Op de laatste Belgische kampioenschappen van het pisteseizoen pakten onze renners nog eens groots uit met 4x goud, 1x zilver en 3x brons!

Bij de U15 waren er omniumtitels voor Brent Biesbroeck (U13), Laura Fivé (U15 meisjes) en Giel De Nul (U15). Maïté De Pourcq behaalde een bronzen medaille (U13 meisjes) en Storm Van den Eynde behaalde een knappe 4e plaats bij de U15.

We zagen deze winter een ruime, enthousiaste en fijne groep U15 renners en rensters die zich verder ontwikkelden op de piste. Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

 

Bij de U17 zette het koningskoppel Nicolas Aernouts en Thibaut Van Damme de kroon op een droomseizoen door ook Belgisch kampioen ploegkoers te worden. In een omlijstende scratch werd Luca Maes knap 2e, Nicolas Aernouts behaalde ook een top 5. Ook hier kunnen alle U17 renners terugblikken op een bijzonder succesvol en leerrijk winterseizoen. Proficiat!

Ook Auke De Buysser mocht nogmaals op het podium van een BK, dit maal als 3e in de ploegkoers en dit tussen de junioren. Yorick Slaets deed als U19 zelfs mee met de elitekampioenschappen. Met zilver in de achtervolging en brons in de ploegkoers graaide Yorick zo nog 2 extra medailles mee, een mooie bekroning van een intense winter.

 

In het veld waagden zich een aantal renners door het gure weer. Bij de U15 kon Siebe De Clercq naar een knappe 2e plaats baggeren, sommige andere renners hadden met pech af te rekenen maar ook dat hoort erbij. Ook hier gaf elke renner zich volledig, een dikke pluim voor al dat doorzettingsvermogen!