Tim Bierkens heeft zondag de U19 UCI 1.1 wedstrijd de Omloop der Vlaamse Gewesten gewonnen. In de slotkilometer verschalkte hij zijn medevluchters. Een straffe teamprestatie waar ook Kevin (13e), Geert (34e), Conor, Pepijn en Tibo in mochten delen.

Op het BK aspiranten zorgden onze meisjes voor puike prestaties. Fleur De Veirman werd 8e in de tijdrit en 5e in de wegrit, Aaike Cools werd 6e in de tijdrit en 7e in de wegrit.

 

Begin augustus reden 5 van onze U17 renners de Tour de l’Ain in Frankrijk. Met 30 ploegen van 5 renners uit vele Europese landen werd het alvast een onvergetelijke ervaring, met zelfs de beklimming van enkele echte cols.

Onze renners deden het schitterend. In de ploegentijdrit werden we 6e en in het eindklassement met de ploeg 7e (om de teamspirit te bevorderen waren er geen individuele klassementen). Kers op de taart was de ritzege van Arjan Poleij in etappe 2! Proficiat aan renners Arjan, Wouter, Wannes, Manu en Iljo en dank aan de begeleiding met Tom, Bart, Youri en Kees!

Op onze facebookpagina kan je ook het Videodagboek van deze wedstrijd terugvinden.

 

De zon schijnt wel heel fel voor onze club deze zomer. Onze buitenlandse U19 renners deden danig van zich spreken: Andreas Leknessund werd Europees kampioen tijdrijden U19 in het Deense Bergen en Louis Rose-Davies werd nationaal kampioen op de weg in de UK. Daarnaast won ook Oliver Robinson (ook 3e in het UK championship) de interclub te Gistel.

Gianluca Pollefliet, in de winter actief bij onze club op de piste, bewees een echte BMX klepper te zijn door 5e te eindigen op het WK in Amerika. Proficiat!

  

 

Onze clubrenners trokken de voorbije week de grenzen over om hun wielertalenten verder te exploreren. En het werden alvast heel geslaagde uitstappen!

Bij de U17 mocht Branko Huys proeven van de Olympische sfeer op de Jeugdolympiade te Gyor (Hongarije). Branko werd 24e in de tijdrit en eindigde in de groep tijdens de wegrit. Alleszins een uniek en onvergetelijke ervaring voor Branko en een eer voor de club om een renner af te vaardigen op zo’n evenement.

Zondag 30 juli trok Arjan Poleij, uitstekend op dreef met reeds 10 zeges in België en Nederland, naar de Polynormande in Frankrijk. Een zeer gerenommeerde klassieker met de 150 beste Fransen aan de start. Arjan zorgde er voor een uitschieter door de snelste te zijn van een kopgroep van 6 en zo zijn 11e en ongetwijfeld mooiste zege van dit seizoen te boeken!

De U19 renners trokken naar de Niedersachsen Rundfahrt in Duitsland, waar de betere U19 renners in Europa aan de start stonden. Onze selectie deed het er heel goed, met

Rit 1: Louis Rose Davies 5e, Zak Coleman 15e en Oliver Robinson 22e

Rit 2 (ind tijdrit): Louis Rose Davies werd 14e in de tijdrit, winst was weggelegd voor Andreas Leknessund, die in deze rittenkoers niet voor ons team uitkwam maar bij de Noorse nationale ploeg.

Rit 3: Louis Rose Davies 8e , Oliver Robinson 11e en Zak Coleman 20e. Met ook winst in ploegenklassement van de rit.

Rit 4: Oliver Robinson 7e, Louis Rose Davies 11e en Zak Coleman 26e.

In het algemene klassement eindigde Louis Rose Davies knap 6e.

In het eindklassement eindigden we prachtig 6e met Oliver, Louis, Zak, Geert, Kevin en Tim. Zo werden we ook de 1e Belgische ploeg ook.

In eigen land eindigde Thomas Vercauteren in de top 20 op het BK. In andere wedstrijden waren er ereplaatsen voor Tristan Timmermans (4e) en Milan Cosyns (5e).

In Schellebelle tenslotte waren onze jongste clubleden aan de slag. Met veel overgave gaven ze het beste van zichzelf. Plaatselijke renner Ian Kimpe mocht zelfs de bloemen meenemen en bij de aspiranten werden Fleur De Veirman en Aaike Cools respectievelijk 2e en 3e. Ook nog enkele bemoedigende woorden voor onze jongste held Victor-Jan Hiel die in zijn eerste wedstrijd ongelukkig ten val kwam en met een pak schaafwonden en geblutst naar huis moest. Veel beterschap Victor-Jan! 

Volgende week trekken de U17 renners naar de Tour de l’Ain in Frankrijk, een topwedstrijd in Frankrijk met internationale deelname waar onze renners een paar heuse cols voor de wielen geschoven krijgen. Laten we alvast op het huidige elan verder gaan…

 

 

Thomas Vercauteren behaalde eind mei de titel van Vlaams kampioen. Hij bracht een late uitval in de kopgroep tot een goed eind. Proficiat Thomas!

 

 

Onze renners en medewerkers hebben het drukste weekend van het jaar (op 6 fronten tegelijk actief op clubniveau) succesvol afgerond. Meer dan 30 renners kregen de kans om ervaring op te doen op het hoogste niveau, nationaal en internationaal. We leerden ook dat onze ploeg collectief steeds sterker voor de dag komt.

De hoofdvogel werd afgeschoten door Branko Huys, die in Anzegem oververdiend Belgisch Kampioen tijdrijden U17 werd! De kers op de taart na een lange en specifieke voorbereiding. Thomas Vercauteren werd ook mooi 23e tussen de 40 beste Belgische tijdrijders. Nog in Anzegem behaalde Sophie Tierolf een mooie 6e plaats (2e eerstejaars) bij de U17 dames. Marjon Claus ten slotte bolde als 9e over de streep bij de dames U19. Proficiat!

Nog bij de U17 kon Arjan Poleij zijn 3e zege boeken te Ramsel. Zaterdag was Arjan ook, samen met 5 ploegmaats, actief in de Wim Hendrikstrofee in Nederland. Arjan behaalde de top 20 in deze druk bezette wedstrijd, waar ook onze andere renners goed uit de verf kwamen, ondanks de pech. Onze A ploeg werd verdienstelijk 12e op 42 deelnemende ploegen.

Een andere selectie van 8 renners ging in Wallonië de klimbenen testen in de Tour de la Basse Meuse. In deze 2-daagse lieten Sybren Van Houte en Wouter Hopmans hun visitekaartje na met top 15 noteringen in de tijdrit. In de eerste rit eindigden de meeste clubrenners in het peleton, met ereplaatsen voor Sybren Van Houte (13e) en Felix Impens (22e). In de slotrit showde Sybren Van Houte nog eens zijn provinciale trui met een 5e plaats (en knap 8e in eindstand), ook Wouter Hopmans eindigde in de top 20 na een aanval in Felix Impens werd mooi 21e. De andere eerstejaars deden tonnen ervaring op die later ongetwijfeld nog van pas zal komen.

Tot slot waren ook enkele U17 youngsters aan de slag in Hoboken, maar valpartijen en materiaalpech gooiden hier roet in het eten.

De U19 dan waren actief in de Ster der Vlaamse Ardennen en in de Tour du Pays Portes d’Othe in Frankrijk. In de UCI-race in Frankrijk, met 160 deelnemers van allerlei landen, deden onze teamleden het goed. In de ploegentijdrit behaalden ze een mooie 11e plaats en ook een 9e plaats algemeen in het ploegenklassement. In de 2e rit werd Tim Bierkens knap 8e en ook Geert Verheijen, Sam Tillett en Steven Vermeulen zorgden met ereplaatsen mee voor de 6e plaats in het dagploegenklassement. In de Ster behaalde onze Britse renner Louis Rose-Davies een knappe 9e, 5e en 17e plaats in de ritten. Daarmee werd hij 8e in het algemeen klassement en 3e in het puntenklassement.

Bij de U12 en U15 tot slot ook heel wat enthousiast volk aan de start dit weekend, die allen het beste van zichzelf gaven. Fleur De Veirman mocht het podium op met een 3e plaats in Drongen.

 

 

 

Onze jeugdrenners zorgden voor puike resultaten op het provinciaal kampioenschap tijdrijden. Na het zilver van Aaike Cools vorige week in Antwerpen mochten onze renners 4x op het podium: Branko Huys stoomde naar een verdiende zege bij de U17, Sybren Van Houte werd knap 5e en strandde op 3 seconden van brons. Bij onze meisjes U17 werd Sophie Tierolf mooi 3e, Gemke De Rocker belandde net naast de top 5. Bij de U19 werd Marjon Claus mooi 2e. Bij de aspiranten eindigde ook Fleur De Veirman heel knap 2e. Ook onze andere renners die de confrontatie met zichzelf aangingen, deden een pak ervaring op. Proficiat!

Direct na afloop trok de U17 kern op stage naar Luxemburg om daar aan de klimbenen te schaven.

   

  

 

 

Hieronder vind je een link naar onze nieuwsbrief van maart met divers clubnieuws...

Nieuwsbrief maart 2017

Op de juiste momenten de meest gepaste trainingen onder de knie krijgen onder deskundige leiding, daar besteedt onze club veel aandacht aan. Afgelopen week bijvoorbeeld konden onze oudere miniemen en aspiranten de pisteknepen onder de knie krijgen onder leiding van de opleiders en pistecoach Catherine Wernimont. Onze U17 en U19 renners kregen dan weer een gerichte tijdrittraining op de rollen onder het toeziend oog van topsporttrainer Michel Geerinck. Kleine puzzelstukjes die ervoor zorgen dat onze renners op termijn het beste opleidingstraject onder de wielen geschoven krijgen. Eerst de vaardigheden en de wil om te leren, eventuele resultaten volgen dan wel vanzelf.

 

 

Medewerkers 2021
Medewerkers Ad hoc 2021
Medewerkers-ouders 2021
Dames Jeugd 2021
Elites, U23 en vrije bonden 2021
U12 2021
U12 en U15 en DJ 2021
U15 2021
U17 2021
U19 Competitiekern 2021
U19 Topsportkern 2021
Paris Roubaix
Piste
Stage Spanje
Veld (cross en MTB)
Nieuws
Geselecteerden Sint-Anna Koers zondag e.k.
18/06/2021
Knap openingsweekend wedstrijden: zeges in alle categorieën en 2 provinciale kampioenen
15/06/2021
Club groeit enorm, even de pauzeknop indrukken...
29/05/2021
API club: Rudi Baeck
14/05/2021
Open trainingen op 18 en 25 mei
12/05/2021
Kalender
  June 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
In de Kijker

© 2021, website powered by Twizzit.com