Aspirant Quinten Dalving knoopte na een reeks ereplaatsen terug aan met de zege.

Marjon Claus werd knap 3e in zingem, ook Lotte Rotman toonde met een 9e en 7e plaats aan dat de grote vorm op komst is.

Bij de U17 waren er dichte ereplaatsen voor Arjan Poleij (4e) en Sybren Van Houte (5e).

De U19 worden steeds sterker in de intercubs, met een top 10 in het clubklassement in de Museeuw Classic. Jari Clauwaert (20e) en Geert Verheijen (28e) haalden de top 30.

En uiteraard genoten we volop mee van de Olympische titel van Greg. Een koers om nooit meer te vergeten!

De meeste van onze miniemen en aspiranten waren dit weekend actief in Schellebelle. Onze miniemen deden het super, zoals gewoonlijk. Bij de aspiranten kon Fleur De Veirman zegevieren, haar tweelingbroer Fabrice deed het ook uitstekend met een 5e plaats. De 14-jarigen jongens reden collectief sterk, een top 5 zat er net niet in.

In Riemst reed Quinten Dalving solo naar een knappe 2e plaats. Ook Marjon Claus werd 2e na de Luxemburgse kampioene in Roeselare. In die wedstrijd deed ook Lotte Rotman haar wederoptreden na haar zware val. Lotte koerste al direct goed mee maar verkoos wijselijk om nog niet mee te sprinten. Blij Lotte terug in het peloton te zien!

Arjan Poleij en Wouter Hopmans reden een Franse klassieker, waar de beste Fransen aan de start stonden. Op 130 deelnemers werd Arjan knap 15e (en 2e eerstejaars). Ook Wouter kon de lastige wedstrijd uitrijden.

De junioren stonden aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Deels door pech konden ze echter geen ereplaats versieren.

Onze renners lieten zich weer van hun beste kant zien dit weekend. Topafspraak bij de nieuwelingen was het Belgisch kampioenschap. Thomas Vercauteren reed mee voorop in de kopgroep die de eerste koershelft sierde, Sybren Van Houte en Branko Huys leverden mooi ploegwerk. In het slot kon Branko Huys zich met 2 anderen afzonderen en zo een prachtige 2e plaats behalen! Na een 2e plaats in het Vlaams kampioenschap, een 4e in het BK ploegentijdrit en een 6e op het individueel BK tijdrijden ontpopt Branko zich tot een specialist in kampioenschappen. Een dikke proficiat aan  Branko en de ploeg.

Nog bij de nieuwelingen waren Arjan Poleij (mooi 2e) en Tristan Van Hassel (3e) ook heel dicht bij de zege, die er zeker nog zit aan te komen. Bij de junioren kon ook Tim Bierkens het podium halen (3e) in een sterk bezette koers. De Beker van België wedstrijd te Linter kon jammer genoeg niet doorgaan door de overstromingen aldaar.

De aspiranten zorgden ook voor enkele podiummomenten met Sophie Tierolf (2e), Quinten Dalving (3e) en Fleur De Veirman (3e).


 

In de eerste weken van de zomervakantie konden we weer heel wat mooie prestaties noteren. Zo kon Arjan Poleij een 4e zege boeken te Sinaai en was Jari Clauwaert de sterkste in Opwijk. Onze junioren komen trouwens op volle toeren, met oa een 7e plaats in het ploegenklassement in de kliminterclub te Hooglede (Jari Clauwaert 7e, Jari Wante 24e). Ook oa Quinten Dalving (3e) en Marjon Claus (5e) kerden succesvol terug na een break.

De aspiranten toonden zich op het Vlaams kampioenschap met oa een 8e plaats (Fleur de Veirman), een 9e (Quinten Dalving) en een 22e (Iljo Blansaer). Onze miniemen tonen ook tonnen inzet tijdens hun proeven, mooi zo!

Dit weekend wensen we onze geselecteerde nieuwelingen veel succes op het Belgisch kampioenschap, alsook onze junioren in weer een mooie interclub dit weekend.

Nieuws
Een pistewinter om in te kaderen: onze clubrenners en rensters behalen maar liefst 16 medailles, waaronder 4 Belgische titels en 1 Vlaamse titel!
30/01/2019
Ploegvoorstelling Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team 2019
26/01/2019
Presentatie ITD Team samenwerking op Velofollies
09/01/2019
Vliegende start van het nieuwe wielerjaar met 2 Belgische kampioenen en 12 medailles op de Belgische jeugdkampioenschappen op de piste
02/01/2019
Het wielerjaar 2018 was een prachtig jaar voor de club: geniet mee na met onderstaand foto-overzicht...
07/12/2018
Kalender
  February 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
In de Kijker

© 2016, website powered by Twizzit.com