Na 2 jaar gedwongen pauze wegens corona, konden we onze club terug publiek voorstellen. Aangezien onze club zijn 25e bestaansjaar ingaat en ook de jeugdwerking 15 kaarsjes mag uitblazen, organiseerden we een groot event in de festivalhal te Berlare met meer dan 600 aanwezigen. Op deze website www.rudycocyclingteam.com kan je alle info rond onze club terugvinden: renners, medewerkers, sponsors, programma’s, visie…  Ook de slides van de ploegvoorstelling vind je er terug. 

Op sportief vlak was 2022 een heel uitzonderlijk succesvol jaar, en in de winterperiode breidden onze renners daar een exceptioneel verlengstuk aan op de piste en in het veld.

Onze club staat klaar om onze renners en rensters optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling, met focus op kwaliteit. Deze kwaliteit wordt ook extern erkend. Als enige jeugdclub in België behaalden we de 6 kwaliteitslabels van Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen. Als club zijn we hier fier op en kijken we alvast uit naar de start van het nieuwe wegseizoen, stages, trainingen en opleidingen. We wensen u alvast veel wielerplezier toe!

 

Naast het clubfeest werd er ook nog volop gekoerst dit weekend. Op de piste waren er nog Belgische titels te verdienen en stond ook nog een manche van de Beker van België op het programma. Onze renners trokken de lijn van het seizoen door en sloten de pistewinter af met een knaller.

We mochten maar liefst 3 nieuwe Belgische kampioenen toevoegen aan de lijst: in de ploegkoers won Thibaut Van Damme bij de U17, Milan Van den Haute deed hetzelfde bij de U19. Bij de U13 was Matteo De Schuyteneer de beste in het omnium, goed voor zijn eerste Belgische titel! Daarnaast was er in de ploegkoers zilver voor het duo Crabbe-Aernouts bij de U19 en ook Brent Biesbroeck behaalde een knappe zilveren medaille in het omnium U14. Tot slot was er nog brons voor Romy Debacquer bij de U14 meisjes en Laura Fivé in de ploegkoers meisjes U17. Ook in de Beker van België snelden we naar winst met Thibaut Van Damme bij de U17 en Milan Van den Haute bij de U19. Met Nolan Huysmans (3e), Tom Crabbe (4e) en Nicolas Aernouts (5e) bevolkten we zelfs met 4 clubrenners de top 5 in het omnium.

Proficiat iedereen!

 

 

Zo fier als een gieter zijn we met de club op ons jeugdsportlabel: als enige Belgische club behaalden we alle 6 de labels, zijnde:

  • Kwaliteitsvolle club
  • Gezonde en ethische club
  • Attractieve club
  • Wedstrijdorganiserende club
  • Girlpower club
  • Innovatieve club

Bedankt aan iedereen die dit mee mogelijk maakte! We klinken er 620x op tijdens het clubfeest morgen.

Op de eigen organisatie van het PK cross U15 behaalden clubrenners Senne De Loose en Romy Debacquer de provinciale titel. Ook Kobe Teughels behaalde een knappe 3e plaats. Daarnaast noteerden we nog diverse renners in de top 10. Bedankt aan alle deelnemers en proficiat!

Op de recente Belgische jeugdkampioenschappen piste in Gent heeft onze club Avia-Rudyco Cycling Team geschiedenis geschreven. Onze renners en rensters wonnen 14 titels (alle titels U17 en U19 jongens op 2 na), 17 keer zilver en 12 keer brons, wat neerkomt op 60% van alle te winnen medailles in de categorieën waar clubrenners startten.

Thibaut Van Damme tekende voor een unieke 8 op 8 bij de U17 en bij de U19 toonden we onze kracht in de breedte met 4 verschillende kampioenen (Nolan Huysmans, Milan Van den Haute, Tom Crabbe en Steffen De Schuyteneer).

In totaal behaalden 10 verschillende renners/rensters medailles en/of titels.

 

Als club zijn we uiteraard fier op deze prestaties, die wellicht onevenaarbaar zullen blijken in de toekomst. Belangrijker dan deze titel- en medailleoogst is dat we onze renners zullen blijven stimuleren om meerdere disciplines te combineren en hen daarbij te ondersteunen. Zo ontwikkelen ze zich optimaal met het oog op hun wielertoekomst.

Naast de piste heeft de club ook een uitgebreide crosswerking. Deze week mogen ook onze modderduivels U15 zich laten gaan op de Slekkencross te Hamme op 4 januari, die tevens geldt als provinciaal kampioenschap. Dit alles in een organisatie van clubmedewerker Dany De Wilde en zijn crew.

 

 

Het nieuwe winterseizoen is alvast weer met een knaller gestart: op de Vlaamse pistekampioenschappen voor U15 en U17 behaalden onze renners maar liefst 4 titels!

Bij de U17 jongens was Thibaut Van Damme de beste in het omnium, bij de U17 meisjes was Auke De Buysser de sterkste. Bij de U14 verlengde Brent Biesbroeck zijn titel en bij de U13 behaalde Matteo De Schuyteneer zijn eerste titel.

Nog bij de meisjes werd Maité De Pourcq knap 3e bij de U14. Daarnaast versierden diverse renners en rensters nog mooie ereplaatsen.

In het veld stond het Belgisch kampioenschap op het programma. Ook hier een pak knappe prestaties met een bronzen medaille voor Romy Debacquer. Proficiat!

 

2022 was een uitzonderlijk jaar voor de club. We maakten volgende video met een 11 minuten durend overzicht van een massa prachtprestaties: https://youtu.be/jd3yHuf4_rI 

Het onwaarschijnlijke wielerjaar kreeg het afgelopen weekend een prachtige apotheose. Zowel de U17 als U19 renners zetten de slotmanche van de Beker van Belgie naar hun hand, met winst als team in de daguitslag. Bij de U17 zaten we met 3 renners in de kopgroep. Lomme Van den Meerssche (7e), Nicolas Aernouts (12e) en Cedric Keppens (15e na fietswissel in slotronde) zorgden voor de winst. In het eindklassement wint het U17 team met een comfortabele 15 punten voorsprong op het 2e team. Met 2x winst en 2x 2e in de dagklassementen mogen we van een oververdiende zege spreken.
Bij de U19 een gelijkaardig scenario, waar we met maar liefst 4 renners deel uitmaakten van de kopgroep. Steffen De Schuyteneer (4e), Mauro Cuylits (5e), Sil Van Daele (17e) en Yorick Slaets (20e) zorgden voor de kers op de taart met dagwinst. Ook Quinten De Buysser en Warre Van den Meerssche reden een puike wedstrijd in dienst van het team. Ook de eindwinst is overduidelijk met maar liefst 39 punten voorsprong op team 2. Bij de U19 is er ook een individueel klassement. Steffen pakt hier met de gele trui het eindklassement en we eindigen met maar liefst 6 renners in de top 21.
 
Het is nu het 2e jaar op rij dat we alle klassementen winnen als team en we ons het beste Belgische team van deze 2 jeugdcategorieën mogen noemen. Een grote opsteker voor alle renners, de crews, de sponsors en de club als geheel. Proficiat!
 
Intussen bouwen we verder aan de toekomst. In het veld is een beweging op gang gekomen van een pak renners die hier met succes actief zijn. Het grote aanbod aan crosstrainingen en stages binnen de club heeft hier ook een nieuwe dynamiek gecreëerd. En ook op de piste trok een delegatie jeugdrenners dit weekend naar Apeldoorn waar er een heel leerrijke opleiding werd gevolgd bij de collega’s van De Adelaar, onder leiding van organisator Hans Van Bon die het pisteseizoen op gang schoot. Zo stomen we de nieuwe generatie klaar.
 
Nog dit weekend boekte Auke De Buysser in thuisbasis Knesselare haar 25e (!) zege van dit seizoen en was Cedric Keppens zaterdag ook de beste in Berlare, goed voor zege nr 19. Indrukwekkende cijfers allemaal.
 
 
 

Uitnodiging open training

Is fietsen iets voor jou? Kom het eens proberen bij het Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme

Wanneer?

-Dinsdag 6 September om 18u.

-Samenkomst Mirabrug Hamme (parking aan crossparcours Hamme) voor een veldtraining met mountainbike of crossfiets.

-

Wat? We doen enkele leuke oefeningen en trainen onze fietstechniek. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren clubmedewerkers.

Wie? Alle jongens en meisjes met geboortejaar 2015-2014-2013-2012-2011-2010-2009.

Schrijf je in voor 1 september via deze link.

Wat heb je nodig?

-Sportieve kledij en helm.

-Een degelijke mountain-bike of crossfiets.

-Veel ‘goesting’.

  Deelname is gratis!

Meer info/vragen: rudycocyclingteam@hotmail.com

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
Elites, U23 en vrije bonden 2023
U12 2023
U15 2023
U17 2023
U17-U19 Meisjes 2023
U19 Competitiekern 2023
U19 Topsportkern 2023
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
U19 team wint voor 3e keer op rij Beker van België als team én individueel met Cédric Keppens
25/09/2023
2x zilver en 1x brons op wereldkampioenschap piste U19 in Colombia, Cedric Keppens wint Route des Geants!
28/08/2023
Laura Fivé Belgisch kampioene U17, Auke De Buysser en Thibaut Van Damme schitteren op jeugdolympiade. Tom Crabbe wint interclub Kampenhout
31/07/2023
3 medailles van clubrenners op Europees kampioenschap piste U19
23/07/2023
Avia-Rudyco heerst in 4-daagse Kontich: winst ploegentijdrit, individuele tijdrit en eindwinst met Steffen De Schuyteneer!
23/07/2023
Kalender
  October 2023  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com