Nu de coronamaatregelen terug toelaten om onze groepen te vergroten, kunnen we ook weer plaats maken voor renners of rensters in spé die eens kennis willen maken met 'de koers'. Hieronder alle info. Vooraf registreren via onderstaande link is wel noodzakelijk:

Wanneer?

-Dinsdag 18 en 25 mei om 18u30.

-Samenkomst Mirabrug Hamme voor een wegtraining.

-

Wat? We maken een ritje en oefenen onze fietstechniek. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren clubmedewerkers.

Wie? Alle jongens en meisjes tussen 8 en 14 jaar.

Meisjes van 15 en 16 jaar ook welkom.

Registreer je zeker voor 16 mei via http://www.rudycocyclingteam.com/?oid=899&pid=7910

Dan krijg je voor de training nog een mail met praktische info.

Wat heb je nodig?

-Sportieve kledij en helm.

-Een degelijke koersfiets of crossfiets.

-Veel ‘goesting’.

  Deelname is gratis!

Meer info/vragen: rudycocyclingteam@hotmail.com

Helaas geen traditionele ploegvoorstelling dit jaar, maar dat neemt niet weg dat we onze club graag digitaal aan u voorstellen.

Hieronder vind je een link naar de volledige digitale voorstelling, goed voor een dik half uur kijkplezier:

https://youtu.be/gwqFDmn7nko

Ook op onze Facebookpagina Rudyco Cycling Team vzw kan je de video's per team bekijken.

Sinds de start van de uitreiking van een jeugdlabel door Cycling Vlaanderen, behaalde onze club steeds het hoogste kwaliteitslabel. Ook nu is dit het geval. Met speciale dank aan al onze medewerkers om steeds paraat te staan waar dat kon, onze renners en rensters om er de moed in te houden in moeilijke omstandigheden en onze sponsors om ons te blijven steunen. Proficiat!

Met het afgelasten van het BK tijdrijden, eindigt dit speciale wielerjaar met een noodgedwongen valse noot. Hoe kort het seizoen ook was, als we alle prestaties van onze clubrenners op een rijtje zetten en kunnen we maar 1 conclusie trekken: indrukwekkend!

Alleen al op kampioenschappen haalden we vanaf de winter 2019 tot nu maar liefst 47 medailles op kampioenschappen, waarvan 24 titels!

Met 1 Europese titel, 20 Belgische titels en 3 Vlaamse titels konden onze renners zich vele keren onderscheiden.

Titels en medailles werden behaald bij de U15, U17, U19, zowel door jongens als meisjes en in verschillende disciplines: piste, weg en tijdrijden.

En dit dus zonder provinciale kampioenschappen , geen Vlaamse kampioenschappen op de weg, geen BK tijdrijden, geen BK ploegentijdrijden…

 

Daarnaast waren er ook nog de vele overwinningen op de eg en piste en de puike prestaties in de interclubs met bv 3 top 10 plaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne U19 in het openingsweekend.

 

Laten we er volop van genieten, het zijn uitzonderlijke prestaties waar we ook velen jaren later nog fier op zullen terugkijken.

 

Meer nog dan al het geblink van de titels, blijven we als club volop inzetten op de ontwikkeling van de talenten van onze renners en rensters. Dan komt de rest vanzelf.

Door niet veel te kunnen koersen, hebben we allemaal wel beseft hoezeer koers onze passie is en in ons DNA zit. We duimen alvast dat 2021 een min of meer ‘normaal’ koersjaar mag worden.

 

Er zijn zo van die zaken die jaren later nog in het geheugen gegrifd staan, en dit weekend is er alvast zo eentje.
Zoals reeds gemeld, doen onze 3 vertegenwoordigers op het EK het voortreffelijk, met reeds 1 Europese titel, 1 keer zilver en 1 6e plaats voor Noah, een 6e en 8e plaats voor Gianluca en 2 5e plaatsen voor Sara. Vandaag en morgen zijn er nog kansen (puntenkoers, ploegkoers, omnium), succes gewenst alvast!
Daarnaast was er voor U17 het Belgisch kampioenschap in Affligem. Steffen De Schuyteneer schudde bij de eerstejaars een magistrale sprint uit de benen en vloog zo naar de titel. Hij volgt hierbij Yoran Van Gucht op, dus de titel blijft binnen de club. Bij de tweedejaars sprintte Milan Van Hollebeke naar een zeer knappe 4e plaats, op een zucht van het podium.
Ook de U15 reden hun Belgisch kampioenschap te Saint-Ghislain, en ook hier toonden onze clubtalenten wat ze in hun mars hebben: Auke De Buysser vernieuwde haar wegtitel, en dit amper een week na haar zware val. In de tijdrit eindigde ze 3e, op een zucht van zilver. Nieuwkomster Phebe De Clercq reed als debutante een ijzersterk BK en eindigde 5e. Straffe prestaties! Bij de jongens vloog Thibaut Van Damme naar goud in de tijdrit, na een spannend secondenspel. Ook in de breedte toonden onze renners en rensters dat ze een hoog niveau aankunnen, met tal van ereplaatsen. Proficiat iedereen! Enkele renners kwamen ook pijnlijk ten val, hen wensen we alvast veel beterschap!
In de laatste U19 interclub van het seizoen (Ster Zuid-Limburg) konden onze renners zich heel goed plaatsen met een 10e (Jens Delahaye), 13e (Senne Willems) en 15e (Cédric Van Raemdonck) plaats, na een collectief sterke prestatie en met een knappe 6e plaats in het ploegenklassement.
In de weinige lokale wedstrijden toonden oa Lucas Van Der Vreken (5e bij U17), Théo Lowie (5e) en Jelle Van Genechten (7e) hun goede benen.
Straffe uitslagen dus, met 3 Belgische titels en 1 Europese titel op enkele dagen tijd. Het zijn uitzonderlijke dagen als club om zo’n weelde mee te maken, dus een reden te meer om er uitgebreid van te genieten.
Naast al deze prestaties zagen we ook weer heel veel gemotiveerde rennertjes op de crosstraining, zij ontwikkelen zich met het oog op de toekomst. Meer foto’s en filmpjes van hen op onze crosspagina.
  
 
  
 
  
 
 

 

Registreer je via deze link. Misschien tot 17 september!

Omwille van het coronavirus zijn alle wedstrijden geannuleerd tot en met 31 juli.

Updates kan je hier volgen: https://cycling.vlaanderen/…/nie…/coronavirus-covid19-update

Ook de clubtrainingen worden tot nader order geannuleerd. Van zodra de veiligheidsraad groen licht geeft, zullen we deze terug opstarten.

Meer nog dan het uitoefenen van onze hobby, ligt de prioriteit nu bij mensen die fysiek of economisch slachtoffer zijn van deze hele situatie. We leven alleszins met hen mee en hopen dat het virus zo snel mogelijk onder controle komt.

Onze U19 renners gingen op hun elan van vorige week verder. In de interclub te Zepperen, met op 1 renner na een compleet andere ploeg dan vorige week, behaalden we nu ook weer 3 top 10 plaatsen: Gianluca Pollefliet sprintte zich naar een knappe 3e plaats, Noah Vandenbranden werd hel mooi 5e na een remonte van een lekke band en ook Jens Delahaye (9e) sprintte zich naar een top 10. Ook Cédric Van Raemdonck en Joppe Heremans eindigden goed vooraan in een sterk uitgedund peloton. Jarno De Baets kwam ten val, hem wensen we alvast beterschap! Het team werd opnieuw beloond met een 2e plaats in het ploegenklassement!

 

Crew Club niveau
Crew U12-U15
Crew U17-U19
U12 & U15 Recrea 2024
U15 Competitie 2024
U17 2024
U17-U19 Meisjes 2024
U19 2024
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Een terugblik op een onvergetelijk 2023...
21/11/2023
Jeugdwielerclubs Van Moer Logistics Cycling Team uit Beveren en Avia-Rudyco Cycling Team uit Hamme gaan vanaf 2024 intenser samenwerken op een aantal specifieke domeinen.
08/11/2023
U19 team wint voor 3e keer op rij Beker van België als team én individueel met Cédric Keppens
25/09/2023
2x zilver en 1x brons op wereldkampioenschap piste U19 in Colombia, Cedric Keppens wint Route des Geants!
28/08/2023
Laura Fivé Belgisch kampioene U17, Auke De Buysser en Thibaut Van Damme schitteren op jeugdolympiade. Tom Crabbe wint interclub Kampenhout
31/07/2023
Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com