Onze renners zorgden alweer voor een te gek weekend, zodat we zelfs niet weten waar te starten.

Laten we beginnen met de provinciale kampioenschappen voor U17. In Oost-Vlaanderen zette Thibaut Van Damme de toon door bij de 1e jaars naar de titel te sprinten. Ook Tygho De Backer (6e), Fons Laureys (12e) en Lowie Baeck (15e) nestelden zich mooi in de top 15. Bij de 2ejaars verlengde Cedric Keppens zijn titel op overtuigende wijze in een vlucht met 3. Ook Nicolas Aernouts (10e) reed zich in de top 10, Thor De Paepe zag door een weerspanning versnellingsapparaat een topnotering aan zich voorbijgaan. In West-Vlaanderen kon Lomme Van den Meerssche zijn titel net niet verlengen, maar ook met een 2e plaats kan je terecht fier zijn. In Vlaams-Brabant raakte titelverdediger Nolan Huysmans in de kant net voor de sprint. Hij kon zich nog net naar het podium sprinten (3e). En in Antwerpen was er het PK op de piste, waar Milan De Winter zilver veroverde. Limburg even buiten beschouwing gelaten (we hebben geen enkele Limburgse renner), stonden we dus in alle provincies op het podium bij de U17. Weer een unieke primeur. Nog het vermelden waard bij de U17: Emile Waumans, pas een maand geleden gestart met koersen, sprintte zich naar een knappe 7e plaats in Merchtem.

 

De U19 renners stonden voor een zwaar weekend met maar liefst 3 interclubs. In de Beker van Belgie reden we de perfecte race als team. Steffen De Schuyteneer zette de kroon op het werk met een ruime sprintzege, Yoran Van Gucht (16e) pakt de gele leiderstrui in de Beker. Na de eerste manche Beker van Belgie bij de U17 winnen we nu dus ook de openingsrit op de weg bij de U19. Ook als club eindigden we mooi 2e en rukken we op naar plaats 2 in het ploegenklassement van de Beker, waar we met rasse schreden naderen op de leider. Luca Van der Vreken en Edgard Clemminck kwamen jammer genoeg ten val, beterschap aan hen!

Een ander U19 team stond voor een zwaar tweeluik met Luik-Bastenaken-Luik op zaterdag (nog geen uitslag) en de GP Bob Jungels in Luxemburg op zondag. Op Luxemburgse wegen deden onze renners het alvast zeer goed, met 3 top 25 noteringen voor Quinten De Buysser (ook in de aanval), Sil Van Daele en Jens Verbrugghe, die men echter over het hoofd zag in de uitslag (fietswissel eerder in de wedstrijd waardoor hij zonder transponder reed).

 

Bij de U15 moesten we helaas enkele valpartijen noteren (beterschap iedereen!) maar konden Brent Biesbroeck (2e) en Siebe De Clercq (4e) naar een top 5 rijden.

We zagen ook enkele renners passeren die hun communie/lentefeestfoto’s in het thema van de koers hadden gehuld, heel tof.

Proficiat aan alle renners!

  

 

1 mei stond bij vele tijdrijders in het rood aangestipt vanwege het Belgisch kampioenschap tegen de klok in Gavere. En weer lieten onze renners zich van hun beste kant zien.

Bij de U15 vloog Storm Van den Eynde naar het zilver, een bevestiging na zijn titel van vorig jaar.

Bij de U17 1ejaars maakte Thibaut Van Damme zijn favorietenrol waar met een overtuigende Belgische titel. Bij de 2ejaars reed Cedric Keppens naar een knappe top 5 plaats.

Bij de U17 meisjes toonde Julie Vlyminck haar capaciteiten met een eervolle 7e plaats. Bij de U19 was het deelnemersveld enorm sterk, met tal van renners die eerder dit jaar ook al in het buitenland uitblonken.

Jens Verbrugghe reed een heel sterke wedstrijd en veroverde zilver. Ook eerstejaars Steffen De Schuyteneer (7e) en Milan Van den Haute (8e) hielden zeer knap stand tussen al dat juniorengeweld.

Proficiat aan alle clubdeelnemers, iedereen is weer een schat aan ervaring rijker.

Het Avia-Rudyco Cycling Team heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Hylyght, een jong bedrijf dat de nieuwste onderzoeksresultaten in haar platform verwerkt en samenwerkt met onderzoeksinstituten zoals de Universiteit Gent.

De club is de eerste jeugdwielerclub in België die een partnership afsluit met Hylyght. Hylyght beschikt over een platform om de ontwikkeling van (jonge) sporters te meten aan de hand van allerlei testen en bouwt voort op meer dan 10 jaar ervaring als een voormalige spin-off van de UGent en VUB onder de naam SpartaNova.

Bij het Avia-Rudyco Cycling Team was men op zoek naar een tool die hen zou helpen om een volgende stap te zetten in ‘bio-banding’. Dit is het indelen van atleten (renners) in gelijkwaardige groepen op basis van de biologische leeftijd zodat atleten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Op basis van een aantal testen rond evenwicht, snelheid, explosiviteit, coördinatie, kracht en lenigheid kan men nu de gegevens op het terrein heel makkelijk ingeven. De resultaten kunnen nadien ook eenvoudig geanalyseerd worden en zelfs vergeleken met (biologische) leeftijdsgenoten.

Voor de renner zelf is het ook een nuttige tool om de eigen evolutie op te volgen. Een bijkomend voordeel is dat de groei in kaart wordt gebracht zodat er een voorspelling wordt gedaan over wanneer de renner een groeispurt zal kennen. De intensiteit en het volume van de trainingen kan hier dan aan aangepast worden zodat blessures vermeden worden. Ook met het oog op een keuze van een nieuwe fiets is het zeer handig om te weten wanneer de groeispurt van een renner zal plaatsvinden.

Met deze tool kan men bij het Avia-Rudyco Cycling Team nu werken in aangepaste groepen op basis van de biologische leeftijd, niet enkel op basis van de kalenderleeftijd. Voor de coaches is het ook een ideale tool om observaties van de trainingen af te toetsen met de data in het platform.

Een samenwerking waarin de renners dus centraal staan en die de gedifferentieerde aanpak van het Avia-Rudyco Cycling Team verder in de verf zet. 

Op deze manier dragen we ons steentje bij om het jeugdwielrennen verder te innoveren en de begeleiding continu te optimaliseren.

Meer info:

  • Hylyght: Lode Goossens, lode@hylyght.com
  • Avia-Rudyco Cycling Team: Luc Rooms, rudycocyclingteam@hotmail.com

Net zoals vorig jaar zien we ons genoodzaakt om ons team digitaal aan u voor te stellen.

Via deze link kan u de voorstelling (15 minuten) volgen.

Sinds we onze manier van werken in 2018 gemoderniseerd hebben, is onze club in een stroomversnelling gekomen. Enerzijds qua aantal leden, nog verder aangewakkeerd door covid, en anderzijds qua resultaten. Het aantal titels, podiumplaatsen en overwinningen in klassiekers is bijna niet meer te tellen. De focus blijft op opleiding, die resultaten zijn daar een fijn gevolg van. We zien ook dat het project vanaf 2018 ook al zijn eerste vruchten afwerpt qua doorstroming in de diverse U23 teams. Bij de Lotto-Soudal Development Teams bijvoorbeeld rijden dit jaar 4 jongens en 1 meisje die hun opleiding bij onze club hebben genoten. Ook in andere grote beloftenteams rijden meerder van onze renners rond.

 

Naast de persmap delen we u ook mee dat we een samenwerking hebben afgesloten met Hylyght, een spin-off van de universiteit Gent en VUB. Hun tools zullen ons toelaten om nog gerichter onze jonge renners te begeleiden. Ook voor de medewerkers is de digitalisering van het invoeren van testdata een zegen. In een apart bericht op deze site kan je meer details lezen.

We wensen u alvast een volledig, traditioneel en sportief wielerseizoen toe!

Op de laatste Belgische kampioenschappen van het pisteseizoen pakten onze renners nog eens groots uit met 4x goud, 1x zilver en 3x brons!

Bij de U15 waren er omniumtitels voor Brent Biesbroeck (U13), Laura Fivé (U15 meisjes) en Giel De Nul (U15). Maïté De Pourcq behaalde een bronzen medaille (U13 meisjes) en Storm Van den Eynde behaalde een knappe 4e plaats bij de U15.

We zagen deze winter een ruime, enthousiaste en fijne groep U15 renners en rensters die zich verder ontwikkelden op de piste. Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

 

Bij de U17 zette het koningskoppel Nicolas Aernouts en Thibaut Van Damme de kroon op een droomseizoen door ook Belgisch kampioen ploegkoers te worden. In een omlijstende scratch werd Luca Maes knap 2e, Nicolas Aernouts behaalde ook een top 5. Ook hier kunnen alle U17 renners terugblikken op een bijzonder succesvol en leerrijk winterseizoen. Proficiat!

Ook Auke De Buysser mocht nogmaals op het podium van een BK, dit maal als 3e in de ploegkoers en dit tussen de junioren. Yorick Slaets deed als U19 zelfs mee met de elitekampioenschappen. Met zilver in de achtervolging en brons in de ploegkoers graaide Yorick zo nog 2 extra medailles mee, een mooie bekroning van een intense winter.

 

In het veld waagden zich een aantal renners door het gure weer. Bij de U15 kon Siebe De Clercq naar een knappe 2e plaats baggeren, sommige andere renners hadden met pech af te rekenen maar ook dat hoort erbij. Ook hier gaf elke renner zich volledig, een dikke pluim voor al dat doorzettingsvermogen!

 

Wat als…

Je renners in ELKE discipline van de Belgische pistekampioenschappen van het voorbije weekend (waar we met min 1 clubrenner aan deelnamen) minstens een medaille halen.

Je renners in diverse disciplines met 2 of zelfs met 3 (een clubprimeur) op het podium staan.

Je renners in totaal 7 titels en 17 medailles huiswaarts brengen, dit met 8 verschillende renners.

Het lijkt te gek voor woorden, maar toch deden onze jongens en meisje het dit weekend. Ongelooflijk fier op de pistiers die dit voor elkaar brachten dit weekend. Een beloning voor hun harde werk!

Een overzicht:

 

Dames U17:

Belgische titels voor Auke De Buysser op de 500m, afvalling en keirin

Temporace, puntenkoers 2e plaats

Scratch 3e plaats

 

U17:

500m tijdrit: Belgische titel voor Nolan Huysmans, Thibaut Van Damme 2e. Nicolas Aernouts 6e en Arne Mettepenningen 9e.

Scratch: Belgische titel voor Nicolas Aernouts, Arne Mettepenningen 4e en Thibaut Van Damme 6e.

Puntenkoers: Belgische titel voor Thibaut Van Damme, Nicolas Aernouts 6e en Arne Mettepenningen 10e.

Afvalling: Nolan Huysmans 2e plaats, Nicolas Aernouts 4e, Arne Mettepenningen 8e.

Keirin: 2e plaats Nicolas Aernouts, 7e plaats Nolan Huysmans, 8e plaats Thibaut Van Damme en 9e plaats Arne Mettepenningen.

 

U19:

Afvalling: Belgische titel voor Milan Van den Haute, 2e plaats Steffen De Schuyteneer, 3e plaats Yorick Slaets en 5e plaats Yoran Van Gucht (!!!)

Puntenkoers: Yoran Van Gucht 2e plaats.

Keirin: Milan Van den Haute 2e plaats, Steffen De Schuyteneer 6e plaats, Yorick Slaets 10e plaats.

Proficiat iedereen!

 

De jongste jaren is het Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme enorm gegroeid. Een echte groeisprint kwam er bij het opzetten van een kwalitatief en gedifferentieerd opleidingstraject in 2018. De laatste 12 maanden kent ook de U12 en U15 werking een enorme boost, waardoor onze club nu meer dan 160 renners en rensters telt tussen 8 en 18 jaar. Daarenboven hebben we nu een werking op de weg, de piste en in het veld. Het opleidingstraject en vooral ook de werklust, inzet en talent van onze renners heeft de voorbije jaren al geleid tot een karrenvracht provinciale, Vlaamse, nationale en zelfs Europese titels in diverse disciplines en in alle leeftijdscategorieën, jongens en meisjes.

Om die groei ook op clubniveau te ondersteunen, kunnen we vandaag al rekenen op een 40-tal trouwe medewerkers die meebouwen aan een leuke en kwalitatief sterke opleiding voor onze jeugdrenners en rensters. Daar zijn we erg blij om.

Met het nieuwe meerjarenplan van de club hebben we nog een pak wilde plannen, naast het verder zetten van de huidige werking. Om alles te realiseren, willen we onze groep medewerkers nog een beetje verder uitbreiden.

Heb je zelf ook een passie voor (jeugd)wielrennen en wil je dat ook mee actief ondersteunen? Stuur dan een mailtje naar rudycocyclingteam@hotmail.com voor eind december. Dan kijken we samen hoe je als vrijwilligers aan de slag kan: actief op de fiets of als begeleider, een technische of logistieke functie,… we bespreken het samen afhankelijk van je beschikbare tijd.

 

Wat hebben we te bieden?

Als je een glimlach op de gezichten van de sportende jongeren belangrijk vindt, voldoening haalt uit het omgaan met een joviale groep medewerkers en als je de passie van de koers wil opsnuiven van binnenin. En ondertussen bouw je ook ervaring op in een veilige omgeving die je mogelijks later op andere vlakken nog kan aanwenden. Tot slot sta je in het midden van de actie, tussen de vele wielertalenten van morgen en beleef je intense emoties die je je hele leven bijblijven. De club voorziet in alle nodige middelen om je functie uit te voeren.

  

Er stond een superdruk weekend op de clubagenda met een MTB toertocht, een initiatie voor U12-U15 op het crossparcours in Hamme, een U19 kick-off en training, het VK piste en het BK cross. En onze renners en rensters hebben weer eens stevig uitgehaald!

We beginnen met het Belgische kampioenschap cyclocross in Hamme voor U15, voor eigen publiek. Het crossproject dat de voorbije jaren groeit als kool, bracht maar liefst 18 U15 renners aan de start van dit BK. Romy Debacquer schoot de hoofdvogel af door soeverein naar winst te fietsen/lopen bij de U13 meisjes! Ook onze andere renners deden het stuk voor stuk schitterend en toonden veel doorzettingsvermogen en wilskracht, ondanks soms slechte lotingen of materiaalpech. Mooie ereplaatsenwaren nog weggelegd voor Anna Laureys (6e), Siebe De Clercq (8e), Kobe Teughels (10e), Senne De Loose (11e) en Maurits Smet (12e).

Bij de jongens U14 was de zege voor Mats De Ridder. Mats rijdt bij onze club op de weg vanaf 2022 en traint nu ook al mee met onze crossgroep, dus ook hier deelden we mee in de vreugde.

Voor Dany en zijn crosscrew was dit BK een mooie eerste bekroning op het werk van de voorbije jaren!

 

Naar de piste dan: ook hier weer fenomenale prestaties met maar liefst 3 Vlaamse titels van Brent Biesbroeck (U13), Auke De Buysser (U17) en Laura Fivé die ons vanaf Nieuwjaar vervoegt (U15). Bij de U17 maar liefst 2 medailles met Nicolas Aernouts (2e) en Nolan Huysmans (3e). Bij de U15 behaalde ook Giel De Nul een knappe 2e plaats. Op zondag won Milan Vandenhaute soeverein het omnium bij de U19 en Nicolas Aernouts was de snelste U17 in het sprinttoernooi.

Tot slot won ook U19 renner Jens Verbrugghe een veldrit.

We blijven dus verder baden in een ongekende resultatenluxe, naast de weg en de piste nu ook al in het veld… Proficiat aan alle deelnemers en medaille/truienwinnaars!

 

Crew Club niveau
Crew Sportief bestuur
Crew U12-U15
Crew U17-U19
U12 & U15 Recrea 2024
U12-U15 BLAUW
U12-U15 GEEL
U12-U15 GRIJS
U12-U15 GROEN
U12-U15 ORANJE
U12-U15 WIT
U15 Competitie 2024
U17 2024
U17-U19 Meisjes 2024
U19 2024
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Klaar voor 2024
31/01/2024
Happy 2024!
22/12/2023
Clubfeest en ploegvoorstelling op 20 januari. Wil jij er ook bijzijn? Schrijf in voor 10 januari.
20/12/2023
Een terugblik op een onvergetelijk 2023...
21/11/2023
Jeugdwielerclubs Van Moer Logistics Cycling Team uit Beveren en Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme gaan vanaf 2024 intenser samenwerken op een aantal specifieke domeinen.
08/11/2023
Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com