Met de Belgische kampioenschappen voor de U15 het voorbije weekend, liggen nu alle individuele kampioenschappen van 2019 voor jeugdcategorieën achter ons. Alleen voor het ploegentijdrijden staan nog titels op het spel begin oktober, waar onze club oa haar Belgische U19 titel verdedigt. 

Tijd dus om al even terug te blikken, en als we naar de resultaten voor onze club kijken dan kunnen we alleen maar heel fier zijn met het uitzonderlijke resultaat.

Voor alle duidelijkheid: de basisopdracht van onze club is en blijft om elke renner en renster alle kansen te geven om zijn of haar talenten zoveel mogelijk te kunnen ontplooien, dit met een heel gedifferentieerde aanpak per categorie en in lijn met de ambities van de renner of renster. De wedstrijduitslagen weerspiegelen de werkijver, het talent en de omkadering, maar zijn nooit een doel op zich. Voor wie hard werkt, volgt vroeg of laat de beloning. En dit jaar slaan onze renners nagels met koppen. Enkele cijfers:

 • Aantal behaalde medailles op provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen in de jeugdcategorieën: 36
  • Goud (titels): 13
  • Zilver: 12
  • Brons: 11
 • Verdeling per type kampioenschap:
  • Belgische medailles: 19
  • Vlaamse medailles: 4
  • Provinciale medailles: 13
 • Spreiding van de resultaten:
  • 16 renners en rensters die minstens 1 medaille behaalden
  • 5 meisjes, 11 jongens
  • Medailles (op provinciale kampioenschappen) behaald in 4 provincies
  • Medailles in alle categorieën: U15, U17, U19, U17 dames, U19 dames
  • Disciplines: 18 medailles op de piste, 10 medailles in tijdrijden, 8 medailles in wegritten

Hieronder vind je een overzicht van wie welke medailles behaalde op welk type kampioenschap.

Tot slot nog dit: Yoran Van Gucht behaalde in 2019 alle mogelijke titels op de weg (naast 2 Belgische titels op de piste) bij de U17, een huzarenstukje dat volgens ons nog nooit eerder gebeurde.

Deze resultaten, hoe uitzonderlijk ook, wegen in geen enkel opzicht op tegen het tragische verlies van U17 clubrenner Jarne Lemmens eerder dit jaar. 2019 is in dit opzicht ook een jaar van diepste dalen, niks dat tegen het verlies van Jarne opweegt. Maar we zijn er zeker van dat Jarne, zelf nog goed voor brons op het PK tijdrijden eerder dit jaar, heel fier zou zijn op zijn clubmakkers.

De klapper van het laatste weekend van juli was de nieuwe Belgische wegtitel voor Yoran Van Gucht. Yoran won tot nog toe alle wegkampioenschappen waaraan hij deelnam dit seizoen (provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen op de weg en Belgisch kampioen tijdrijden), ongezien! Ook zijn ploegmaten eerstejaars deden het heel goed, met heel puike ereplaatsen voor Nick Van Royen (7e) en Yorick Slaets (11e). Onze 2e jaars nieuwelingen reden een heel aanvallende koers en waren in elke ontsnapping betrokken. Voor de eindspurt waren de beste pijlen dan ook verschoten maar ook bij hen zijn we trots op de gereden wedstrijd.

Bij de U19 stond vorige week donderdag een nieuwe manche van de Beker van België op het programma voor de U19 te Glineur (GP Pino Cerami). Emile Brouwers behaalde een knappe 2e plaats en ook in het ploegenklassement kaapten we de 2e plaats weg.

Onze aspiranten stonden aan de start van de Antwerp Cycling Tour, voor velen een eerste ervaring met een rittenkoers. Onze renners toonden veel grinta en konden zelfs enkele top 10 plaatsen bemachtigen met Arne Mettepenningen (5e en 6e), Lowie Baeck (7e en 10e), Fons Laureys (8e en 9e) en Eve Van Buynder (9e en 10e). Voor onze renners weer een nieuwe stap in hun ontwikkeling als coureur….

Een pak puike prestaties dus, proficiat aan iedereen! #rideforJarne

 

  

Op het Vlaamse kampioenschap U17 behaalde Yoran Van Gucht een nieuwe titel bij de eerstejaars. In een massasprint was hij de snelste.

Ook Yorick Slaets (6e) en Matis De Meijts (15e) konden zich vooraan plaatsen. Yoran droeg de zege op aan Jarne Lemmens. S avonds gingen de boezemvrienden Yorick en Robbe de bloemen afgeven bij de ouders en zus van Jarne. Mooie gebaren van Jarnes ploegmaten. Bij de 2e jaars sprintte Joppe Heremans heel knap naar plaats 3.

Op het Belgisch kampioenschap voor U19 te Anzegem, noteerden we bij de meisjes 3 top 15 plaatsen met Sara Maes (9e), Leontine Farazijn (11e) en Kirin Punnewaert (14e). Bij de heren reed Branko Huys een sterke koers, met een 9e plaats als beloning.

Op het provinciaal kampioenschap U15 te Erpe-Mere behaalden we ook 2 podiumplaatsen: Oskar De Meester reed naar plaats 3 (nadat hij eerder op de week ook al 2e werd) bij de U13 en ook Arne Mettepenningen behaalde een mooie bronzen plak bij de U14. Bij de meisjes U14 eindigden Eve Van Buynder (4e en eerder in de week ook 4e) en Imke De Mol (5e) ereplaatsen.

 

  

 

Een onwezenlijk tragisch bericht: U17 renner Jarne Lemmens is vannacht in zijn slaap overleden. Jarne was een vrolijke, positief ingestelde en leergierige jonge kerel die in onze club zijn sportieve droom nastreefde. Hij was heel graag gezien bij binnen de club bij ploegmaten en begeleiders, altijd bereid om anderen te helpen en bij te staan. We kunnen het niet vatten en we zullen Jarne ontzettend hard missen. Het verlies is onbeschrijflijk. Al onze gedachten zijn bij zijn ouders, familie en vrienden die we onze innige deelneming betuigen en die we heel veel moed en sterkte toewensen.

Net als vorig jaar organiseert onze club, in samenwerking met de sportdienst van Hamme en 360-Sports, terug een heus wielerkamp voor jonge renners en sportievelingen. Iedereen met een koersfiets of mountainbike is welkom. Ook nu weer zullen de jongeren op een speelse manier kennis kunnen maken met alle aspecten van de koers, maar ook met andere spel- en sportvormen. Alle info vind je terug hieronder. Inschrijven kan via volgende link: 

http://www.360-sports.be/Inschrijvingen/wielerkampHamme

Yoran Van Gucht werd provinciaal kampioen Oost-Vlaanderen bij U17 eerstejaars. Bij de tweedejaars geen titel maar wel 3 renners in de top 10 met Joppe Sterck (5e), Thibo Bastiaens (7e) en Cédric Van Raemdonck (9e). In Antwerpen was er geen kampioenschap op de weg, maar werd er een alternatieve versie op de piste georganiseerd. Daar kaapte Yorick Slaets het brons weg.

 

1 mei was opnieuw een topdag voor de club. Op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Sint-Lievens-Houtem werd Yoran Van Gucht Belgisch kampioen bij de eerstejaars U17. Met duidelijk verschil was hij de beste op een heuvelend parcours. Bij de tweedejaars U17 pakte Luca D’Hollander zilver na een ijzersterke tijdrit. Bij de U19 viel Branko Huys net naast het podium met een 4e plaats, op een handvol seconden van brons. Eefje Brandt strandde bij de dames U19 op 3 seconden van zilver en werd heel mooi 4e. Kirin Punnewaert werd in dezelfde tijdrfit knap 8e. Verder waren er top 20 noteringen voor Cédric Van Raemdonck (12e U17 2e jaars), Thomas Vercauteren (15e U19) en Mats Van den Schoor (18e U19). Een heel knap rapport dus, proficiat aan alle deelnemers! Speciaal woordje van dank ook aan trainer Michel Geerinck die de tijdritcultuur binnen de club een boost heeft gegeven en onze renners vakkundig heeft klaargestoomd.

Ook de niet-tijdrijders lieten zich gisteren gelden. Zowel Joppe Sterck (U17) als Jens Delahaye (U19) knoopten aan met een eerste seizoenszege in Ninove.

 

 

 

Begin april vond het PK tijdrijden plaats in enkele provincies. Uitschieter was de provinciale titel tijdrijden van Stef Scharre bij de U19 in Antwerpen. Naast deze titel ook nog tal van top 5 plaatsen op de tijdritkampioenschappen met zilver voor Elvia Peeters (dames U17), brons voor Jarne Lemmens bij de U17 en vierde plaatsen voor Matis De Meijts, Yorick Slaets (U17), Sébastien Van Poppel en Mats Van den Schoor (U19). Zowel in Antwerpen, Limburg als Vlaams-Brabant vielen we dus in de medailles. De Oost-Vlaamse kampioenschappen worden pas in augustus afgewerkt.

Ondertussen vertoefden onze U15 renners op stage in de Ardennen, waar menige berg werd beklommen. 

   

Op zaterdag 26 januari 2019 was de laatste pistemeeting van het seizoen: het BK omnium voor aspiranten, BK achtervolging dames jeugd en BK ploegkoers. Zoals heel het pisteseizoen heeft onze club zich getoond. Er gaan opnieuw 4 medailles mee naar huis. Bij de aspiranten werd Tibo verdienstelijk 19de in het omnium. Staf werd 11de in de eindstand. Klepper van de dag werd Arne die brons veroverde in het omnium ! Een mooie beloning na een regelmatige winter. Proficiat !

In de achtervolging 2 km werden onze clubrensters Gemke 9de, Kirin 6de en Sara mocht de kleine finale voor het brons rijden. Ze greep net naast brons. In het BK ploegkoers reden de jongens nieuwelingen, dames nieuwelingen en dames junioren tesamen. Voor de dames was er slechts één trui. Yorick en partner veroverden zilver bij de jongens. Aaike en partner werden tweede bij de dames en eerste nieuwelinge meisjes doch zonder trui. Die trui ging wel naar de club want Kirin tesamen met topsportschool partner behaalden goud. Proficiat ! Het is de eerste medaille van het seizoen en ineens goud, super !.

Eindbalans van de BK's deze winter op de piste: Onze club behaalde maar liefst 16 (!) medailles: 4 gouden, 9 zilveren en 3 bronzen. Proficiat aan alle renners en rensters die deze winter zich op het ovaal in het zweet hebben gereden. Dank ook aan de medewerkers en helpende handen!

  

 

Nieuws
Wat een weekend: 4 Belgische titels erbij en verkozen tot sportclub van het jaar in Hamme.
03/02/2020
Ploegvoorstelling Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team 2020
01/02/2020
Nieuw Gouden kwaliteitslabel voor onze club in 2020
22/01/2020
2020 team behaalt onwaarschijnlijke resultaten op Belgisch kampioenschap op de piste te Gent!
30/12/2019
Hamse Slekkencross voor de jeugd succesvol verlopen!
30/12/2019
Kalender
  February 2020  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
In de Kijker

© 2019, website powered by Twizzit.com