Het werd een weekend om in te lijsten voor onze clubrenners. Op het Belgisch kampioenschap ploegentijdrit werd onze nieuwelingenploeg heel knap 4e. Een prachtige beloning voor de 6 renners (van wie 5 eerstejaars) Wannes De Beer, Thomas Vercauteren, Sybren Van Houte, Arjan Poleij, Brank Huys en Pepijn Hillemans. Dank ook aan de begeleiders en trainer Michel Geerinck voor het voorbereidingstraject! De junioren vielen net buiten de top 20.

Maar ook individueel waren onze renners heel trefzeker. Nieuweling Arjan Poleij sprintte in een vlucht met 2 naar zijn 3e zege in thuisdorp Kruiningen. Tristan Van Hassel bewees daar ook dat de beste benen op komst zijn met een 5e plaats. Ook junior Tim Bierkens kon er solo zegevieren, goed voor zege nr 2. En tot slot was er Gerben Van Houte die na zijn elleboogblessure al direct solo naar de zege reed in Jesseren. Van een comeback gesproken! Bij de junioren werd Jari Clauwaert ook nog 5e.

Bij de aspiranten tonen onze 14-jarigen dat ze stilaan klaar raken voor de overstap naar de nieuwelingen, met volgende collectieve prestaties: Jado Bleyenberg werd mooi 3e te Heist-op-den-Berg, Manu Van Hoof finishte er 7e. In Zulte werd Iljo Blansaer 4e en Thibeau Colman reed er naar een knappe 6e stek. Tot slot werd Natan Cornelis 7e en werd Fleur De Veirman 2e in Rekkem.

Een weekendje dus om in te lijsten, het belooft een leuke zomer te worden, proficiat iedereen!

 

 

Na een korte en welverdiende pauze stonden onze jongste renners weer aan de start van de wedstrijden. Onze miniemen waren in Melsele talrijk vertegenwoordigd op de proeven en deden het heel goed.

Bij de aspiranten konden zowel Iljo Blansaer als Quinten Dalving hernemen met een mooie 3e plaats. Fleur De Veirman was het beste meisje in Melsele.

Enkele nieuwelingen hernamen na de teambowling, vanaf volgende week staat er terug een grote afspraak op de agenda met het Belgische kampioenschap tijdrijden te Borlo. Ook de junioren strijden hier voor de titel.

Bij de junioren was Tim Bierkens dicht bij een tweede zege, dit met een oververdiende 2e plaats. 

 

 

 

Terwijl de miniemen en aspiranten even genieten van een rustpauze, stomen onze oudere jeugdrenners duchtig door. Nieuweling Arjan Poleij behaalde een overtuigende zege in Stekene na een indrukwekkende sprint met een vluchtersgroep. Pepijn Hillemans werd daar knap 5e. Feest dus in de wedstrijd georganiseerd door clubmedewerker Luc Schelfhout.

De junioren wilden zeker niet onderdoen. Jari Clauwaert en Tim Bierkens maakten in de finale te Haringe deel uit van de beslissende vlucht en vielen om beurt aan. Tim Bierkens kon zo solo naar de zege rijden, Jari werd mooi 8e.

Proficiat!

Op de provinciale kampioenschappen hebben onze renners zich weer van hun beste kant laten zien. Veel grinta en motivatie, en daarbovenop diverse mooie resultaten.
In Oost-Vlaanderen behaalde Sophie Tierolf goud bij de aspiranten 14 jaar. Sophie kon als enige van de 8 meisjes tot het einde meerijden met de kopgroep van de jongens, een straffe prestatie op een heuvelachtig parcours. Fleur De Veirman werd bij de 13-jarigen mooi 3e. In Antwerpen behaalde Quinten Dalving knap zilver bij de 13-jarigen na een opgemerkte remonte in de eindsprint. Manu Van Hoof reed ook in Antwerpen naar een knappe 5e plaats bij de 14-jarigen, in Oost-Vlaanderen sprintte Iljo Blansaer zich naar een verdiende 8e plaats bij de 14-jarigen. Proficiat aan alle aspiranten en de medaillewinnaars/winnaressen!
 
Voor onze club brengt dit het aantal medailles van onze clubrenners op kampioenschappen sinds deze winter op maar liefst 21, waaronder 10 titels van Belgisch tot provinciaal kampioen!
 
Bij de dames-jeugd was Lize Struyf de pechvogel. Lize kreeg 2 ronden voor het einde met een lekke band af te rekenen en zag zo de verlenging van haar titel in rook opgaan, jammer!
 
In de Beker van België te Koksijde voor de nieuwelingen kwamen onze eerstejaarsnieuwelingen weer sterk voor de dag. Arjan Poleij werd knap 7e en Milan Cosyns 12e. Beiden reden ook in de aanval. Ook Branko Huys kon de afvallingskoers uitrijden waardoor we een mooie 8e plaats in het ploegenklassement versierden. Op zondag stond een andere ploeg nieuwelingen aan de start voor de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden. Onze renners konden zich in een snelle wedstrijd goed in het peloton houden
 
In de Beker van België voor junioren in Bonheiden konden onze renners zich in het peloton handhaven maar in de massasprint was er geen ereplaats weggelegd voor onze renners. Zit er een volgende keer zeker in.
Op zondag kon Geert Verheijen een knappe 4e plaats behalen na een hele koers in de aanval.
 
De miniemen waren aan de slag in Laarne en hadden daar veel plezier, zoals je op de foto kan zien.

Nieuws
U19 Team Belgisch Kampioen ploegentijdrijden! U17 verdienstelijk 10e...
01/07/2018
Wielerkamp Hamme 6 tem 10 augustus
16/06/2018
Nieuwsbrief maart Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team
16/03/2018
Ploegvoorstelling Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team 2018
22/01/2018
Dit was 2017...
03/11/2017
Kalender
  August 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
In de Kijker

© 2016, website powered by Twizzit.com