Voor de eerste keer werd een Ronde van Vlaanderen georganiseerd in Oudenaarde voor U17 jongens en meisjes. Bij de jongens U17 knalde Cedric Keppens naar een topoverwinning, Lomme Van de Meerssche werd knap 9e. Met de zege verstevigt Cedric ook zijn koppositie en gele trui in de topcompetitie, Lomme rukt op naar plaats 4. Thibaut Van Damme behoudt zijn rode trui, ook al kwam hij samen met oa Nicolas Aernouts hard ten val in een afdaling. We wensen beide renners veel beterschap! Bij de meisjes U17 toonde Auke De Buysser zich de sterkste, door samen met 2 andere U17 rensters de ontketende U19 wereldkampioene Zoe Backstedt te volgen. Een nieuwe prachtzege voor Auke!

Bij de U19 maakten Milan Feys en Mauro Cuylits deel uit van de goede vlucht van 8, met 5 buitenlanders. In de finale haperde de versnelling van Milan waardoor hij tevreden moest zijn met de 7e plaats. Mauro, snel aan de meet, kwam 300m van de finish ten val waardoor hij zijn winstkansen in rook zag opgaan. Mauro werd wel nog mooi 6e. Met ook nog 2 andere clubrenners in de top 26 werden we in het ploegenklassement knap 3e, 1e Belgische ploeg ook.

 

Onze andere U19 renners moesten zich dit weekend ook meten op top internationaal niveau. Jens Verbrugghe reed met de nationale ploeg de Trophee Centre Morbihan, een 2-daagse van de Nations Cup. Jens legde zijn zege vast na een 4e plaats in de tijdrit en een 10e plaats in de slotrit. Door de sterke Belgische prestatie staat België nu terug op kop in de Nations Cup.

Daarnaast was er de Internationale 3-daagse van Axel, met zeer sterke buitenlandse delegaties. Onze renners deden het ronduit schitterend. Steffen De Schuyteneer stond 2x op het podium in de ritten (3e en 2e) en behaalde ook de witte trui als beste jongere. In het eindklassement werd hij heel knap 4e. De 3 (buitenlandse) renners die voor hem eindigden staan alle 3 in de top van de wereldwijde UCI stand! Ook Yorick Slaets, vrijdag nog opgeroepen na ziekte van een ploegmakker, reed 2x top 10 en werd knap 12e in de eindstand. Ook Milan Van den Haute, Fredrik Fjaerli en Yoran Van Gucht deden het heel goed. Als team behaalden we een fenomenale 2e plaats op 35 internationale teams, waarbij alleen het U19 team van World Tour team AG2R (met een selectie van internationale toppers) ons vooraf ging. Straf dat onze renners op 3 internationale fronten zo knap konden presteren. In de UCI stand staan nu 7 Belgen in de top 60, waarvan maar liefst 3 clubrenners. Ongezien.

Eerder deze week was er ook de nationale testtijdrit, waar Jens Verbrugghe ook won bij de U19.

Iedereen nogmaals een dikke proficiat, wat een onwaarschijnlijk weekend weer!