Met het afgelasten van het BK tijdrijden, eindigt dit speciale wielerjaar met een noodgedwongen valse noot. Hoe kort het seizoen ook was, als we alle prestaties van onze clubrenners op een rijtje zetten en kunnen we maar 1 conclusie trekken: indrukwekkend!

Alleen al op kampioenschappen haalden we vanaf de winter 2019 tot nu maar liefst 47 medailles op kampioenschappen, waarvan 24 titels!

Met 1 Europese titel, 20 Belgische titels en 3 Vlaamse titels konden onze renners zich vele keren onderscheiden.

Titels en medailles werden behaald bij de U15, U17, U19, zowel door jongens als meisjes en in verschillende disciplines: piste, weg en tijdrijden.

En dit dus zonder provinciale kampioenschappen , geen Vlaamse kampioenschappen op de weg, geen BK tijdrijden, geen BK ploegentijdrijden…

 

Daarnaast waren er ook nog de vele overwinningen op de eg en piste en de puike prestaties in de interclubs met bv 3 top 10 plaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne U19 in het openingsweekend.

 

Laten we er volop van genieten, het zijn uitzonderlijke prestaties waar we ook velen jaren later nog fier op zullen terugkijken.

 

Meer nog dan al het geblink van de titels, blijven we als club volop inzetten op de ontwikkeling van de talenten van onze renners en rensters. Dan komt de rest vanzelf.

Door niet veel te kunnen koersen, hebben we allemaal wel beseft hoezeer koers onze passie is en in ons DNA zit. We duimen alvast dat 2021 een min of meer ‘normaal’ koersjaar mag worden.

 

Er zijn zo van die zaken die jaren later nog in het geheugen gegrifd staan, en dit weekend is er alvast zo eentje.
Zoals reeds gemeld, doen onze 3 vertegenwoordigers op het EK het voortreffelijk, met reeds 1 Europese titel, 1 keer zilver en 1 6e plaats voor Noah, een 6e en 8e plaats voor Gianluca en 2 5e plaatsen voor Sara. Vandaag en morgen zijn er nog kansen (puntenkoers, ploegkoers, omnium), succes gewenst alvast!
Daarnaast was er voor U17 het Belgisch kampioenschap in Affligem. Steffen De Schuyteneer schudde bij de eerstejaars een magistrale sprint uit de benen en vloog zo naar de titel. Hij volgt hierbij Yoran Van Gucht op, dus de titel blijft binnen de club. Bij de tweedejaars sprintte Milan Van Hollebeke naar een zeer knappe 4e plaats, op een zucht van het podium.
Ook de U15 reden hun Belgisch kampioenschap te Saint-Ghislain, en ook hier toonden onze clubtalenten wat ze in hun mars hebben: Auke De Buysser vernieuwde haar wegtitel, en dit amper een week na haar zware val. In de tijdrit eindigde ze 3e, op een zucht van zilver. Nieuwkomster Phebe De Clercq reed als debutante een ijzersterk BK en eindigde 5e. Straffe prestaties! Bij de jongens vloog Thibaut Van Damme naar goud in de tijdrit, na een spannend secondenspel. Ook in de breedte toonden onze renners en rensters dat ze een hoog niveau aankunnen, met tal van ereplaatsen. Proficiat iedereen! Enkele renners kwamen ook pijnlijk ten val, hen wensen we alvast veel beterschap!
In de laatste U19 interclub van het seizoen (Ster Zuid-Limburg) konden onze renners zich heel goed plaatsen met een 10e (Jens Delahaye), 13e (Senne Willems) en 15e (Cédric Van Raemdonck) plaats, na een collectief sterke prestatie en met een knappe 6e plaats in het ploegenklassement.
In de weinige lokale wedstrijden toonden oa Lucas Van Der Vreken (5e bij U17), Théo Lowie (5e) en Jelle Van Genechten (7e) hun goede benen.
Straffe uitslagen dus, met 3 Belgische titels en 1 Europese titel op enkele dagen tijd. Het zijn uitzonderlijke dagen als club om zo’n weelde mee te maken, dus een reden te meer om er uitgebreid van te genieten.
Naast al deze prestaties zagen we ook weer heel veel gemotiveerde rennertjes op de crosstraining, zij ontwikkelen zich met het oog op de toekomst. Meer foto’s en filmpjes van hen op onze crosspagina.
  
 
  
 
  
 
 

 

Registreer je via deze link. Misschien tot 17 september!

Omwille van het coronavirus zijn alle wedstrijden geannuleerd tot en met 31 juli.

Updates kan je hier volgen: https://cycling.vlaanderen/…/nie…/coronavirus-covid19-update

Ook de clubtrainingen worden tot nader order geannuleerd. Van zodra de veiligheidsraad groen licht geeft, zullen we deze terug opstarten.

Meer nog dan het uitoefenen van onze hobby, ligt de prioriteit nu bij mensen die fysiek of economisch slachtoffer zijn van deze hele situatie. We leven alleszins met hen mee en hopen dat het virus zo snel mogelijk onder controle komt.

Onze U19 renners gingen op hun elan van vorige week verder. In de interclub te Zepperen, met op 1 renner na een compleet andere ploeg dan vorige week, behaalden we nu ook weer 3 top 10 plaatsen: Gianluca Pollefliet sprintte zich naar een knappe 3e plaats, Noah Vandenbranden werd hel mooi 5e na een remonte van een lekke band en ook Jens Delahaye (9e) sprintte zich naar een top 10. Ook Cédric Van Raemdonck en Joppe Heremans eindigden goed vooraan in een sterk uitgedund peloton. Jarno De Baets kwam ten val, hem wensen we alvast beterschap! Het team werd opnieuw beloond met een 2e plaats in het ploegenklassement!

 

Na het onvergetelijke pisteseizoen, zijn onze junioren nu ook langs de grote poort het wegseizoen gestart. In Kuurne-Brussel-Kuurne, een internationale UCI 1.1 wedstrijd, posteerden zich maar liefst 3 renners zich in de top 10! Voor Jelle Van Genechten (5e) en Senne Willems (8e) was het zelfs hun eerste juniorenkoers op de weg. Ook Alexander Teerlinck sprintte zich in de top 10. Dat resulteerde meteen ook in de 2e plaats in het ploegenklassement. Ook Manu Van Hoof en Jens Delhaye reden de wedstrijd uit. Slechts iets meer dan 50 renners haalden de finish. Nog bij de U19 waren er ook al top 5 plaatsen voor Théo Lowie (4e) en Nils Muyshondt (5e). Straffe start!

Bij de start van het wegseizoen kondigen we nog een transfer aan bij onze U19 renners: Brice Dedeurwaerdere zal onze teamkleuren verdedigen op de weg. Brice is een getalenteerd mountainbiker en zal eerst toewerken naar het Europees kampioenschap MTB in juni. Daarna zal hij ons team vervoegen op de weg, waar hij vooral mee ingezet zal worden in het klimmersprogramma. Welkom Brice!

 

Wat een clubweekend!
1. Vrijdag: een geslaagde en gezellige ploegvoorstelling.
2. Zaterdag: verkozen tot sportclub van het jaar in Hamme.
3. Zaterdag: een nieuwe supersuccesvolle dag op de piste met maar liefst 4 Belgische kampioenen! Auke De Buysser (U14) en Thibaut Van Damme (U14) behalen nationale titels omnium, Yorick Slaets wordt Belgisch kampioen ploegkoers U17 en Sara Maes wordt Belgisch kampioene ploegkoers U19 dames. Daarnaast is er zilver voor Nicolas Aernouts bij de U15 en voor Steffen De Schuyteneer en Milan Van Den Haute in de ploegkoers U17. Brons is er tot slot voor Ian Kimpe (U13) en Sara Maes (U19 dames achtervolging, met persoonlijk record). Arne Mettepenningen belandt na een knappe koers net naast het podium.
Dit brengt ons bij volgende duizelingwekkende cijfers na het pisteseizoen: 17 Belgische titels, 11 keer zilver en 8 keer brons op de Belgische kampioenschappen. Met daarbovenop 3 Vlaamse titels en 3 keer brons. Onevenaarbaar dus, laten we er even volop van genieten… Dank ook aan alle begeleiders die de hele winter voor onze jongens en meisjes paraat stonden!
4. Zaterdag en zondag: een 10-tal crossers die weer het beste van zichzelf gaven, met oa een 3e plaats voor Théo Lowie.
5. Zondag: de kaap van 2.000 volgers op Facebook bereikt. Bedankt iedereen!

  

Op 31 januari werd ons jeugdwielerteam Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team uit Hamme aan pers en publiek voorgesteld: de +125 jeugdrenners, +40 medewerkers, +20 sponsors en 2.000 supporters kijken alvast uit naar een sportief en leuk jaar. De foto's getuigen alvast van een gezellige avond, met een gezonde ambitie bij renners en medewerkers. We duimen alvast voor een velig, gezond en leerrijk wielerjaar. Met een speciaal woordje van dank aan onze sponsors, zonder hen is een dergelijke clubwerking niet mogelijk!

 

  

Medewerkers 2022
Medewerkers Ad hoc 2022
Medewerkers-ouders 2022
Dames Jeugd 2022
Elites, U23 en vrije bonden 2022
U12 2022
U15 2022
U17 2022
U19 Competitiekern 2022
U19 Topsportkern 2022
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Auke De Buysser Vlaams kampioene, Laura Fivé provinciaal kampioene en 11 medailles in totaal dit weekend. U19 neemt leiding per team en individueel in Beker van Belgie
07/06/2022
Citius, Altius, Fortius of Sneller, Hoger, Sterker. Dit Olympisch citaat past perfect bij wat onze renners ook dit weekend weer uit de kuiten schudden.
23/05/2022
Nieuwe provinciale kampioen U19 met Jens Verbrugghe en winst voor Lomme Van den Meerssche in topcompetitie U17 (GP Van Springel)
16/05/2022
2 nieuwe provinciale kampioenen U17 (en 5 podia) en winst en leiderstrui in Beker van Belgie U19
09/05/2022
Clubrenners blinken uit op Belgisch kampioenschap tijdrijden
02/05/2022
Kalender
  July 2022  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com