Terwijl de miniemen en aspiranten even genieten van een rustpauze, stomen onze oudere jeugdrenners duchtig door. Nieuweling Arjan Poleij behaalde een overtuigende zege in Stekene na een indrukwekkende sprint met een vluchtersgroep. Pepijn Hillemans werd daar knap 5e. Feest dus in de wedstrijd georganiseerd door clubmedewerker Luc Schelfhout.

De junioren wilden zeker niet onderdoen. Jari Clauwaert en Tim Bierkens maakten in de finale te Haringe deel uit van de beslissende vlucht en vielen om beurt aan. Tim Bierkens kon zo solo naar de zege rijden, Jari werd mooi 8e.

Proficiat!

Op de provinciale kampioenschappen hebben onze renners zich weer van hun beste kant laten zien. Veel grinta en motivatie, en daarbovenop diverse mooie resultaten.
In Oost-Vlaanderen behaalde Sophie Tierolf goud bij de aspiranten 14 jaar. Sophie kon als enige van de 8 meisjes tot het einde meerijden met de kopgroep van de jongens, een straffe prestatie op een heuvelachtig parcours. Fleur De Veirman werd bij de 13-jarigen mooi 3e. In Antwerpen behaalde Quinten Dalving knap zilver bij de 13-jarigen na een opgemerkte remonte in de eindsprint. Manu Van Hoof reed ook in Antwerpen naar een knappe 5e plaats bij de 14-jarigen, in Oost-Vlaanderen sprintte Iljo Blansaer zich naar een verdiende 8e plaats bij de 14-jarigen. Proficiat aan alle aspiranten en de medaillewinnaars/winnaressen!
 
Voor onze club brengt dit het aantal medailles van onze clubrenners op kampioenschappen sinds deze winter op maar liefst 21, waaronder 10 titels van Belgisch tot provinciaal kampioen!
 
Bij de dames-jeugd was Lize Struyf de pechvogel. Lize kreeg 2 ronden voor het einde met een lekke band af te rekenen en zag zo de verlenging van haar titel in rook opgaan, jammer!
 
In de Beker van België te Koksijde voor de nieuwelingen kwamen onze eerstejaarsnieuwelingen weer sterk voor de dag. Arjan Poleij werd knap 7e en Milan Cosyns 12e. Beiden reden ook in de aanval. Ook Branko Huys kon de afvallingskoers uitrijden waardoor we een mooie 8e plaats in het ploegenklassement versierden. Op zondag stond een andere ploeg nieuwelingen aan de start voor de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden. Onze renners konden zich in een snelle wedstrijd goed in het peloton houden
 
In de Beker van België voor junioren in Bonheiden konden onze renners zich in het peloton handhaven maar in de massasprint was er geen ereplaats weggelegd voor onze renners. Zit er een volgende keer zeker in.
Op zondag kon Geert Verheijen een knappe 4e plaats behalen na een hele koers in de aanval.
 
De miniemen waren aan de slag in Laarne en hadden daar veel plezier, zoals je op de foto kan zien.

Na haar Belgische titel in 2015, veroverde Marjon Claus bij de dames-junioren nu een zilveren plak. Na de ontsnapte Nathalie Bex was ze de beste in de sprint. Een straffe prestatie als eerstejaars!
 
Onze miniemen en aspiranten trokken naar het Franse Roubaix voor hun mini Paris-Roubaix. Meer dan 20 enthousiaste clubrenners en hun begeleiders trotseerden er de kasseien en beleefden hun avontuur van het wielerjaar. Ook dit jaar reden materiaalpech en lekke banden mee, maar de lichamelijke schade was gelukkig beperkt. Sportief werd het alvast een voltreffer met op kop Sophie Tierolf die 2e werd bij de meisjes U15, enkel geklopt door de dochter van ex-winnaar bij de profs Servaas Knaven. Bij de jongens blonk Jado Bleyenberg uit, door 9e te worden op een deelnemersveld van meer dan 200 renners. Zonder een schuiver op de laatste kasseistrook zat er zelfs nog meer in. Bij de jongere ‘poussins’ werd Ian Kimpe knap 5e jongen en eerste Belg. Ook de andere renners deden het heel goed en konden zich grotendeels in het eerste deel van de grote pelotons plaatsen. Proficiat iedereen!
 
In Rumbeke werd Quinten Dalving mooi 4e bij de aspiranten. De junioren hadden minder geluk dit weekend, met een valpartij voor zowel Jari Clauwaert als Quinten Helsemans in het Belgisch kampioenschap en ook Timon Van Hooste belandde op de spoed. Veel beterschap allemaal!
 
Bij de beloften en elites reden onze clubrenners een verdienstelijk interclub te Laarne. Bij de vrije bonden was Steven Verschelden de beste in Waasmunster in de C categorie.

Aspirante Sophie Tierolf werd afgelopen weekend provinciaal kampioene mountain-bike. Een kampioene erbij, proficiat Sophie!

Aspirant Quinten Dalving werd mooi 3e in een sterk bezette koers te Grandglise. Fleur De Veirman werd ook mooi 3e in Watervliet in een ‘puntenkoers’ op de weg, een leuke nieuwigheid.
Nieuweling Arjan Poleij wordt stilaan weer de oude na zijn ziekte. Hij werd dit weekend heel knap 2e in een millimetersprint van een kopgroep in Outrijve.

De nieuwelingen trokken naar Dottignies voor een nieuwe manche van de Beker van België. Met een team van alleen eerstejaarsrenners deden we het heel goed: alle renners konden de wedstrijd uitrijden en we werden mooi 10e in het dagklassement per ploeg. In het PK voor junioren deden onze junioren het heel goed in een snelle wedstrijd. Jeroen Coppieters kon in de massasprint een 20e plaats veroveren en onze jongens lieten zich goed zien in de wedstrijd. In Nederland werd Tim Bierkens mooi 4e in zijn thuiswedstrijd, Geert Verheijen werd 9e.

Bij de beloften werd Dieter Claus 49e tussen de profs in Verrebroek, ondanks een lekke band in de slotfase.

Lotte Rotman daarentegen heeft het geluk niet aan haar zijde. Lotte brak dit weekend haar onderste ruggenwervel en is dus 6 weken out, inclusief het BK van volgende week. Maar dat is relatief natuurlijk want het had veel slechter kunnen aflopen. We wensen Lotte alvast veel sterkte en een snel herstel toe!

In bijlage ook nog de overwinningsfoto van Thomas Vercauteren van vorige week en een sfeerfoto van onze miniemen in domein breeven.

 

 

Ook het Pinksterweekend staat steeds garant voor een druk koersprogramma. Gespreid over het hele land kwamen zowel op zaterdag, zondag als maandag heel wat renners aan de start. Hierbij (een poging tot) een overzicht:

 Op zaterdagmiddag stonden de miniemenproeven in Kastel op de agenda, met een talrijke opkomst van onze club. Zowel in tijdrit als in de wegrit gaven ze het beste van zichzelf. Oskar De Meester trok op zondag naar Veldegem voor zijn proef. Ook op maandag waren heel wat miniemen actief in Maldegem.

De junioren heren waren op 2 fronten actief. In de zaterdagrit van de Ster van de Vlaamse Ardennen moest Gerben Van Houte na een valpartij in de eerste kilometers opgeven met een barst in de elleboog. Na een lastige koers met meerdere beklimmingen van La Houppe kwamen de anderen verspreid in verschillende groepjes over de meet. Zondagochtend werkten ze hun ploegentijdrit af, in de namiddag stond de rit rondom de Stuyvenberg op de agenda. Tot slot volgde op maandag de apotheose met meerdere beklimmingen van de Berendries. Jari Clauwaert toonde zijn vorm door op zondag en maandag, met een 15e en 17e plek, 2 keer in de top 20 te eindigen, met een 32e plek in het eindklassement als gevolg.

Op zaterdag kwamen eveneens heel wat junioren in actie in Kieldrecht. Niet zoveel verder in Verrebroek zagen we op zondag heel wat nieuwelingen aan het werk. De aspiranten daarentegen trokken wat verder het land in. Zij waren terug te vinden in Sint-Joris-Weert en Veldegem, waar Quinten Dalving zijn wedstrijd wist te winnen. 

Lotte Rotman mocht een nieuwe overwinning op haar conto schrijven in Boortmeerbeek, tevens het PK van Vlaams-Brabant. Ook Marjon Claus klom als derde het podium op. Op Pinkstermaandag herhaalden ze dit bijna in De Pinte, ditmaal werd Lotte 2e en Marjon 5e. Proficiat dames!

Ondertussen slaagde Thomas Vercauteren erin om de wedstrijd voor nieuwelingen in Merchtem te winnen, Milan Cosyns werd er ook knap 5e. Ook verder in het pak deden onze clubrenners het prima.

Tot slot kregen de elites zonder contract en beloften op de interclub in Averbode op zondag een verraderlijk parcours voor de wielen geschoven. Dieter Claus kwam hier als 50e over de streep, met in zijn spoor ook Kevin Van Goethem en Nick Wante.

Hieronder kan je doorklikken naar onze clubnieuwsbrief van mei met kampioenennieuws, impressies van onze opleiding, sfeerbeelden van interclubs in het buitenland en Rudyco in het roze...

Nieuwsbrief club mei 2016

 

Nieuws
Overzicht samenstelling teams 2019
04/10/2018
Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team gaat samenwerken met Autoglas Wetteren Cycling Team en Top Gear BMX om jeugdwerking verder te versterken
15/09/2018
Initiatie wielrennen en info-avond voor beginnende fietsers van 8 tot 14 jaar in september
06/09/2018
Sébastien Van Poppel wint Beker van België manche Trofee Van Haspengouw U19
28/08/2018
U19 Team Belgisch Kampioen ploegentijdrijden! U17 verdienstelijk 10e...
01/07/2018
Kalender
  October 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
In de Kijker

© 2016, website powered by Twizzit.com