijd konden ook Lenn Huych (9e) en Fons Laureys (10e) nog een knappe ereplaats behalen. Bij de U14 haalde Storm Van den Eynde uit in de tijdrit met winst. Storm begon pas dit jaar te koersen maar maakte al enorme progressie, dit konden we ook op training al merken. In de tijdrit behaalde ook Giel De Nul nog een top 10. Bij de U13 behaalde ook Senne De Loose een mooie top 10 in de wegrit. In een andere wedstrijd noteerden we nog een top 5 voor Briek Debacquer, een plaats waar hij stilaan een abonnement op heeft.

Daarnaast was er het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen MTB in Hamme. Ook hier kaapten we 2 medailles weg met Oskar De Meester (2e) en Maurits Smet (3e). Proficiat ook aan alle clubdeelnemers om eens van een andere discipline te proeven. Hetzelfde geldt voor onze pistiers die eerder deze week in Wilrijk actief waren met oa winst voor Giel De Nul in het omnium.

 

Bij de U17 begon de afgelopen week alweer zoals ze de week ervoor was geëindigd: Nolan Huysmans zette met een zege in Temse zijn ijzersterke reeks verder. Cédric Keppens sprintte naar een knappe 3e plaats in Dadizele.

In de GP Herman Van Springel dit weekend (manche topcompetitie) haalden onze jongens fors uit: Steffen De Schuyteneer haalde het nipt voor Nolan Huysmans in een massasprint, Cédric Keppens werd 9e en met Nicolas Aernouts als 16e posteerden we maar liefst 4 renners in de top 16. Indrukwekkend! Wetende dat Jarne Lemmens hier ooit zijn laatste koers reed, maakt deze unieke prestatie nog specialer. #RideforJarne

 

Onze U19 moesten 2x aan de slag in de Beker van België, met een dubbele opdracht: de leiderstrui van Senne Willems verdedigen en onze koppositie in het ploegenklassement vrijwaren. Met een 11e en 4e plaats kon Senne zijn voorsprong mooi uitbouwen, en met 18 punten voorsprong met nog 1 manche te gaan heeft hij een heel mooie uitgangspositie. Voor het clubklassement wordt het nog spannend in Jemeppe: onze collega’s van WAC hebben momenteel 1 puntje voorsprong, de derde volgt al op ruime afstand. We zagen dit weekend 2 sterke teams die hard voor elkaar werkten. Nog bij de U19 behaalde Joppe Heremans een nieuwe zege na een sprint met 2 en werd Thibo Bastiaens mooi 2e in een andere wedstrijd. Eerder deze week noteerden we een 4e plaats voor Jelle Van Genechten.

Topnieuws tot slot ook voor Cédric Van Raemdonck en Branko Huys, 2 clubjeugdrenners die een contract tekenden bij het Lotto-Soudal Development Team. Heel leuk om zien dat de jeugdtalenten ook verder doorstromen.