Net als alle voorbije jaren, behaalde de club nu ook voor 2020 het hoogste kwaliteitslabel van Cycling Vlaanderen. Proficiat aan alle medewerkers!

Onze clubrenners 2020 hebben de voorbije Belgische baankampioenschappen gedomineerd, dat is het minste wat we kunnen zeggen.
Bij de U17 behaalde Yoran Van Gucht 5 nieuwe Belgische titels, naast zilver op de 500m. De zegereeks van Yoran is ongezien bij de U17, nadat hij het voorbije jaar ook al alle titels op de weg en in het tijdrijden behaalde.
Nog bij de U17 werd Yorick Slaets knap 3e in de scratch. 2 keer viel Yorick ook net naast het podium, wat bewijst dat ook hij Belgische top is. Nieuwkomer Milan Van den Haute bewees zijn tijdrijderscapaciteiten in de achtervolging, met knap zilver als resultaat.
Bij de U19 zorgden Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet voor een nooit eerder gezien exploot: Noah won alle 8 Belgische titels, nooit eerder vertoond. Gianluca werd samen met Noah Belgisch kampioen ploegkoers en eindigde in alle andere 7 disciplines op de 2e plaats, telkens na prangende duels met zijn maatje Noah. In november bewezen ze al dat ze hun mannetje konden staan bij de U23 tijdens de 6-daagse, nu toonden ze hun supprematie bij de U19. Mid januari kunnen ze tijdens een meeting in Apeldoorn hun krachten meten op internationaal niveau.
Tot slot deed ook Sara Maes haar duit in de rijkgevulde medaillezak: maar liefst 5x kon ze een bronzen medaille in de wacht slepen. Straf!
Geven we ook nog mee dat zowel Thibaut Van Damme, Auke De Buysser en Nicolas Aernouts de beste waren in de omkaderende wedstrijden bij de aspiranten. Ian Kimpe werd mooi 3e.

Met 13 (!) Belgische titels en 28 medailles in totaal kunnen we dus zeggen dat de Belgische baankampioenschappen een succes zonder gelijke was. Proficiat aan alle deelnemers, medaillewinnaars en kampioenen!

 

  

Met maar liefst 288 deelnemers (waarvan 26 clubrenners) en een knap parcours en organisatie, kunnen we stellen dat de Hamse Slekkencross een groot succes was. De Britse, Franse, Ierse, Italiaanse, Zweedse en zelfs Australische deelnemers gaven de cross ook nog een internationale tint. Onze clubrenners gaven alles wat ze in zich hadden, wat ook resulteerde in enkele mooie ereplaatsen.
Ook nog meegeven dat U17 renner Kyan Goossens op zaterdag zijn eerste zege wist te behalen.
Proficiat aan alle deelnemers en de organisatoren!

 

 

Op de Vlaamse kampioenschappen piste zetten onze clubrenners de succesreeks van het voorbije seizoen netjes verder.

Bij de U17 behaalde Yoran Van Gucht een mooie nieuwe titel, Yorick Slaets werd knap 3e.

Bij de dames was Sara Maes ook goed in vorm en behaalde de bronzen medaille. Bij de aspiranten was Ian Kimpe ook fier op zijn derde plaats en dito podiumstek.

Voor de rest veel inzet gezien van huidige en toekomstige clubrenners Matthias, Tibo, Quinten, Steffen, Arne, Staf, Milan, Auke (kampioen) en Thibaut (kampioen) en Nicolas (2e plaats). Proficiat!

 

Bij deze nodigen we renners, ouders, familie, supporters en sympathisanten uit op het restaurantweekend van de club, dat dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 21 en zondag 22 december. Inschrijven kan tot 12 december via een renner of via rudycocyclingteam@hotmail.com. Betaling ter plaatse. Iedereen welkom!

Eind oktober vond de Awards Night 2019 van onze club plaats in Brasserie Rubbens te Wichelen. Het werd een zeer geslaagde avond waarbij we de waarden en prestaties van onze club honoreerden in de vorm van Awards.

Onze 2ejaars U19 renners werden ook officieel uitgezwaaid. Dit event onderstreepte het respect en de hechte vriendschap onder renners, medewerkers, ouders, supporters en sponsors. Meer kan je als club niet bereiken, het Facebook foto-album spreekt voor zich (met dank aan fotograaf Firmin De Rocker voor de foto’s!). Dank ook aan alle aanwezigen voor deze fantastische en warme afsluiter van het seizoen!  #meerdaneenclub

 

 

Bijna 1 oktober, tijd dus om een aantal renners (die naar de U23 categorie gaan) stilaan uit te wuiven en de verschillende categorieën terug samen te stellen.

Hierbij zetten we maximaal in op de huidige renners in de club, waarbij ook dit seizoen meer dan 90% de club trouw blijft (behalve zij die naar U23 gaan of stoppen uiteraard). Met een 8-tal renners was er geen wederzijdse match meer (waaronder enkele crossers), van hen nemen we afscheid. Bij de inkomende transfers focusten we verder op kwaliteit, om de kernen aan te vullen.

Bij onze dames-jeugd rensters blijft de kern intact, met dank aan iedereen voor het vertrouwen.

Bij de U19 haalden we een pak kwaliteit binnen om in de voetstappen te treden van de afzwaaiende generatie: Hammenaar Gianluca Pollefliet, dit jaar goed voor 5 zeges op de weg en WK deelname op de piste, kiest voor de club waar hij als jeugdrenner ook al actief was. Zijn pistepartner Noah Vanden Brande, ook piste WK ganger en ook winnaar van de Beker van Belgie te Rekkem, versterkt ook de topsportkern van de U19. Ook Nils Muyshondt komt de U19 versterken. Daarnaast haalden we 3 eerstejaars U19 binnen met Jelle Van Genechten (eerste jaars wielrenner maar al goed voor een pak zeges), Senne Willems (combineert weg en veld, ook dit jaar 2x aan de winst op de weg) en Théo Lowie (dubbel Henegouws kampioen). In combinatie met de sterkhouders U19 van 2019 en de sterke U17 lichting, zijn we ervan overtuigd dat we ook in 2020 onze rol zullen spelen in deze categorie.

Bij de U17 krijgt dubbel Belgisch kampioen op de weg Yoran Van Gucht al zijn eerstejaarsploegmaats U17 terug naast zich, wat op zich al een kwalitatieve groep vormt. Bij de 2ejaars komt ook Milan Van Hollebeke deze kern versterken, samen met nog een renner die we eerstdaags bekend maken. Bij de 1e jaars trokken we de lokale talenten Jaan Sterck en Mout Van Peteghem aan. Verder vonden ook de Oost-Vlaamse kampioenen op de weg (Steffen De Schuyteneer) en tijdrijden (Milan Van Den Haute) hun weg naar ons team. Met ook aanvaller Thor Siebens dus een pak sterke benen om 2020 aan te vatten.

Zowel bij de U17 als U19 sluiten we de kernen dus af op +-25 renners, om zo een kwalitatieve werking te garanderen.

Bij de U15 is Belgisch kampioen omnium op de piste Nicolas Aernouts de meest opmerkelijke transfer. Daarnaast zijn er weer een heel pak nieuwe renners die zich aansluiten, waarbij we voor 2020 wellicht de kaap van de 70 U12 en U15 renners overschrijden. Hier stellen we vooralsnog geen beperking, om zoveel mogelijk youngsters uit de streek kennis te laten maken met het wielrennen.

Ook onze sponsors en medewerkers zijn in 2020 weer paraat, waardoor we nu al volop de voorbereiding voor het nieuwe seizoen kunnen inzetten. Dank voor het vertrouwen aan de nieuwe renners en vooral ook dank aan de vele renners die hun lidmaatschap bij onze club verder zetten. Op naar 2020!

Met de Belgische kampioenschappen voor de U15 het voorbije weekend, liggen nu alle individuele kampioenschappen van 2019 voor jeugdcategorieën achter ons. Alleen voor het ploegentijdrijden staan nog titels op het spel begin oktober, waar onze club oa haar Belgische U19 titel verdedigt. 

Tijd dus om al even terug te blikken, en als we naar de resultaten voor onze club kijken dan kunnen we alleen maar heel fier zijn met het uitzonderlijke resultaat.

Voor alle duidelijkheid: de basisopdracht van onze club is en blijft om elke renner en renster alle kansen te geven om zijn of haar talenten zoveel mogelijk te kunnen ontplooien, dit met een heel gedifferentieerde aanpak per categorie en in lijn met de ambities van de renner of renster. De wedstrijduitslagen weerspiegelen de werkijver, het talent en de omkadering, maar zijn nooit een doel op zich. Voor wie hard werkt, volgt vroeg of laat de beloning. En dit jaar slaan onze renners nagels met koppen. Enkele cijfers:

 • Aantal behaalde medailles op provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen in de jeugdcategorieën: 36
  • Goud (titels): 13
  • Zilver: 12
  • Brons: 11
 • Verdeling per type kampioenschap:
  • Belgische medailles: 19
  • Vlaamse medailles: 4
  • Provinciale medailles: 13
 • Spreiding van de resultaten:
  • 16 renners en rensters die minstens 1 medaille behaalden
  • 5 meisjes, 11 jongens
  • Medailles (op provinciale kampioenschappen) behaald in 4 provincies
  • Medailles in alle categorieën: U15, U17, U19, U17 dames, U19 dames
  • Disciplines: 18 medailles op de piste, 10 medailles in tijdrijden, 8 medailles in wegritten

Hieronder vind je een overzicht van wie welke medailles behaalde op welk type kampioenschap.

Tot slot nog dit: Yoran Van Gucht behaalde in 2019 alle mogelijke titels op de weg (naast 2 Belgische titels op de piste) bij de U17, een huzarenstukje dat volgens ons nog nooit eerder gebeurde.

Deze resultaten, hoe uitzonderlijk ook, wegen in geen enkel opzicht op tegen het tragische verlies van U17 clubrenner Jarne Lemmens eerder dit jaar. 2019 is in dit opzicht ook een jaar van diepste dalen, niks dat tegen het verlies van Jarne opweegt. Maar we zijn er zeker van dat Jarne, zelf nog goed voor brons op het PK tijdrijden eerder dit jaar, heel fier zou zijn op zijn clubmakkers.

Medewerkers 2022
Medewerkers Ad hoc 2022
Medewerkers-ouders 2022
Dames Jeugd 2022
Elites, U23 en vrije bonden 2022
U12 2022
U15 2022
U17 2022
U19 Competitiekern 2022
U19 Topsportkern 2022
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Auke De Buysser Vlaams kampioene, Laura Fivé provinciaal kampioene en 11 medailles in totaal dit weekend. U19 neemt leiding per team en individueel in Beker van Belgie
07/06/2022
Citius, Altius, Fortius of Sneller, Hoger, Sterker. Dit Olympisch citaat past perfect bij wat onze renners ook dit weekend weer uit de kuiten schudden.
23/05/2022
Nieuwe provinciale kampioen U19 met Jens Verbrugghe en winst voor Lomme Van den Meerssche in topcompetitie U17 (GP Van Springel)
16/05/2022
2 nieuwe provinciale kampioenen U17 (en 5 podia) en winst en leiderstrui in Beker van Belgie U19
09/05/2022
Clubrenners blinken uit op Belgisch kampioenschap tijdrijden
02/05/2022
Kalender
  July 2022  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com