Onze renners razen als een wervelwind doorheen het prille koersjaar. Een bloemlezing:

Wedstrijd club in Hamme-Sint-Anna 20 juni: Bij de U17 was het aantal deelnemers helaas beperkt, maar onze clubrenners gaven de wedstrijd kleur. Milan van den Haute demonstreerde zijn tijdrijderscapaciteiten en daarachter sprintten Edgard Clemminck (2e), Nicolas Aernouts (3e), Arne Mettepenningen (4e) en Zias Michiels naar een volledige club-top 5!
Bij de U19 koos Yorick Slaets het juiste moment om te ontsnappen. In de sprint maakte hij het vakkundig af. #RideforJarne. Ook Yoran Van Gucht sprintte nog naar een top-5 en maar liefst 5 renners plaatsten zich in de top-13.
Ook bij de U15 zorgden de kersverse provinciale kampioenen Thibaut Van Damme en Auke De Buysser (ook 4e tussen de jongens!) voor een nieuwe zege. Ploegmaat Lowie Baeck kwam ten val en hield er helaas een hersenschudding en kwetsuren aan over, veel beterschap Lowie! Ook Storm Van den Eynde (U14), Tygho De Backer en Fons Laureys (U15) sleepten nog een knappe 5e plaats uit de brand in hun reeks.

Ook in andere wedstrijden sprokkelden we nog een aantal knappe ereplaatsen: bij de U17 sprintte Steffen De Schuyteneer 2x naar een 2e plaats en bij de U19 toonde Joppe Heremans zijn klimmersbenen in Romsée met een 3e plaats.
Tot slot zorgden ook onze miniemen weer voor een pak grinta en mooie resultaten.

Belgisch kampioen U17 Steffen De Schuyteneer was in het laatste juniweekend 2x de beste, 1x in een massasprint en 1x afgescheiden. Sterk! Op zondag werd ook Milan Van den Haute knap 3e na Steffen en zijn medevluchter. Bij de U19 knoopte Yoran Van Gucht na een lange blessure terug aan met winst, ongetwijfeld een deugddoende zege.
Bij de U15 was Lenn Huych dicht bij de zege (2e), Auke De Buysser blijft zich manifesteren tussen de jongens met een 4e plaats (en uiteraard 1e meisje). Thibaut Van Damme sprintte naar een nieuwe podiumplaats (3e). Ook Ian Kimpe en Giel De Nul behaalden een top 5 plaats. En uiteraard waren er ook weer een pak U12 renners op de baan, zij leefden zich uit in de technische proeven en wedstrijdjes. Proficiat allen!

Onze clubrenners hebben alvast voor een spetterend heropeningsweekend van de koers gezorgd: in elke categorie werd reeds gewonnen (ondanks het beperkte aantal koersen) en we veroverden 2 provinciale titels bij de U15. Een overzicht:
Zaterdag zette U19 renner Joppe Heremans alvast de toon door zich de snelste te tonen van een kopgroep in Glabbeek. Zondag streed Belgisch kampioen U17 Steffen De Schuyteneer zich naar een eerste zege, na een knappe 3e plaats de dag ervoor.
Ook het U17 debuut van Nolan Huysmans viel op, met 2 knappe 4e plaatsen. Bij de meisjes viel ook het knappe debuut van Julie Vlyminck op, die in haar eerste koers ooit knap 4e werd bij de U17!
Het orgelpunt kwam er van onze U15 renners, die direct voor de provinciale titels mochten koersen: met maar liefst 14 top 20 plaatsen in de 3 categorieën zagen we hoe breed en kwalitatief onze U15 lichting wel is. Bij de U13 sprintte Senne De Loose zich naar een mooie 3e plaats. Bij de U14 werden Storm Van den Eynde (zijn eerste koers!), Giel De Nul en Ian Kimpe respectievelijk 3e, 4e en 5e met ook nog 3 andere ploegmaten in de top 20. En bij de U15 sprintten Thibaut Van Damme bij de jongens en Auke De Buysser bij de meisjes zich naar een provinciale titel. Ook hier noteerden we nog 3 andere top plaatsen bij de jongens. En in Antwerpen ten slotte reed Lenn Huych zich in de kijker met een knappe 3e plaats.
Daarnaast reden diverse renners zich nog in de top 10 in de verschillende categorieën en gaven ook onze U12 renners en rensters het beste van zichzelf in Beveren. Een vliegende start dus en een bewijs dat jullie niet stil hebben gezeten de voorbije coronaperiode maar hard hebben verder gewerkt aan jullie ontwikkeling. Proficiat aan iedereen voor de knappe prestaties en volgehouden inzet!
 
 
 
 
 
 
 

Het voorbije jaar kende onze club een nooit geziene groei, met maar liefst meer dan 50 nieuwe leden onder de 15 jaar, 3x zoveel als in een ‘normaal’ jaar. Het is natuurlijk fantastisch dat zoveel jongeren uit de buurt de fiets hebben ontdekt en bij onze club willen aansluiten, maar met meer dan 160 jeugdrenners en rensters staat de club ook voor de uitdaging om voor iedereen een kwalitatieve opleiding te bieden. Elke week staan een 20-tal begeleiders klaar om de renners in competentiegroepen op te vangen en te begeleiden, een hele organisatie.

Vandaar dat we even de pauzeknop indrukken, en tot september geen nieuwe leden in de club zullen opnemen. Eind juni is er nog een welkomstdag voor meisjes, maar daarbuiten zullen we even geen proeftrainingen meer organiseren.

Tijdens de Maand van de sportclub in september zullen we dan terug de draad opnemen. Dit geeft ons de tijd om deze schaalvergroting succesvol uit te rollen binnen de club.

Intussen kijken we reikhalzend uit naar een min of meer normale koerszomer, het aftellen is begonnen…

Nu de coronamaatregelen terug toelaten om onze groepen te vergroten, kunnen we ook weer plaats maken voor renners of rensters in spé die eens kennis willen maken met 'de koers'. Hieronder alle info. Vooraf registreren via onderstaande link is wel noodzakelijk:

Wanneer?

-Dinsdag 18 en 25 mei om 18u30.

-Samenkomst Mirabrug Hamme voor een wegtraining.

-

Wat? We maken een ritje en oefenen onze fietstechniek. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren clubmedewerkers.

Wie? Alle jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar.

Meisjes van 15 en 16 jaar ook welkom.

Registreer je zeker voor 16 mei via http://www.rudycocyclingteam.com/?oid=899&pid=7910

Dan krijg je voor de training nog een mail met praktische info.

Wat heb je nodig?

-Sportieve kledij en helm.

-Een degelijke koersfiets of crossfiets.

-Veel ‘goesting’.

  Deelname is gratis!

Meer info/vragen: rudycocyclingteam@hotmail.com

Helaas geen traditionele ploegvoorstelling dit jaar, maar dat neemt niet weg dat we onze club graag digitaal aan u voorstellen.

Hieronder vind je een link naar de volledige digitale voorstelling, goed voor een dik half uur kijkplezier:

https://youtu.be/gwqFDmn7nko

Ook op onze Facebookpagina Rudyco Cycling Team vzw kan je de video's per team bekijken.

Sinds de start van de uitreiking van een jeugdlabel door Cycling Vlaanderen, behaalde onze club steeds het hoogste kwaliteitslabel. Ook nu is dit het geval. Met speciale dank aan al onze medewerkers om steeds paraat te staan waar dat kon, onze renners en rensters om er de moed in te houden in moeilijke omstandigheden en onze sponsors om ons te blijven steunen. Proficiat!

Met het afgelasten van het BK tijdrijden, eindigt dit speciale wielerjaar met een noodgedwongen valse noot. Hoe kort het seizoen ook was, als we alle prestaties van onze clubrenners op een rijtje zetten en kunnen we maar 1 conclusie trekken: indrukwekkend!

Alleen al op kampioenschappen haalden we vanaf de winter 2019 tot nu maar liefst 47 medailles op kampioenschappen, waarvan 24 titels!

Met 1 Europese titel, 20 Belgische titels en 3 Vlaamse titels konden onze renners zich vele keren onderscheiden.

Titels en medailles werden behaald bij de U15, U17, U19, zowel door jongens als meisjes en in verschillende disciplines: piste, weg en tijdrijden.

En dit dus zonder provinciale kampioenschappen , geen Vlaamse kampioenschappen op de weg, geen BK tijdrijden, geen BK ploegentijdrijden…

 

Daarnaast waren er ook nog de vele overwinningen op de eg en piste en de puike prestaties in de interclubs met bv 3 top 10 plaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne U19 in het openingsweekend.

 

Laten we er volop van genieten, het zijn uitzonderlijke prestaties waar we ook velen jaren later nog fier op zullen terugkijken.

 

Meer nog dan al het geblink van de titels, blijven we als club volop inzetten op de ontwikkeling van de talenten van onze renners en rensters. Dan komt de rest vanzelf.

Door niet veel te kunnen koersen, hebben we allemaal wel beseft hoezeer koers onze passie is en in ons DNA zit. We duimen alvast dat 2021 een min of meer ‘normaal’ koersjaar mag worden.

 

Er zijn zo van die zaken die jaren later nog in het geheugen gegrifd staan, en dit weekend is er alvast zo eentje.
Zoals reeds gemeld, doen onze 3 vertegenwoordigers op het EK het voortreffelijk, met reeds 1 Europese titel, 1 keer zilver en 1 6e plaats voor Noah, een 6e en 8e plaats voor Gianluca en 2 5e plaatsen voor Sara. Vandaag en morgen zijn er nog kansen (puntenkoers, ploegkoers, omnium), succes gewenst alvast!
Daarnaast was er voor U17 het Belgisch kampioenschap in Affligem. Steffen De Schuyteneer schudde bij de eerstejaars een magistrale sprint uit de benen en vloog zo naar de titel. Hij volgt hierbij Yoran Van Gucht op, dus de titel blijft binnen de club. Bij de tweedejaars sprintte Milan Van Hollebeke naar een zeer knappe 4e plaats, op een zucht van het podium.
Ook de U15 reden hun Belgisch kampioenschap te Saint-Ghislain, en ook hier toonden onze clubtalenten wat ze in hun mars hebben: Auke De Buysser vernieuwde haar wegtitel, en dit amper een week na haar zware val. In de tijdrit eindigde ze 3e, op een zucht van zilver. Nieuwkomster Phebe De Clercq reed als debutante een ijzersterk BK en eindigde 5e. Straffe prestaties! Bij de jongens vloog Thibaut Van Damme naar goud in de tijdrit, na een spannend secondenspel. Ook in de breedte toonden onze renners en rensters dat ze een hoog niveau aankunnen, met tal van ereplaatsen. Proficiat iedereen! Enkele renners kwamen ook pijnlijk ten val, hen wensen we alvast veel beterschap!
In de laatste U19 interclub van het seizoen (Ster Zuid-Limburg) konden onze renners zich heel goed plaatsen met een 10e (Jens Delahaye), 13e (Senne Willems) en 15e (Cédric Van Raemdonck) plaats, na een collectief sterke prestatie en met een knappe 6e plaats in het ploegenklassement.
In de weinige lokale wedstrijden toonden oa Lucas Van Der Vreken (5e bij U17), Théo Lowie (5e) en Jelle Van Genechten (7e) hun goede benen.
Straffe uitslagen dus, met 3 Belgische titels en 1 Europese titel op enkele dagen tijd. Het zijn uitzonderlijke dagen als club om zo’n weelde mee te maken, dus een reden te meer om er uitgebreid van te genieten.
Naast al deze prestaties zagen we ook weer heel veel gemotiveerde rennertjes op de crosstraining, zij ontwikkelen zich met het oog op de toekomst. Meer foto’s en filmpjes van hen op onze crosspagina.
  
 
  
 
  
 
 

 

Registreer je via deze link. Misschien tot 17 september!

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
U12 & U15 Recrea 2024
U12-U15 BLAUW
U12-U15 GEEL
U12-U15 GRIJS
U12-U15 GROEN
U12-U15 ORANJE
U12-U15 WIT
U15 Competitie 2024
U17 2024
U17-U19 Meisjes 2024
U19 2024
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Klaar voor 2024
31/01/2024
Happy 2024!
22/12/2023
Clubfeest en ploegvoorstelling op 20 januari. Wil jij er ook bijzijn? Schrijf in voor 10 januari.
20/12/2023
Een terugblik op een onvergetelijk 2023...
21/11/2023
Jeugdwielerclubs Van Moer Logistics Cycling Team uit Beveren en Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme gaan vanaf 2024 intenser samenwerken op een aantal specifieke domeinen.
08/11/2023
Kalender
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com