Het onwaarschijnlijke wielerjaar kreeg het afgelopen weekend een prachtige apotheose. Zowel de U17 als U19 renners zetten de slotmanche van de Beker van Belgie naar hun hand, met winst als team in de daguitslag. Bij de U17 zaten we met 3 renners in de kopgroep. Lomme Van den Meerssche (7e), Nicolas Aernouts (12e) en Cedric Keppens (15e na fietswissel in slotronde) zorgden voor de winst. In het eindklassement wint het U17 team met een comfortabele 15 punten voorsprong op het 2e team. Met 2x winst en 2x 2e in de dagklassementen mogen we van een oververdiende zege spreken.
Bij de U19 een gelijkaardig scenario, waar we met maar liefst 4 renners deel uitmaakten van de kopgroep. Steffen De Schuyteneer (4e), Mauro Cuylits (5e), Sil Van Daele (17e) en Yorick Slaets (20e) zorgden voor de kers op de taart met dagwinst. Ook Quinten De Buysser en Warre Van den Meerssche reden een puike wedstrijd in dienst van het team. Ook de eindwinst is overduidelijk met maar liefst 39 punten voorsprong op team 2. Bij de U19 is er ook een individueel klassement. Steffen pakt hier met de gele trui het eindklassement en we eindigen met maar liefst 6 renners in de top 21.
 
Het is nu het 2e jaar op rij dat we alle klassementen winnen als team en we ons het beste Belgische team van deze 2 jeugdcategorieën mogen noemen. Een grote opsteker voor alle renners, de crews, de sponsors en de club als geheel. Proficiat!
 
Intussen bouwen we verder aan de toekomst. In het veld is een beweging op gang gekomen van een pak renners die hier met succes actief zijn. Het grote aanbod aan crosstrainingen en stages binnen de club heeft hier ook een nieuwe dynamiek gecreëerd. En ook op de piste trok een delegatie jeugdrenners dit weekend naar Apeldoorn waar er een heel leerrijke opleiding werd gevolgd bij de collega’s van De Adelaar, onder leiding van organisator Hans Van Bon die het pisteseizoen op gang schoot. Zo stomen we de nieuwe generatie klaar.
 
Nog dit weekend boekte Auke De Buysser in thuisbasis Knesselare haar 25e (!) zege van dit seizoen en was Cedric Keppens zaterdag ook de beste in Berlare, goed voor zege nr 19. Indrukwekkende cijfers allemaal.