Begin april vond het PK tijdrijden plaats in enkele provincies. Uitschieter was de provinciale titel tijdrijden van Stef Scharre bij de U19 in Antwerpen. Naast deze titel ook nog tal van top 5 plaatsen op de tijdritkampioenschappen met zilver voor Elvia Peeters (dames U17), brons voor Jarne Lemmens bij de U17 en vierde plaatsen voor Matis De Meijts, Yorick Slaets (U17), Sébastien Van Poppel en Mats Van den Schoor (U19). Zowel in Antwerpen, Limburg als Vlaams-Brabant vielen we dus in de medailles. De Oost-Vlaamse kampioenschappen worden pas in augustus afgewerkt.

Ondertussen vertoefden onze U15 renners op stage in de Ardennen, waar menige berg werd beklommen. 

   

Op zaterdag 26 januari 2019 was de laatste pistemeeting van het seizoen: het BK omnium voor aspiranten, BK achtervolging dames jeugd en BK ploegkoers. Zoals heel het pisteseizoen heeft onze club zich getoond. Er gaan opnieuw 4 medailles mee naar huis. Bij de aspiranten werd Tibo verdienstelijk 19de in het omnium. Staf werd 11de in de eindstand. Klepper van de dag werd Arne die brons veroverde in het omnium ! Een mooie beloning na een regelmatige winter. Proficiat !

In de achtervolging 2 km werden onze clubrensters Gemke 9de, Kirin 6de en Sara mocht de kleine finale voor het brons rijden. Ze greep net naast brons. In het BK ploegkoers reden de jongens nieuwelingen, dames nieuwelingen en dames junioren tesamen. Voor de dames was er slechts één trui. Yorick en partner veroverden zilver bij de jongens. Aaike en partner werden tweede bij de dames en eerste nieuwelinge meisjes doch zonder trui. Die trui ging wel naar de club want Kirin tesamen met topsportschool partner behaalden goud. Proficiat ! Het is de eerste medaille van het seizoen en ineens goud, super !.

Eindbalans van de BK's deze winter op de piste: Onze club behaalde maar liefst 16 (!) medailles: 4 gouden, 9 zilveren en 3 bronzen. Proficiat aan alle renners en rensters die deze winter zich op het ovaal in het zweet hebben gereden. Dank ook aan de medewerkers en helpende handen!

  

 

Op 25 januari stelden we onze club met trots voor aan pers en publiek. Een 125-tal renners zal onze clubkleuren verdedigen, ondersteund door onze trouwe sponsors en meer dan 40 supergemotiveerde medewerkers. Met een zeer uitgebreid wedstrijdprogramma, een talentvolle rennerskern en een kwaliteitsvolle jeugdopleiding zijn we er alvast klaar voor. Bekijk hier de presentaties van de ploegvoorstelling op deze site.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

De voorbije jaren kende onze jeugdwielerclub een intense samenwerking met 3 jeugdclubs uit Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Op zondag 20 januari om 13u presenteren we de resultaten van deze samenwerking aan het publiek op Velofollies in Kortrijk. Wat zijn de belangrijkste leerpunten, wat kan je beter wel of niet doen, hoe kijken we terug op de samenwerking… Je komt het allemaal te weten tijdens deze uiteenzetting.

De club begint 2019 met een vliegende start: onze renners 2019 haalden maar liefst 12 keer eremetaal! Bij de U17 behaalde Yorick Slaets 1 Belgische titel (puntenkoers), nieuwkomer Yoran Van Gucht deed zelfs nog beter met een kampioenstitel in de scratch en het omnium. Yorick behaalde daarnaast nog een bronzen plak, Yoran was ook nog goed voor zilver en brons. Daarnaast behaalde Aaike Cools 4x zilver na de ongenaakbare Marith Vanhove bij de U17 dames. Bij de U19 behaalde Sara Maes, ook nieuw in het team, 2 zilveren medailles. Naast deze medailles behaalden onze renners en rensters ook nog tal van ereplaatsen. Proficiat aan alle deelnemers, medaillewinnaars en kampioenen!

Op onze facebookpagina vind je meer gedetailleerde verslagen terug van deze kampioenschappen en ook alle andere wintermeetings.

 

 

Op 8 en 9 december organiseert het Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team een restaurantweekend. Op beide dagen kan je van een heerlijk winterbarbequemenu genieten.

Inschrijven kan via de renners of door een mail te sturen naar rudycocyclingteam@hotmail.com. Iedereen alvast welkom!

Het Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team is klaar voor 2019. Met de transferperiode in zicht, geven we hier alvast enkele cijfers mee. Bijna 90% van de 120 renners die dit jaar onze kleuren verdedigden, zullen dat ook volgend jaar doen. Een getal waar we enorm fier op zijn en dat weinige clubs ons zullen nadoen en een grote pluim voor de medewerkers van de club, die hun inspanningen en voortdurende inzet beloond zien. Van de overige 10% zijn er de helft die ofwel overgaan naar de beloften en dus een andere club opzoeken (vermits de club geen beloftenwerking heeft) of stoppen met wielrennen en 5% die een uitgaande transfer zal doen. Daarentegen heeft de club een 10-tal inkomende versterkingen gedaan, die de komende dagen bekend zullen worden gemaakt (te beginnen met U17 zie onder). Zo zal het team ook in 2019 een 120-tal jeugdrenners tellen, waarbij bij de U12 en U15 ongetwijfeld nog enkele leden zullen bijkomen. Langs deze weg willen we ook onze sponsors nogmaals bedanken. Zij maken onze werking mogelijk. Stay tuned dus om een preview te krijgen van onze teams 2019. #talentontwikkeling
 
Het U17 team van Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team is klaar voor 2019. Na een succesvol 2018 bij onze nieuwelingen, met enkele mooie zeges en ereplaatsen in interclubs en interclubklassementen, staat het team 2019 in de steigers.
De basis om op verder te bouwen zijn natuurlijk de huidige aspiranten 14 jaar en eerstejaarsnieuwelingen, die zo goed als allemaal de club trouw blijven. De 14-jarige aspiranten, onder aanvoering van Yorick Slaets die zowel in het VK als BK 5e eindigde, herbergen heel wat potentieel dat volgend jaar verder ontwikkeld kan worden. Idem voor onze eerstejaarsnieuwelingen, waarbij oa Joppe Sterck een pak ereplaatsen liet noteren. Daarnaast werd de kern verder versterkt met het oog op de toekomst: van bij de aspiranten komt Yoran Van Gucht, Belgisch kampioen op de weg en piste, ons team versterken. Verder is er de komst van Matis De Meijts, een heel strijdlustige renner die ook 6e werd op het BK aspiranten 14 jaar. Daarnaast vervoegt ook Milan De Maeseneer als aspirant het U17 team.
Van bij de eerstejaars U17 dit jaar verwelkomen we uit Antwerpen Joppe Heremans, aanvaller en kampioen van Antwerpen op de weg. Vanuit de eigen regio komen de beloftevolle Cédric Van Raemdonck en Robbe Joris het team meer slagkracht bijbrengen. Tot slot zijn er Thibo Bastiaens en Jarno Debaets die de kern zo goed als volledig maken. Op 1 renner na (meer nieuws later) is dit de kern 2019, waarbij we een team gevormd hebben dat op alle terreinen meer dan zijn mannetje zal staan.
We danken zowel de huidige renners als de nieuwkomers voor het vertrouwen in de werking van het team! #talentontwikkeling
 
 
Na de aankondiging van het U17 team voor 2019 eerder, stellen we bij deze het U19 team van Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team voor 2019 voor. De kern voor lokale wedstrijden en gerichte interclubs zal uit een 12-tal renners bestaan, voor het overgrote deel renners die ook in 2018 al deel uitmaakten van het team. In dit team is nog 1 extra plaats beschikbaar. Daarnaast heeft het team, net als in 2018, een topsportkern samengesteld die een integraal en geintegreerd trainings-, opleidings- en wedstrijdprogramma krijgt voorgeschoteld. De sterkhouders van 2018, met oa het Belgisch kampioenenteam ploegentijdrijden, blijven de club allen trouw: Van Houte Sybren, Huys Branko, Vercauteren Thomas, Hopmans Wouter, Van Poppel Sébastien, Galle Staf, Duym Steffen, Lefevre Ruben, Van den schoor Mats, Brouwers Emile en Cosyns Milan. Daarnaast komen ook 5 U17 renners over van binnen de club: Van Hoof Manu, Delahaye Jens, Teerlinck Alexander, Thoré Rune en Van Buynder Thibaud.
Net als bij de U17 is het vrij uniek in het hedendaagse jeugdwielrennen dat zo goed als alle renners de club trouw blijven bij de U19. Tot slot wordt het team versterkt met Maxim Nonneman en Stef Scharre, 2 sterke renners die de kwaliteit van de groep nog verder zal versterken.  De club is dan ook heel blij met de trouw en het vertrouwen van onze clubrenners, we kijken alvast uit naar een boeiend 2019 waar de U19 renners hun grenzen verder kunnen aftasten. #talentontwikkeling
 
Na de transfers u17 en u19 zijn last but not least onze dames aan de beurt. De basis voor het 2019 team is het team 2018, waarbij oa Aaike Cools bij de U17 en Kirin Punnewaert bij de U19 de club trouw blijven naast een heel aantal andere meisjes. Bij de U17 zal Elvia Peeters het team meer slagkracht geven, net als nieuwkomer Mirthe Hals. Bij de U19 zal de versterking bestaan uit Sara Maes, Eefje Brandt en Leontine Farazijn. Mogelijks komen daar nog 1 of 2 rensters bij. Zoals u eerder kon lezen, werd rond de dames-jeugd een clusterclubstructuur gebouwd samen met Autoglas Wetteren Cycling Team. Samen met een 4-tal dames van Autoglas Wetteren cycling team zullen we met een kern van meer dan 15 dames het seizoen tegemoet zien. Dit zal ervoor zorgen dat zowel qua begeleiding als qua programma het team de beste zorgen zal krijgen.
Tot slot geven we nog een laatste transfer mee bij de U17: daar zal Robbe Joris een extra troef vormen als 2ejaars U17. Welkom iedereen! #talentontwikkeling

In het kader van de nieuwe clusterclubs, die het mogelijk maken om flexibele samenwerkingverbanden te smeden tussen verschillende clubs, heeft het Rudyco Cycling Team vzw 2 akkoorden afgesloten.

Een eerste akkoord betreft de dameswerking. De opleiding van U12/U15 dames blijft volledig in handen van de club. Voor de U17 en U19 gaat de club samenwerken met Autoglas Wetteren Cycling Team vzw. Deze club richt zich vooral op elites en heeft ook enkele jeugdleden. Door samen te werken, zullen financiële, logistieke en sportieve middelen beter gecombineerd worden om zo de dames optimaal te begeleiden.

Daarnaast sloot de club een akkoord af met Top Gear BMX vzw. In het verleden werkten de clubs al officieus samen. In het kader van een multibike opleiding zullen de clubs een aantal trainingen open stellen voor elkaars leden, om zo kennis te maken met andere aspecten van wielrennen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

We danken beide clubs alvast voor het vertrouwen en zijn er zeker van dat we zo de kwaliteit van onze clubwerking verder kunnen verbeteren.

Persbericht

Alle info kan je hieronder terugvinden. Iedereen welkom!

Medewerkers 2021
Medewerkers Ad hoc 2021
Medewerkers-ouders 2021
Dames Jeugd 2021
Elites, U23 en vrije bonden 2021
U12 2021
U12 en U15 en DJ 2021
U15 2021
U17 2021
U19 Competitiekern 2021
U19 Topsportkern 2021
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
API club: Rudi Baeck
14/05/2021
Open trainingen op 18 en 25 mei
12/05/2021
Digitale ploegvoorstelling Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team
17/02/2021
Ook in een moeilijk wielerjaar behaalde onze club het Gouden label voor jeugdwerking
18/01/2021
Onze beste wielerwensen voor 2021!
19/12/2020
Kalender
  May 2021  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com