De meeste van onze miniemen en aspiranten waren dit weekend actief in Schellebelle. Onze miniemen deden het super, zoals gewoonlijk. Bij de aspiranten kon Fleur De Veirman zegevieren, haar tweelingbroer Fabrice deed het ook uitstekend met een 5e plaats. De 14-jarigen jongens reden collectief sterk, een top 5 zat er net niet in.

In Riemst reed Quinten Dalving solo naar een knappe 2e plaats. Ook Marjon Claus werd 2e na de Luxemburgse kampioene in Roeselare. In die wedstrijd deed ook Lotte Rotman haar wederoptreden na haar zware val. Lotte koerste al direct goed mee maar verkoos wijselijk om nog niet mee te sprinten. Blij Lotte terug in het peloton te zien!

Arjan Poleij en Wouter Hopmans reden een Franse klassieker, waar de beste Fransen aan de start stonden. Op 130 deelnemers werd Arjan knap 15e (en 2e eerstejaars). Ook Wouter kon de lastige wedstrijd uitrijden.

De junioren stonden aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Deels door pech konden ze echter geen ereplaats versieren.

Onze renners lieten zich weer van hun beste kant zien dit weekend. Topafspraak bij de nieuwelingen was het Belgisch kampioenschap. Thomas Vercauteren reed mee voorop in de kopgroep die de eerste koershelft sierde, Sybren Van Houte en Branko Huys leverden mooi ploegwerk. In het slot kon Branko Huys zich met 2 anderen afzonderen en zo een prachtige 2e plaats behalen! Na een 2e plaats in het Vlaams kampioenschap, een 4e in het BK ploegentijdrit en een 6e op het individueel BK tijdrijden ontpopt Branko zich tot een specialist in kampioenschappen. Een dikke proficiat aan  Branko en de ploeg.

Nog bij de nieuwelingen waren Arjan Poleij (mooi 2e) en Tristan Van Hassel (3e) ook heel dicht bij de zege, die er zeker nog zit aan te komen. Bij de junioren kon ook Tim Bierkens het podium halen (3e) in een sterk bezette koers. De Beker van België wedstrijd te Linter kon jammer genoeg niet doorgaan door de overstromingen aldaar.

De aspiranten zorgden ook voor enkele podiummomenten met Sophie Tierolf (2e), Quinten Dalving (3e) en Fleur De Veirman (3e).


 

In de eerste weken van de zomervakantie konden we weer heel wat mooie prestaties noteren. Zo kon Arjan Poleij een 4e zege boeken te Sinaai en was Jari Clauwaert de sterkste in Opwijk. Onze junioren komen trouwens op volle toeren, met oa een 7e plaats in het ploegenklassement in de kliminterclub te Hooglede (Jari Clauwaert 7e, Jari Wante 24e). Ook oa Quinten Dalving (3e) en Marjon Claus (5e) kerden succesvol terug na een break.

De aspiranten toonden zich op het Vlaams kampioenschap met oa een 8e plaats (Fleur de Veirman), een 9e (Quinten Dalving) en een 22e (Iljo Blansaer). Onze miniemen tonen ook tonnen inzet tijdens hun proeven, mooi zo!

Dit weekend wensen we onze geselecteerde nieuwelingen veel succes op het Belgisch kampioenschap, alsook onze junioren in weer een mooie interclub dit weekend.

Het werd een weekend om in te lijsten voor onze clubrenners. Op het Belgisch kampioenschap ploegentijdrit werd onze nieuwelingenploeg heel knap 4e. Een prachtige beloning voor de 6 renners (van wie 5 eerstejaars) Wannes De Beer, Thomas Vercauteren, Sybren Van Houte, Arjan Poleij, Brank Huys en Pepijn Hillemans. Dank ook aan de begeleiders en trainer Michel Geerinck voor het voorbereidingstraject! De junioren vielen net buiten de top 20.

Maar ook individueel waren onze renners heel trefzeker. Nieuweling Arjan Poleij sprintte in een vlucht met 2 naar zijn 3e zege in thuisdorp Kruiningen. Tristan Van Hassel bewees daar ook dat de beste benen op komst zijn met een 5e plaats. Ook junior Tim Bierkens kon er solo zegevieren, goed voor zege nr 2. En tot slot was er Gerben Van Houte die na zijn elleboogblessure al direct solo naar de zege reed in Jesseren. Van een comeback gesproken! Bij de junioren werd Jari Clauwaert ook nog 5e.

Bij de aspiranten tonen onze 14-jarigen dat ze stilaan klaar raken voor de overstap naar de nieuwelingen, met volgende collectieve prestaties: Jado Bleyenberg werd mooi 3e te Heist-op-den-Berg, Manu Van Hoof finishte er 7e. In Zulte werd Iljo Blansaer 4e en Thibeau Colman reed er naar een knappe 6e stek. Tot slot werd Natan Cornelis 7e en werd Fleur De Veirman 2e in Rekkem.

Een weekendje dus om in te lijsten, het belooft een leuke zomer te worden, proficiat iedereen!

 

 

Nieuws
Yoran Van Gucht Vlaams kampioen U17 1e jaars, brons voor Joppe Heremans bij 2e jaars. Oskar De Meester en Arne Mettepenningen behalen brons op PK U15.
07/06/2019
Jarne Lemmens
20/05/2019
Club organiseert nieuw wielerkamp voor 8-14 jarigen te Hamme, van 5 tot en met 9 augustus
17/05/2019
U17 renners scoren op povinciale kampioenschappen op de weg
17/05/2019
Clubrenners schitteren op Belgisch kampioenschap tijdrijden
02/05/2019
Kalender
  July 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
In de Kijker

© 2019, website powered by Twizzit.com