Het wekelijkse overzicht met clubprestaties begint zo stilaan hallucinante vormen aan te nemen. Dit weekend haalden onze renners en rensters weer eens fel uit.

Op het Belgisch kampioenschap U15 behaalden we maar liefst 3 titels en 1 zilveren plak. Auke De Buysser strandde in de tijdrit op een zucht (78 hondersten van een seconde) van goud, in de wegrit toonde ze zich voor het 3e jaar op rij de beste. Bij de U15 jongens werd Thibaut Van Damme Belgisch kampioen, hij is bezig aan een indrukwekkende reeks. Nog in die wedstrijd konden ook Lenn Huych (9e) en Fons Laureys (10e) nog een knappe ereplaats behalen. Bij de U14 haalde Storm Van den Eynde uit in de tijdrit met winst. Storm begon pas dit jaar te koersen maar maakte al enorme progressie, dit konden we ook op training al merken. In de tijdrit behaalde ook Giel De Nul nog een top 10. Bij de U13 behaalde ook Senne De Loose een mooie top 10 in de wegrit. In een andere wedstrijd noteerden we nog een top 5 voor Briek Debacquer, een plaats waar hij stilaan een abonnement op heeft.

Daarnaast was er het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen MTB in Hamme. Ook hier kaapten we 2 medailles weg met Oskar De Meester (2e) en Maurits Smet (3e). Proficiat ook aan alle clubdeelnemers om eens van een andere discipline te proeven. Hetzelfde geldt voor onze pistiers die eerder deze week in Wilrijk actief waren met oa winst voor Giel De Nul in het omnium.

 

Bij de U17 begon de afgelopen week alweer zoals ze de week ervoor was geëindigd: Nolan Huysmans zette met een zege in Temse zijn ijzersterke reeks verder. Cédric Keppens sprintte naar een knappe 3e plaats in Dadizele.

In de GP Herman Van Springel dit weekend (manche topcompetitie) haalden onze jongens fors uit: Steffen De Schuyteneer haalde het nipt voor Nolan Huysmans in een massasprint, Cédric Keppens werd 9e en met Nicolas Aernouts als 16e posteerden we maar liefst 4 renners in de top 16. Indrukwekkend! Wetende dat Jarne Lemmens hier ooit zijn laatste koers reed, maakt deze unieke prestatie nog specialer. #RideforJarne

 

Onze U19 moesten 2x aan de slag in de Beker van België, met een dubbele opdracht: de leiderstrui van Senne Willems verdedigen en onze koppositie in het ploegenklassement vrijwaren. Met een 11e en 4e plaats kon Senne zijn voorsprong mooi uitbouwen, en met 18 punten voorsprong met nog 1 manche te gaan heeft hij een heel mooie uitgangspositie. Voor het clubklassement wordt het nog spannend in Jemeppe: onze collega’s van WAC hebben momenteel 1 puntje voorsprong, de derde volgt al op ruime afstand. We zagen dit weekend 2 sterke teams die hard voor elkaar werkten. Nog bij de U19 behaalde Joppe Heremans een nieuwe zege na een sprint met 2 en werd Thibo Bastiaens mooi 2e in een andere wedstrijd. Eerder deze week noteerden we een 4e plaats voor Jelle Van Genechten.

Topnieuws tot slot ook voor Cédric Van Raemdonck en Branko Huys, 2 clubjeugdrenners die een contract tekenden bij het Lotto-Soudal Development Team. Heel leuk om zien dat de jeugdtalenten ook verder doorstromen.

   

 

 

Ook op de nationale feestdag pakten onze renners uit met grootse resultaten. Op het Vlaams kampioenschap U15 behaalde Auke De Buysser een klinkende overwinning bij de meisjes. Bij de jongens behaalde Thibaut Van Damme een knappe zilveren medaille. Ook Lenn Huych (8e U15) en Senne De Loose (9e U13) behaalden een mooie top 10.

In de beker van België U19 kwam ons team heel sterk voor de dag: Senne Willems behaalde de zege en ook Joppe Heremans reed top 10 (9e). Meteen ook goed voor winst in het dagklassement.

In de beker van België staat onze club aan de leiding na 2 gewonnen proeven (na ook het BK ploegentijdrijden van 2 weken terug). Senne Willems draagt ook de gele trui van het individueel klassement U19. Ook bij de U17 staan we aan de leiding in de beker van België na een sterk BK ploegentijdrijden en winst vorige week in Frasnes.

Naast al deze exploten won ook Steffen De Schuyteneer weer bij de U17 in Ninove (7e zege!). Nolan Huysmans werd knap 2e in een andere U17 wedstrijd. Daarnaast waren we ook blij verrast met een eerste overwinning voor U15 renner Seppe De Waele. Seppe begon vorige zomer met competitiewielrennen en ondanks een ernstige knieblessure deze winter, heeft hij al een enorme progressie gemaakt. Gisteren volgde een mooie beloning voor al dat harde werk. Proficiat iedereen, onze clubrenners zitten duidelijk in een positieve flow!

Ook komend weekend staat weer heel wat op het programma, met oa 2 rittenwedstrijden voor U19 (1 in België en 1 in de Oostenrijkse bergen) en het BK weg voor U17. En volgende week organiseert de club het jaarlijkse zomerwielerkamp, waar een 50-tal jonge U12 en U15 renners weer zal ondergedompeld worden in het wegwielrennen, crossen, BMXen en pisterijden.

Het BK tijdrijden verliep weer heel voortvarend voor onze clubrenners: bij de U17 2e jaars vlamde Milan Van den Haute naar de titel, bij de 1e jaars werd Nolan Huysmans heel knap 2e. Brons was er voor Thibaut Van Damme bij de U15, op enkele honderdsten van zilver en mits niet verkeerd gestuurd op het eind ook goud binnen bereik. Bij de U19 reed Luca DHollander naar een sterke 4e plaats. Bij de U23 zagen we ook ex-Aviatoren Noah Vandenbranden en Branko Huys naar een 3e en 4e plaats snellen, de doorstroming verloopt dus vlot.

Daarnaast waren er zeges voor die andere Belgische kampioen U17 Steffen De Schuyteneer, U19 renner Robbe Claessens en U15 renster Auke De Buysser (ook weer 3e tussen de jongens). Proficiat iedereen!

 

Prachtzege van Steffen De Schuyteneer in de Beker van Belgie te Frasnes. Ploegmaat Milan van den Haute kleurde mee de wedstrijd met een straffe solo maar kwam jammer genoeg ten val in de sprint. Nolan Huysmans sprintte naar een knappe 5e plaats en ook Arne De Maere behaalde een top 30. Met die resultaten wonnen we ook het ploegenklassement en leiden we ook in de Beker van Belgie. Proficiat aan het team en crew!

 

De dag na de wedstrijd in Frasnes stond Nolan Huysmans paraat op het circuit van Zolder. Daar vond het provinciaal kampioenschap tijdrijden voor de provincie Vlaams - Brabant plaats.

Nolan klokte daar de snelste tijd neer en mocht zo met de gouden medaille en bijbehorende trui naar huis.

It’s Aviator time! Vandaag zijn onze U19 renners opnieuw Belgisch kampioen ploegentijdrijden geworden! Ons U17 team werd heel knap 3e! 
 
Ons U19 team is nu al sinds 2018 ongeslagen op het BK ploegentijdrijden! Ondanks de materiaalpech van Yoran Van Gucht in het begin en de lekke band Van Luca DHollander op het einde stoomde het resterende viertal met Jelle Van Genechten, Senne Willems, Joppe Sterck en Cédric Van Raemdonck door naar de titel, met meer dan 30 sec voorsprong op de nr 2 en meer dan 1 minuut op nr 3. Een fantastische prestatie!
Bij de U17 strandden onze jongens op 14 sec van de titel, wel goed voor een knappe bronzen medaille op 30 teams! Milan Van den Haute, Steffen De Schuyteneer, Nolan Huysmans, Arne De Maere, Edgard Clemminck en Jaan Sterck mogen terugblikken op een sterke rit, proficiat!
Speciale vermelding hierbij voor onze U17 en U19 crews, die maandenlang bezig zijn geweest met de voorbereiding op dit BK. Ook aan hen een dikke proficiat! 
En tot slot ook een dikke dankuwel aan al sponsors en in het bijzonder onze materiaalsponsors Specialized, FastR wheels en Bioracer om ons van het beste materiaal te voorzien en 360-Sports voor de know-how en metingen rond (ploegen)tijdrijden!

Onze renners razen als een wervelwind doorheen het prille koersjaar. Een bloemlezing:

Wedstrijd club in Hamme-Sint-Anna 20 juni: Bij de U17 was het aantal deelnemers helaas beperkt, maar onze clubrenners gaven de wedstrijd kleur. Milan van den Haute demonstreerde zijn tijdrijderscapaciteiten en daarachter sprintten Edgard Clemminck (2e), Nicolas Aernouts (3e), Arne Mettepenningen (4e) en Zias Michiels naar een volledige club-top 5!
Bij de U19 koos Yorick Slaets het juiste moment om te ontsnappen. In de sprint maakte hij het vakkundig af. #RideforJarne. Ook Yoran Van Gucht sprintte nog naar een top-5 en maar liefst 5 renners plaatsten zich in de top-13.
Ook bij de U15 zorgden de kersverse provinciale kampioenen Thibaut Van Damme en Auke De Buysser (ook 4e tussen de jongens!) voor een nieuwe zege. Ploegmaat Lowie Baeck kwam ten val en hield er helaas een hersenschudding en kwetsuren aan over, veel beterschap Lowie! Ook Storm Van den Eynde (U14), Tygho De Backer en Fons Laureys (U15) sleepten nog een knappe 5e plaats uit de brand in hun reeks.

Ook in andere wedstrijden sprokkelden we nog een aantal knappe ereplaatsen: bij de U17 sprintte Steffen De Schuyteneer 2x naar een 2e plaats en bij de U19 toonde Joppe Heremans zijn klimmersbenen in Romsée met een 3e plaats.
Tot slot zorgden ook onze miniemen weer voor een pak grinta en mooie resultaten.

Belgisch kampioen U17 Steffen De Schuyteneer was in het laatste juniweekend 2x de beste, 1x in een massasprint en 1x afgescheiden. Sterk! Op zondag werd ook Milan Van den Haute knap 3e na Steffen en zijn medevluchter. Bij de U19 knoopte Yoran Van Gucht na een lange blessure terug aan met winst, ongetwijfeld een deugddoende zege.
Bij de U15 was Lenn Huych dicht bij de zege (2e), Auke De Buysser blijft zich manifesteren tussen de jongens met een 4e plaats (en uiteraard 1e meisje). Thibaut Van Damme sprintte naar een nieuwe podiumplaats (3e). Ook Ian Kimpe en Giel De Nul behaalden een top 5 plaats. En uiteraard waren er ook weer een pak U12 renners op de baan, zij leefden zich uit in de technische proeven en wedstrijdjes. Proficiat allen!

Onze clubrenners hebben alvast voor een spetterend heropeningsweekend van de koers gezorgd: in elke categorie werd reeds gewonnen (ondanks het beperkte aantal koersen) en we veroverden 2 provinciale titels bij de U15. Een overzicht:
Zaterdag zette U19 renner Joppe Heremans alvast de toon door zich de snelste te tonen van een kopgroep in Glabbeek. Zondag streed Belgisch kampioen U17 Steffen De Schuyteneer zich naar een eerste zege, na een knappe 3e plaats de dag ervoor.
Ook het U17 debuut van Nolan Huysmans viel op, met 2 knappe 4e plaatsen. Bij de meisjes viel ook het knappe debuut van Julie Vlyminck op, die in haar eerste koers ooit knap 4e werd bij de U17!
Het orgelpunt kwam er van onze U15 renners, die direct voor de provinciale titels mochten koersen: met maar liefst 14 top 20 plaatsen in de 3 categorieën zagen we hoe breed en kwalitatief onze U15 lichting wel is. Bij de U13 sprintte Senne De Loose zich naar een mooie 3e plaats. Bij de U14 werden Storm Van den Eynde (zijn eerste koers!), Giel De Nul en Ian Kimpe respectievelijk 3e, 4e en 5e met ook nog 3 andere ploegmaten in de top 20. En bij de U15 sprintten Thibaut Van Damme bij de jongens en Auke De Buysser bij de meisjes zich naar een provinciale titel. Ook hier noteerden we nog 3 andere top plaatsen bij de jongens. En in Antwerpen ten slotte reed Lenn Huych zich in de kijker met een knappe 3e plaats.
Daarnaast reden diverse renners zich nog in de top 10 in de verschillende categorieën en gaven ook onze U12 renners en rensters het beste van zichzelf in Beveren. Een vliegende start dus en een bewijs dat jullie niet stil hebben gezeten de voorbije coronaperiode maar hard hebben verder gewerkt aan jullie ontwikkeling. Proficiat aan iedereen voor de knappe prestaties en volgehouden inzet!
 
 
 
 
 
 
 

Het voorbije jaar kende onze club een nooit geziene groei, met maar liefst meer dan 50 nieuwe leden onder de 15 jaar, 3x zoveel als in een ‘normaal’ jaar. Het is natuurlijk fantastisch dat zoveel jongeren uit de buurt de fiets hebben ontdekt en bij onze club willen aansluiten, maar met meer dan 160 jeugdrenners en rensters staat de club ook voor de uitdaging om voor iedereen een kwalitatieve opleiding te bieden. Elke week staan een 20-tal begeleiders klaar om de renners in competentiegroepen op te vangen en te begeleiden, een hele organisatie.

Vandaar dat we even de pauzeknop indrukken, en tot september geen nieuwe leden in de club zullen opnemen. Eind juni is er nog een welkomstdag voor meisjes, maar daarbuiten zullen we even geen proeftrainingen meer organiseren.

Tijdens de Maand van de sportclub in september zullen we dan terug de draad opnemen. Dit geeft ons de tijd om deze schaalvergroting succesvol uit te rollen binnen de club.

Intussen kijken we reikhalzend uit naar een min of meer normale koerszomer, het aftellen is begonnen…

Nu de coronamaatregelen terug toelaten om onze groepen te vergroten, kunnen we ook weer plaats maken voor renners of rensters in spé die eens kennis willen maken met 'de koers'. Hieronder alle info. Vooraf registreren via onderstaande link is wel noodzakelijk:

Wanneer?

-Dinsdag 18 en 25 mei om 18u30.

-Samenkomst Mirabrug Hamme voor een wegtraining.

-

Wat? We maken een ritje en oefenen onze fietstechniek. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren clubmedewerkers.

Wie? Alle jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar.

Meisjes van 15 en 16 jaar ook welkom.

Registreer je zeker voor 16 mei via http://www.rudycocyclingteam.com/?oid=899&pid=7910

Dan krijg je voor de training nog een mail met praktische info.

Wat heb je nodig?

-Sportieve kledij en helm.

-Een degelijke koersfiets of crossfiets.

-Veel ‘goesting’.

  Deelname is gratis!

Meer info/vragen: rudycocyclingteam@hotmail.com

Helaas geen traditionele ploegvoorstelling dit jaar, maar dat neemt niet weg dat we onze club graag digitaal aan u voorstellen.

Hieronder vind je een link naar de volledige digitale voorstelling, goed voor een dik half uur kijkplezier:

https://youtu.be/gwqFDmn7nko

Ook op onze Facebookpagina Rudyco Cycling Team vzw kan je de video's per team bekijken.

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
Elites, U23 en vrije bonden 2023
U12 2023
U15 2023
U17 2023
U17-U19 Meisjes 2023
U19 Competitiekern 2023
U19 Topsportkern 2023
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
U19 team wint voor 3e keer op rij Beker van België als team én individueel met Cédric Keppens
25/09/2023
2x zilver en 1x brons op wereldkampioenschap piste U19 in Colombia, Cedric Keppens wint Route des Geants!
28/08/2023
Laura Fivé Belgisch kampioene U17, Auke De Buysser en Thibaut Van Damme schitteren op jeugdolympiade. Tom Crabbe wint interclub Kampenhout
31/07/2023
3 medailles van clubrenners op Europees kampioenschap piste U19
23/07/2023
Avia-Rudyco heerst in 4-daagse Kontich: winst ploegentijdrit, individuele tijdrit en eindwinst met Steffen De Schuyteneer!
23/07/2023
Kalender
  October 2023  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com